Бібліотека №119

31.10.2022

 
Вкотре бібліотека № 119 стала місцем, де діти не тільки читають, спілкуються, товаришують, набувають знання, а і виявляють та розвивають творчі здібності, фантазію й уяву. З нагоди Міжнародного дня анімації юні відвідувачі відкрили для себе дивосвіт мультиплікації.
Дізналися, як народжується мультфільм та хто допомагає малюнкам «оживати», познайомилися з історією української анімації, пригадали героїв відомих мультиків, взяли участь у вікторині «Українські казки на блакитному екрані», переглянули мультфільм «Моя країна Україна» казкаря Сашка Лірника. І охоче перетворилися на художників-аніматорів в імпровізованій мультстудії, створюючи образи улюблених книжкових персонажів за допомогою паперових стаканчиків та своєї вигадливості. А література з серії «Мультстудія Грані-Т», яку діти обрали для читання, сподіваємось, заохотить їх до малювання вдома інших героїв анімації.
 

26.10.2022

 
На занятті творчої майстерні «Мисли кольорово» юні відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей залюбки долучилися до не зовсім звичного свята – Дня гарбуза. Адже цей овоч можна назвати королем осені. І хоч народився гарбуз в далекій Мексиці, його здавна дуже полюбляють і шанують в Україні та вважають своїм.
Цікавинки про походження гарбуза та його корисні властивості, про українські традиції та прикмети, пов'язані з гарбузом, вірші, загадки та прислів’я про природу і дари осені – спілкування читачів з бібліотекарями було пізнавальним і надало натхнення для творчості. Тож з чудових поробок, створених на майстер класі з оригамі «Кумедне гарбузятко», діти залюбки виготовлять гірляндочки та прикрасять ними оселі до свята.
 

17.10.2022

 
Днем захисників і захисниць в Україні можна вважати не тільки 14 жовтня, а і кожен день, який ми зараз проживаємо завдяки нашим мужнім героям. І наша вдячність не має меж. Про це говорили бібліотекарі з юними відвідувачами бібліотеки № 119 для дітей під час патріотичної години «Захисник – це слава, захисник – це честь!».
 
Читання віршів та оповідань про нашу нескорену Батьківщину, про відважних воїнів, які її захищають, щемливі розповіді дітей про своїх рідних, які також визволяють українську землю від окупантів, перегляд буктрейлерів за книгами Л. Ніцой «Незламні мураші», Р. Романишин та А. Лесіва «Війна, що змінила Рондо», Еліни Заржицької «Легенди про козаків», створених бібліотекарями, - зустріч у бібліотеці була змістовною, цікавою та невимушеною. І як же без дитячої творчості? Старанно діти малювали: хто хоробрих захисників, хто мрії про мирне небо. Тож нехай ці щирі малюнки підтримають наших воїнів та стануть посильним внеском юних українців для наближення ПЕРЕМОГИ!
 

06.10.2022

 
Щороку у першу п’ятницю жовтня відзначається Всесвітній день посмішки  (World Smile Day). Девіз свята, започаткованого в США, - «Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній людині усміхнутися». Тому у такий нелегкий, напружений час бібліотека № 119 завітала до учнів ЗЗСО № 213, щоб подарувати дітям позитивні емоції.  Адже посмішка дитини – це символ щастя і світлої надії – надії на МИР.
Книжки «Торбинка сміху», «Віршики-веселинки», «Веселі скоромовки. Хто кого переговорить», розвага «Знайка-відгадайка» додали школярам гарного настрою. Також потішили дітей поробки «Казкові посмішки», виготовлені на майстер класі, що стануть кумедними сувенірами до свята і привітаннями рідним та друзям.
 

29.09.2022

 
День вчителя - це нагода показати своє шанобливе ставлення до педагогів. І учасники творчої майстерні «Мисли кольорово!», що працює у бібліотеці № 119 для дітей, напередодні свята охоче долучилися до майстер класу з виготовлення привітальних листівок. Адже найкращим подарунком для вчителя є щира творчість його учня.
 
Юні майстри старанно і з натхненням працювали над своїми витворами, вкладаючи у них частинку своєї душі та повагу до вчителя. А проникливі побажання, які діти вписали у листівки, додали подарункам теплоти й індивідуальності та стануть приємним сюрпризом для улюбленого вчителя.
 

22.09.2022

 
  День коміксів – незвичайне свято усіх поціновувачів цієї літератури. Особливо полюбляють комікси діти. І бібліотека № 119 для дітей запросила юних читачів до захопливого світу графічних фантазій.
 
 
 
 

  Презентація про історію цього особливого виду творчості, читання популярних українських та зарубіжних коміксів, перегляд найцікавіших анімаційних фільмів, малювання улюблених супергероїв – і дівчатка, і хлопчики уподобали комікси на будь-який смак. А об’єднує усі комікси те, що герої рятують світ від зла. І з нагоди Всесвітнього дня мрії, який теж відзначається цього дня, діти з бібліотекарями висловили одну велику МРІЮ – перемогти зло, що прийшло на нашу українську землю.


 
 

06.09.2022

 
  6 вересня у світі відзначається День читання книг (National Read a Bok Day) – свято-підтримка тих, хто любить читати, свято-нагадування про значення книги та читання. А що може бути краще у цей день, ніж відвідування бібліотеки?
  Тож юні читачі залюбки взяли участь у літературному калейдоскопі у бібліотеці № 119 для дітей.
 
 
 

Книжкові серії «Патріотична бібліотека», «Видатні українці», «Історична бібліотека», «Магічне коло», «Українська майстерня фантастики», «Я пізнаю світ» - діти охоче обирали літературу на різні читацькі уподобання, прислухаючись до порад бібліотекарів.
 
 

  Нехай же кожен день для наших дітей буде Днем читання книжок – Днем надії на мир та наближення перемоги!

 
 

01.09.2022

 
Під час літніх канікул бібліотека № 119 стала для багатьох дітей улюбленим місцем читання, спілкування, дозвілля. А про те, що бібліотека може бути помічником і у навчанні, юним відвідувачам нагадав бібліомайданчик до Дня знань. Читання цікавих книжок, підібраних бібліотекарями, розповіді про вчителів та шкільних друзів, майстер клас з виготовлення книжкових закладок, які знадобляться для підручників – зустріч під лагідним сонечком та блакитним небом, як завжди, була дружньою та змістовною.
А ще ми дуже мріємо про МИРНЕ небо. І цьогоріч 1 вересня - це не лише день початку нового навчального року, але й день нашої незламності. Те, що сотні тисяч юних українців мають змогу продовжувати навчання - заслуга усіх, хто робить свій внесок у героїчний опір України російській агресії. ДЯКУЄМО їм за це!
 

09.08.2022

 
    У Всесвітній день книголюбів (Book Lovers Day), який щорічно відзначають 9 серпня, бібліотека № 119 для дітей запросила юних читачів.
 
 
 
 
 
  Діти висловлювали враження від своїх улюблених книжок, і сперечалися хто з них найбільший книголюб за кількістю прочитаних книжок. Бібліотекарі запропонували пригадати улюблені дитячі казки граючи в ігротеку “В гостях у казки”.
 

05.08.2022

 
  Зараз, під час військового стану, дуже важливо дотримуватись правил безпеки, пов’язаних з війною. Але не треба забувати і про інші правила, що збережуть життя.
 
 
 
 
  Тому з нагоди Міжнародного дня світлофора, що відзначається 5 серпня, бібліотека № 119 для дітей запросила на галявину безпеки юних відвідувачів. Книжки «Лейтенант Доброта», «Правила дорожнього руху», «Твої дороги», «Бережи себе, малюк!», рухлива гра «Шляхове – недорожнє», інтерактивна гра “Хто я?”, майстер клас з виговлення книжкових закладок «Мій друг - Світлофор» нагадали діткам про правила дорожнього руху та обачну поведінку на вулицях.
 
 
 
 
  По завершенню заходу діти закріпили свої знання малюнками на асфальті «Незвичайний дорожній знак».
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter