Бібліотека №119

15.02.2018

«Вишивка бісером»
Заняття гуртка декоративно-прикладного
мистецтва «Творчість юних»

15 лютого відвідувачі бібліотеки № 119 опановували непросте мистецтво вишивки бісером, взявши участь у майстер-класі «Biser-Art».

Як не дивно, зацікавилися таким рукоділлям більше хлопчики, ніж дівчатка. За допомогою майстрині Лідії Окушко діти отримували початкові навички у цій кропіткій справі: вчилися вишивати сердечко, використовуючи різнокольорові, блискучі намистинки, сріблясті та золотисті ниточки.
Ті ж, кому було складно, нанизували з бісеру красиві браслетики. Юні майстри переконалися, що необхідно володіти величезним терпінням, працьовитістю, наполегливістю, щоб навчитися працювати з бісером.
А ставши справжніми умільцями, вони зможуть створювати прекрасні шедеври, наприклад, чудові вишиті картини, і дарувати їх своїм матусям.

Тож усіх, хто цінує мистецтво hand-made,
запрошуємо до нашої бібліотеки!


 

25.01.2018

«До школи з букварем крокує хлопчик дерев'яний»
Гра «Поле чудес»
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»

«Дитяча книга повинна бути доброю книгою,
 вчити шляхетності та чесності»
Олексій Толстой

Під звуки веселої пісеньки з художнього фільму «Пригоди Буратіно» 25 січня для учнів 3-х класів СШ № 213 в бібліотеці № 119 розпочалася гра «Поле чудес» за казкою «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» відомого російського письменника Олексія Толстого до 135-річчя від дня народження.
Перед початком гри бібліотекарі розповіли юним читачам історію написання книги. Діти із задоволенням перегорнули сторінки веселої та мудрої казки, а мультфільм «Пригоди Буратіно» долучив школярів до світу пригод і пустощів дерев’яного бешкетника. Книжкова добірка «Скарбниця чарівних казок» ознайомила з найкращими творами видатних письменників світу.
Літературна гра, яку підготували бібліотекарі, виявила, наскільки уважно учні читають книжки, як запам’ятовують зміст, які висновки роблять з прочитаного. Охоче діти відповідали на цікаві запитання, допомагали один одному. Переможцями були визнані усі учасники, вони отримали призи-закладки. А головне – юні читачі запам’ятали, що найважливіше у цьому світі, за словами Буратіно, «це рятувати товаришів, от і все!»
 

24.01.2018

«Чарівне королівство Шарля Перро»
Казкова подорож
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»
 
24 січня до бібліотеки № 119 завітали вихованці ДНЗ № 176 на зустріч із чудовими казками славетного французького письменника Шарля Перро, до 390-річчя від дня його народження.

Спілкуючись із бібліотекарями, дошкільнята з радістю пригадували улюблених героїв чарівного світу відомого казкаря, а також знайомилися із новими персонажами. У цьому їм допомогло розмаїття казок Шарля Перро, представлених на книжковій викладці-інсталяції. Дітки, які вже опановують читання, намагалися його удосконалити. А малята, які ще вчать абетку, залюбки милувалися прегарними ілюстраціями.

Не оминули маленькі читачки своєю увагою і лялькових принцес, що прикрашали книжкову добірку. І навіть трохи посперечалися, хто ж буде найгарнішою з них.

Перегляд мультфільму «Кіт у чоботях» долучив дітлахів до пригод винахідливого та кмітливого героя казки. А закладки, присвячені Шарлю Перро, які отримали малята, сподіваємось, спонукають відвідати бібліотеку вже разом із батьками, щоб читати, читати, читати…
 

12.01.2018

«Hand-made: готуємо ароматне мило»
Заняття гуртка «Творчість юних»
 
Усі дітки добре знають, що чистота – запорука здоров’я. А дбати про особисту гігієну та підтримувати добре здоров’я допомагає, зокрема, і мило.  Якщо ж це оригінальне, запашне, натуральне, корисне мило створено власноруч – що може бути кращим?

Так користувачі бібліотеки № 119 залюбки відвідали майстер-клас із приготування мила, який для них провела викладач Лідія Окушко.

Для творчого процесу юним майстрам знадобилися гаряча мильна основа (її у термосі заздалегідь приготувала пані Лідія), натуральні барвники, ароматичні ефірні олії. А отримати мило різних видів допомогла гумова форма для випічки. Як справжні чарівники, діти чаклували над створенням авторського продукту. І незабаром різнокольорові унікальні метелики із мила вже тішили своїх дизайнерів.

Погодьтеся, дуже приємно користуватися милом, приготовленим своїми руками за власним рецептом. А дарувати його приємніше удвічі!

 
Тож не гайте часу, долучайтеся до цікавинок,
які пропонує наша бібліотека!
 

26.12.2017

«Новорічна ялинка зі стрічок»
Заняття гуртка декоративно-прикладного
мистецтва «Творчість юних»

Чудовий передноворічний настрій панує у бібліотеці № 119 для дітей!

А створюють його привітні бібліотекарі, святково вбрана ялинка і, звісно, читачі, котрі із задоволенням приходять до бібліотеки не тільки за книжками, а і поділитися своїми творчими здобутками.

26 грудня майстерня новорічних прикрас запросила до бібліотеки усіх охочих відчути наближення казкового зимового свята. Використовуючи атласні стрічки, блискучі намистинки, а головне, із великим бажанням і натхненням, за порадами майстрині Наталії Дунаєвої відвідувачі створювали чарівні ялинки-іграшки. Із найкращими побажаннями діти подарували частину прикрас бібліотеці, які ж одразу засяяли на ялинці.


Тож вітаємо із прийдешніми Новорічно-різдвяними святами!
Нехай здійсняться всі ваші мрії! І у наступному році бібліотека завжди буде найкращим другом і порадником!
 

14.12.2017

«Святий Миколай не обмине жодну хатинку
та обдарує кожну дитинку»

Народознавча мандрівка
за проектом «Два храми духовністю єдині»


Незабаром, 19 грудня, в Україну прийде чарівне зимове свято – День Миколая-Чудотворця. А читачі бібліотеки - учні 2-го класу СШ № 207 – уже відчули атмосферу прийдешнього свята, коли здійснили 14 грудня народознавчу мандрівку разом із священиком Храму святих мучеників Адріана та Наталії ієреєм Ігорем Кам’яним.

«У цьому святі прихована історія життя людини, яка прославилася своєю добротою, чуйністю, допомогою нужденним», - так отець Ігор почав свою розповідь. Школярі дізналися, як людина у реальному житті змогла перетворитися на святого, звідки пішов звичай писати листи Святому Миколаю, очікувати від нього подарунків.
Мультфільм «Зимова казка» запросив читачів до офісу Миколая-Чудотворця, звідки вони разом зі Святим мандрували світом та дарували радість чемним і слухняним діточкам. А хто допомагає Миколаю пакувати подарунки, хто впрягає коників, що роблять янголи та чортики, які його супроводжують – про це школярі прочитають у книжках із викладки «День Святого Миколая серця добром зігріває».

Подарунки від священика, книжки від бібліотеки, спільні світлини на згадку – так чудово завершилася ця цікава зустріч. А прохання до Святого Миколая діти щиро висловили словами вірша Віри Багірової:

«Святий отче Миколай, мою хату не минай.
Подаруй мені потіху і торбину, повну сміху,
І здоров’я для родини, красну долю для Вкраїни»
 

22.11.2017

«Дивимось буктрейлер – читаємо книгу!»
Презентація буктрейлера
у рамках проекту «Читаючи, подорожуй світом!»


Знайомство юного читача із новою книжкою може бути різним. Можна почитати анотацію до книги, можна зацікавитися яскравими ілюстраціями, можна дослухатися до порад друзів або батьків, а можна переглянути … буктрейлер, створений бібліотекарями.
Так, 22 листопада учні 4-го класу спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Лісові дзвіночки» здійснили у бібліотеці № 119 незвичайну відео-подорож сторінками книг із серії «Життя видатних дітей», яка була присвячена дитинству відомих американських діячів.

Переглядаючи буктрейлер, школярі дізналися про непрості дитячі роки знаменитого письменника Марка Твена з оповідання Любка Дереша «Марк Твен – глибина достатня!», про мрії та прагнення майбутнього режисера Стівена Спілберга, описані Олександром та Наталею Шевченками в історії «Хлопчик, який не хотів ставати дорослим», про геніального школяра Білла Гейтса із оповідання Валерія Воскобойникова «Коли Білл Гейтс був маленький».
«Книги в кадрі» дуже сподобалися учням і спонукали до подальшого читання. Адже добірка книг із серії «Життя видатних дітей» запропонувала читачам твори сучасних українських письменників про дитинство інших визначних особистостей, які своєю творчістю, своїм талантом збагатили цей світ.

Тож, юний друже, читай, мрій, твори, досягай своєї мети
і обов’язково відвідуй бібліотеку!

 

17.11.2017

«Осінні квіти»
Заняття гуртка «Творчість юних»

Кожній порі року притаманна своя чарівність. Осінь милує око різнобарв’ям природи, яке невдовзі зміниться на холодні зимові кольори. Але зупинити час можливо, якщо виявити фантазію і бажання творити. У цьому переконалися діти, які 17 листопада взяли участь у майстер-класі «Осінні квіти», що відбувся у бібліотеці № 119 для дітей.

Майстриня Лідія Окушко допомогла школярам створити чудові букетики квітів із кольорового паперу, а для вазочок у пригоді стали пластикові стаканчики. Тепер серед морозної зими домівки дітлахів будуть прикрашати яскраві осінні квіти, зроблені власноруч. І, звичайно, відвідавши бібліотеку, учні не оминули увагою новинки із виставки «До нас нова книжка надійшла» та зацікавлено обирали літературу для читання.

Отже, юні друзі, якщо ви прагнете творчого та змістовного дозвілля,
то завітайте до бібліотеки, де на вас завжди чекають!
 

16.11.2017

«Калейдоскоп книжкових новинок»

«Читаючи вперше гарну книгу,
ми відчуваємо те ж почуття,
як при зустрічі нового друга»
Вольтер

16 листопада читачі бібліотеки № 119 знайомилися із новими надходженнями літератури, огляд яких провели бібліотекарі.

Серед творів українських і зарубіжних письменників особливо зацікавили користувачів пригодницько-історичний роман Володимира Рутківського «Сині води» про події у Європі XIV століття, повість Олександра Гавроша «Пригоди тричі славного розбійника Пинті», в основу якої лягли народні перекази про опришків, повість Валентина Берта «Все починається в тринадцять».

Окрему увагу бібліотекарі приділили повісті для підлітків Зірки Мензатюк «Як я руйнувала імперію», книжці для родинного читання Лариси Ніцой «Незламні мураші» про трагічні сучасні події в Україні, повісті Андрія Бачинського «140 децибелів тиші» про дітей з особливими потребами.

Тож запрошуємо усіх до бібліотеки, де нові цікаві книжки дуже чекають на нових друзів – читачів!
 

15.11.2017

«Поки є діти – будуть казки»
Медіа-подорож

Дзвінкий  сміх лунав 15 листопада у бібліотеці № 119 для дітей, до якої завітали учні 1-го класу СШ № 207 на медіа-подорож, присвячену 110-й річниці від дня народження славетної шведської письменниці Астрід Ліндгрен, двічі удостоєної Міжнародної премії ім Г. К. Андерсена – найпочеснішої нагороди дитячих письменників.

Зацікавлено слухали школярі уривки із оповідання Лариси Денисенко «Дитина назавжди» та оповідання Ірини Хомин «Казка триватиме вічно» із серії «Життя видатних дітей» про дитинство неперевершеної фантазерки та казкарки, яка дуже любила читати і вже змалку виявила свій письменницький  хист.

Книжкова викладка «Веселі шибеники Астрід Ліндгрен» запросила юних читачів до кумедного світу героїв, вигаданих письменницею. Серед них найулюбленішим виявився знаменитий шибайголова Карлсон, що живе на даху і радує маленьких читачів більше 50 років. До пригод найбільшого у світі ласуна діти із задоволенням  долучилися, переглянувши мультфільм «Малюк і Карлсон».
Наввипередки школярі відповідали на запитання вікторини «Найвідоміший літун з моторчиком» та залюбки обирали для читання твори Астрід Ліндгрен, сповнені тепла, пригод і забавок.

Тож, юний друже!
Якщо тобі сумно, не вагайся – приходь до бібліотеки та приєднуйся
до веселого товариства книжкових бешкетників. І ти не пошкодуєш!

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter