Бібліотека №119

12.03.2024

 
Дитяча бібліотека № 119 долучилася до відзначення Дня Державного Гімну України та провела для школярів ЗЗСО № 213 інформаційний акорд «Пісенний символ українського народу». В ці тяжкі часи, коли  українські захисники виборюють цілісність, свободу і незалежність Батьківщини, Державний Гімн набув особливого значення, він єднає нас із нашою героїчною історією, з багатьма поколіннями борців за волю.
Пізнавальна розповідь про те, як пісня Павла Чубинського та Михайла Вербицького «Ще не вмерла Україна!», уперше прозвучавши як український співень, крізь терни історії перетворилася на Державний Гімн України, кросворд «Генетичний код нації», квіз «Скарбниці народної мудрості», співочий флешмоб із виконання Національного Гімну «Ще не вмерли України і слава, і воля» та гімну спротиву українців «Ой, у лузі червона калина» - все це наповнило дитячі серця почуттям патріотизму, гордості за Україну, вірою у нашу Перемогу.
 

07.03.2024

 
З нагоди 210-річниці від дня народження духовного батька української нації, видатного письменника та митця Тараса Шевченка бібліотека № 119 завітала до учнів молодших класів ЗЗСО № 207.
Презентація «Феномен Тараса Шевченка», пізнавальний анімаційний фільм «Як Шевченко став зіркою» з серії «Книга-мандрівка. Україна», інтерактивна гра «Повідомлення від Тараса», добірка книжок про Великого Кобзаря, репродукції його картин - разом із бібліотекарями діти обговорили дитинство обдарованого Тарасика, ознайомилися із його життєвим шляхом та становленням як поета і художника. Залюбки святково вбрані школярі декламували напам’ять улюблені вірші Шевченка, віддаючи шану геніальному Світочу України.
 

01.03.2024

     До Всесвітнього дня дикої природи бібліотека № 119 підготувала вікторину-гру «Природа – мудрий винахідник» для учнів молодших класів ЗЗСО № 213.
 
 
 
 
    Мультимедійна презентація «Тваринний світ дикої природи України», загадки, розмальовки, пізнавальні книжки про тварин – юні читачі поповнили свої знання з природознавства та дізналися багато цікавинок про фауну українських лісів. А інтерактивний кросворд «Друзі наші менші» нагадав дітям про важливість збереження природи та довкілля.

 
 

26.02.2024

 
У День «Розкажи казку» бібліотека № 119 влаштувала книжково-іграшкову карусель «Українські казки люблять малюки» для дітей з особливими освітніми потребами. Читання віршів та казок, гра-роздум «Казка вчить, як на світі жить», вікторина «Головні казкові герої» - дошкільнята з цікавістю слухали та грали. Гарного настрою додав також імпровізований театр ляльок, у якому діти мали змогу перетворитися на маленьких артистів, виявити свої акторські таланти, взявши участь в інсценівці української народної казки «Рукавичка». А рукавички-розмальовки, які малята створили у бібліотеці, будуть їм нагадувати про добро, допомогу, дружбу.
 
 
 

21.02.2024

 
Цікаво та змістовно відзначили Міжнародний день рідної мови відвідувачі ігрової студії «Мовні витребеньки» у дитячій бібліотеці № 119, взявши участь у пізнавально-освітній грі «Родзинки української мови». Філворд з анаграмами «Яка наша мова?», перегони скоромовок «Хто може повторити?», гра «Юний редактор» - читачі переконалися, що світ нашої української мови безмежний і кожного разу ти відкриваєш для себе щось нове і цікаве.
 

 

19.02.2024

 
До Дня Державного герба України бібліотека № 119 підготувала пізнавальні сходинки «Таємниця княжого тризуба» для учнів молодших класів ЗЗСО № 213. Книжкова добірка та мультимедійна презентація «Краса і велич  символів державних», анімаційний фільм «Легенди України. Тризуб», українознавча руханка «Ми - українці» - школярі ознайомилися з історією виникнення герба, традиціями та культурою української держави. А отримані знання діти змогли закріпити, розгадавши інтерактивний кросворд «Головний символ України» та розмалювавши герб України патріотичними кольорами.
 
 

19.02.2024

З нагоди Дня спонтанного прояву доброти до бібліотеки № 119 на книготерапію «Ти + Книжка!» завітали діти, які вимушено переїхали до столиці через війну.
 
 
 
Літературна вікторина «Добрі вчинки у книжках», гра-пазл «Вгадай письменника» та анімований квіз «Правила доброти, так чи ні» - юні читачі залюбки спілкувалися, грали, фантазували, а головне - отримали позитивні емоції, які так необхідні для всіх дітей у наші тривожні дні.
 
 

 
 

13.02.2024

 
Напередодні Дня Святого Валентина на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» у дитячій бібліотеці № 119 відбувся майстер-клас «Валентинка для воїна». З натхненням, щирістю і теплотою відвідувачі виготовляли патріотичні валентинки з написами-побажаннями, які будуть передані нашим захисникам та подарують їм відчуття підтримки і вдячності за можливість вчитися і просто жити. Нехай ці маленькі дитячі сердечка зігріють їх великі, мужні серця!
 
 

06.02.2024

 
З нагоди Всесвітнього дня безпечного Інтернету за занятті з особистісного розвитку «Smart-додатки рулять!» відвідувачі дитячої бібліотеки № 119 взяли участь у тренінгу «Пастки Інтернет-Галактики». Корисні відеопідказки «Увага! Інтернет!», веб-квест «Безпечна мережа», лабіринт-павутинка «Як не потрапити в халепу», онлайн-гра «Спіймай шахрая» - все це допомогло юним користувачам розібратися в основних правилах безпечного користування Інтернетом.
 
 

01.02.2024

 
У Всесвітній день читання вголос до дитячої бібліотеки № 119 були запрошені вихованці з особливими освітніми потребами ДНЗ № 176. Бібліотекарі підготували для дітей захопливу подорож сторінками улюблених казок. Також діти охоче слухали віршики, розгадували загадки, складали пазли з головними героями, а завдяки  ілюстрованій презентації до казки «Курочка Ряба» покращили свої навички читання.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter