Бібліотека №119

04.07.2024

    З нагоди Міжнародного дня Дніпра дитяча бібліотека № 119 влаштувала віртуальний аквакруїз «Одна з найбільших річок Європи» для вихованців ДНЗ № 534.
 
 
 
 
   Пізнавально-екологічна експедиція до водиці «Якими бувають річки?», поетичний калейдоскоп з читанням віршів про Дніпро, літературна гра «Хто живе під водою?» захопили маленьких читачів.
 
 
 
 
   Хвилинка безпеки нагадала дошкільнятам про правила поводження на водоймах під час відпочинку, адже спекотне літо кличе усіх до води. А чудовим привітанням до свята та мрією про неймовірні річкові пригоди у мирній, щасливій Україні стали «Кораблики дружби», виготовлені дітками на майстер класі.
 
 

01.07.2024

    У Всесвітній день соціальних мереж (Social Media Day) бібліотека № 119 провела для користувачів лексичний фільтр «Пишемо пости влучно, грамотно, без помилок» на занятті ігрової студії «Мовні витребеньки».
 
 
 

     Доречні поради, як правильно скласти контент-план, гайд з написання текстів «Ми робимо блог PRO», інтернет-абетка «Фабрика слів», мовна гра-інформація «Слова-іноземці» – юні читачі корисно, з позитивними емоціями провели час, вдосконалили правильне спілкування українською мовою через цікаві ігри.
 
 
 
   Відвідувачі бібліотеки дізналися, що грамотність для людини - це життєва необхідність та основа мовної культури, яка має велике значення і для вербальної письмової комунікації.
 

 

28.06.2024

     У День Конституції України, що є одним з найголовніших свят нашої Батьківщини, бібліотека № 119 влаштувала правознавчий майданчик «Шлях української Конституції». В умовах війни та боротьби українського народу проти російської агресії це свято набуває особливого значення. Адже у засадах Конституції визначається, зокрема, що Україна - суверенна, незалежна, демократична, правова держава.
 
 

   Історичний екскурс «Оберіг нашої державності», кросворд «Рідна Україна», філворд «Соборність», майстер клас «Патріотична листівка» - юні читачі розширили свої знання з правової тематики і переконалися, що знати Основний Закон дуже важливо, що велика честь – зростати гідним громадянином своєї країни.
 
 
 

 
 

27.06.2024

 
З нагоди 175-річчя від дня народження Олени Пчілки - однієї із засновниць української дитячої літератури - бібліотека № 119 запросила вихованців логопедичної групи ДНЗ № 176 до казкової подорожі «Гайда, дітки, у садок!». Голосні, коментовані читання казок та віршів О. Пчілки, загадки, сміховинки, казкові мультфільми, гра-імпровізація за притчею «У пригоді», розмальовки-ілюстрації «Лев та миша» - зацікавлені дошкільнята залюбки слухали, творили, спілкувалися та зробили перші кроки до знайомства із творами видатної української письменниці, які вчать добру, чесності, справжній дружбі.
 
 

20.06.2024

 
До Всесвітнього дня смурфиків бібліотека № 119 влаштувала медіапригоди «Добрі гномики – герої коміксів» для вихованців ДНЗ № 176. Казкова подорож сторінками коміксів із серії «Історії про смурфиків», мультфільм «Ненажерливий ласун» захопили дошкільнят та допомогли розгадати лабіринт «Загублене містечко». А на майстер класі «Смурфодивний світ» діти виявили свої творчі фантазії та розмалювали уподобаних героїв коміксів, знайомство з якими продовжать, читаючи книжки разом з батьками.
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter