Бібліотека №119

18.04.2024

     З нагоди Дня довкілля та Міжнародного дня Землі бібліотека № 119 провела урок екологічної грамотності «Не завдай шкоди довкіллю!» для учнів ЗЗСО № 213.
 
 
 
     Пізнавальна бесіда «Майбутнє Землі у твоїх руках», книжкова добірка «Світ довкола нас», онлайн-гра «Trash Hunter», медіапрезентація «Чому потрібно дбати про довкілля?», анімаційний фільм «Сортування» телеканалу «ЕКО ПЛЮСПЛЮС», розмальовки-міркування «Чиста планета» - школярі дізналися про науку екологію, важливість природи для людей і людей для природи, як потерпає довкілля України через війну.
 
 
 
   Разом із бібліотекарями обговорили «Книжку про сміття» Галини Ткачук, свій посильний внесок у збереження навколишнього середовища.
 

08.04.2024

 
З нагоди Дня «Намалюй пташку» у бібліотеці № 119 для дітей на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» відбувся майстер клас «Український диво-птах». Читачі не тільки дізналися про історію виникнення цього неофіційного, але від того не менш цікавого свята, але й познайомилися з творчістю видатної української мисткині Марії Примаченко. Дивовижний світ картин неймовірної художниці не залишив байдужими дітей та заохотив до творчості. І на папері почали оживати міфічні, барвисті образи. У своїх роботах юні митці зуміли передати особистий погляд на фантастичних пташок, які готові злетіти у безкрайнє, вільне небо нашої нескореної України.
 
 

05.04.2024

     Чи бувають малюки, які не люблять мультиків? Звичайно, ні! Тож з нагоди Всесвітнього дня мультфільмів бібліотека № 119 запросила до літературної арт-мандрівки «Книжка – діафільм - мультфільм» найменших читачів – вихованців ДНЗ № 534.
 
 
 
 
    Діти залюбки прослухали улюблену українську казку «Колобок» та подивились анімаційний фільм за мотивами твору. Справжнім сюрпризом для малят став перегляд казки у форматі діафільму. Вони з натхненням взаємодіяли з головними героями, озвучуючи їх та весело наспівуючи пісеньку Колобка.
 
 
 
     За свої старання дошкільнята отримали у подарунок розмальовки з казковими персонажами, а багато інших цікавих історій маленькі читачі дізнаються, обираючи книжки у бібліотеці.
 
 

04.04.2024

      У День народження мобільного телефону бібліотека № 119 провела для юних відвідувачів урок-гру «Смартфон-помічники». Школярі дізналися, що саме 3 квітня 1973 року американський винахідник (до речі, українського походження) Мартін Купер використав перший мобільний телефон, який згодом удосконалили до смартфона.
 
 
 
    І сьогодні важко уявити дитину, яка б не цікавилася цим ґаджетом, але не всі використовують його ресурси на повну. Тому читачі з цікавістю взяли участь в обговоренні новинок серед мобільних телефонів і планшетів, довідалися про нові корисні додатки для них.
 
 
 
    А інтерактивні ігри «Нікнейм», «Розумники», вікторина «Спіймай вірус» та творче завдання «Персональний помічник» зі створенням малюнків і колажів допомогли закріпити отримані знання та розібратися в основних аспектах користування мобільними застосунками.

 
 

02.04.2024

 
Заняття ігрової студії «Мовні витребеньки», що відбулося у бібліотеці № 119 для дітей, було присвячене Міжнародному дню дитячої книги (International Children's Book Day). Юні відвідувачі пригадали улюблені твори сучасних письменників, а сторінками казкової повісті Галини Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» здійснили мовно-літературну подорож. Анаграма «Пустунчики», ігри «Спіймай помилку» та «Скажи навпаки», квіз «Знайди персонажа» - читачі залюбки відшукували цікавинки української мови, влучні порівняння, епітети, підбирали синоніми, антоніми та переконалися, що, читаючи книжки, можна і набувати нових знань, і вдосконалювати розмовні навички та культуру рідної мови.
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter