Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

11.07.2018

«Нема шоколаду - нема сніданку»
Голосні читання
 
Цей вислів Чарльза Діккенса завжди згадується напередодні найсмачнішого свята у році - Дня шоколаду. З цієї нагоди бібліотекарі, разом з дітьми, у рамках програми літніх читань «Бібліотека під парасолькою», вирішили підготуватися до цієї події заздалегідь.
Усім ласунам та ласункам було цікаво дізнатися, хто навчився робити цю «їжу богів», коли з'явилися перші предки шоколадних плиток, чи є пам'ятник шоколаду та багато іншого. А «тортомани» зробили для себе відкриття відносно того, коли шоколад стали додавати у випічку. Разом з Карлсоном та Чарлі (з «Шоколадної фабрики» Роальда Даля) влаштували й невеличку книжково-шоколадну дегустацію.
Поціновувачі всього солодкого дізналися про все це завдяки розповіді бібліотекаря, веселій вікторині, дидактичної грі «Їстівне – не їстівне», цікавим сайтам та книгам.

Пам’ятайте: хто багато читає – у того все буде «в шоколаді»!
 

05.07.2018

«Свято Купала в літо упало»
Народознавча година
 
Чи знаєте ви, що наближається одне з найколоритніших свят – свято Івана Купала?!

А ось вихованці дитячого садка № 519, завдяки зустрічі з бібліотекарями бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей, вже добре підготувалися до цієї події. І про головних персонажів свята - «Купайла» та «Марену» дізналися, і про чудодійні сили, які набуває природа в ніч на Івана Купала, і чому (ще до сходу сонця) треба ходити босоніж купальською росою…
 
Більш за все усім сподобалося плести віночки з квітів та трав та демонструвати свою кмітливість, відгадуючи загадки.
Сподіваємося, що «Бібліотека під парасолькою» запалила у дітей веселий і радісний настрій на все Красне літечко!
 

26.06.2018

«Закон у нашому житті»
Тренінг - клас
 
Напередодні Дня Конституції України користувачі бібліотеки, разом з бібліотекарями, вирішили влаштувати для себе своєрідну перевірку. А допомогла їм у цьому юрист Центру у справах сім'ї та жінок Деснянського району Белах Людмила Федорівна.
Особливий акцент було зроблено на тому, як знання своїх прав допомагає відстоювати їх на будь-якому рівні. Велику увагу було приділено питанню захисту прав дітей, насильству в сім'ї.

Зустріч у рамках тренінг–класу «Злагода» виявилася дуже плідною, цікавою і корисною. Використовуючи рольові ситуації та різні носії інформації, присутні згадували та коментували окремі статті Основного закону. І всі ще раз переконалися, що вивчення Конституції є першоосновою, оскільки незнання закону не тільки не звільняє від відповідальності, а ще й ускладнює життя.
 

06.06.2018

«У Країні Забавляндії»
Ігровий майданчик
 
Відпочинок на природі за містом, на лоні мальовничих пейзажів, в компанії друзів - ідеальний варіант проведення вільного часу. Та ще – разом з бібліотекарями бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей! У цьому ще раз переконалися вихованці центру соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Тому одна з галявин парку «Муромець»  знову перетворилася на майданчик розваг на різні смаки.
Хтось опановував техніку створення кульок – антістресів. Вони так сподобалися і дітям, і дорослим, що навіть ім’я отримали – Посміхайлики. Інші -  намагалися згадати улюблених героїв казок. Знайшлося багато прихильників гри в м’яч, катання на човні.
А вас вражає фотострічка відпочинку «Культурно-оздоровчого табору центру соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді  з функціональними обмеженнями»?
 

04.06.2018

«Кольорове намисто червневого настрою»
Вікенд
 
Враховуючи «температурний режим» червня, бібліотека ім. Ю. Гагаріна для дітей та центр соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, ряд розважальних програм вирішили перенести до парку «Муромець».
 
Вихованці центру дуже зраділи можливості погратися на свіжому повітрі. Розваги були на різні смаки.

Найулюбленішим з них, як завжди, був майстер-клас. На фоні парку, пластилінові равлики та сонечки виявилися найпопулярнішими персонажами. Під уважним керівництвом бібліотекаря вдалося створити «маленькі шедеври», які викликали масу позитивних емоцій.
Дуже доречною паузою, після творчої роботи, стала «фізкульт – хвилинка». Поєднання відпочинку, спорту з естетичною діяльністю дозволило не тільки згуртуватися, а й надзвичайно підвищило настрій усім присутнім.
А яке захоплення викликала «зона каністерапії»! Врахували і важливий тактильний контакт дитини з твариною, і ігрові елементи. Неповторною енергетикою і щирими емоціями з дітьми та дорослими ділилася пудель Дара (з навчально-дресирувального центру «Лармон»).
Вікенд, у рамках «Культурно-оздоровчого табору центру соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді  з функціональними обмеженнями», перетворився у справжнє свято. Але попереду - нові програми. Приєднуйтеся!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter