Бібліотека №119

21.03.2019

«У книжечку на згадку зробимо закладку»
Заняття гуртка «Творчість юних»

         Тиждень дитячого читання – це свято не тільки читачів, письменників, бібліотекарів, а і… книжок. А якщо свято, то як же без подарунків? От і вирішили бібліотекарі разом із дошкільнятами на занятті гуртка з художньо-естетичного виховання зробити книжечкам подарунки – яскраві та оригінальні закладки.
 
 
 

        Бібліотекарі нагадали малюкам, що книга – це джерело знань, наш друг і помічник, до неї треба ставитися з повагою та поводитися дбайливо. А закладки допоможуть знайти необхідну для читання книжкову сторінку. Дітки з радістю долучилися до творчого процесу: підбирали кольори, клеїли квіточки, створювали орнаменти на закладках.
 
 
 

      І незабаром цікаві казки та пригоди, які дошкільнята обрали для читання з книжкової виставки «Читати – це круто!», прикрасилися чудовими закладочками.


 
 

20.03.2019

«Кожна книжка – таємниця, кожна книжка – цілий світ!»
Літературна мозаїка

«Книжковий світ - то особливий світ.
І безкінечний - наче море з небом.
Почати можеш будь-коли політ.
Для цього просто лиш читати треба!»

Олександр Афонін
 
Всеукраїнський тиждень дитячого читання у бібліотеці триває!

І 20 березня читачі були запрошені на зустріч із сучасним українським поетом, сценаристом, істориком-археологом, волонтером Олегом Федотовим і директором видавництва «Дж. Дж. Агенція» Вікторією Каденко, адже творча співпраця бібліотеки та дитячого видавництва – це успішний тандем у популяризації дитячого читання.

Пані Вікторія розповіла школярам безліч цікавинок про те, як «народжується» книжка, який шлях вона долає від перших чернеток автора та нарисів на папері до тієї яскравої друкованої версії, яку ми звикли тримати у руці. Допитливих читайликів дуже зацікавила різноманітна література видавництва: незвичайна серія «Мої улюблені історії для тварин», серія «Софія і Ярик», яка допомагає дітям та їх батькам у цікавій формі знайти рішення для будь-якої ситуації на повчальних прикладах книжкових героїв, серія «Бібліотека у рюкзаку» у зручному кишеньковому форматі, родзинкою якої є розважальна рубрика – вікторини, ребуси, головоломки.
Коли слово взяв Олег Федотов, у бібліотеці запанувала атмосфера цілковитої тиші та зосередженості. Адже поет, хвилюючись, порушив тему про непрості часи, які зараз переживає наша країна. Діти дізналися, що пан Олег дуже часто буває у зоні бойових дій на сході України та на власні очі бачить, як проходить непроста служба наших військових. Саме про це він з болем розповідає у своїх щирих віршах, які читав для юних відвідувачів бібліотеки. Під час спілкування виявилося, що школярі також пишуть зворушливі вірші та слова підтримки для наших мужніх захисників, надсилають їм малюнки.
Письменник подарував бібліотеці книгу своїх віршів «Повезло», а від видавництва бібліотека отримала чудові книжки, які видаються українською і німецькою мовами й поєднують українську і західноєвропейську культуру та з якими залюбки будуть пізнавати світ наші читачі.
 

19.03.2019

«В гостях у бібліотеки – дитячий письменник»
Літературне рандеву

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у бібліотеці № 119 для дітей вже розпочато!

19 березня до бібліотеки завітали юні читачі на зустріч із непересічною та дуже цікавою людиною – дитячим письменником, викладачем Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, капітаном першого рангу, мужнім підводником Анатолієм Грищуком.

З інтересом діти знайомилися із чудовими, добрими книжками Анатолія Грищука. На їх сторінках ніби оживають і сміливі козаки, і ліричні, милі та зворушливі герої. Особливо школярам сподобалася патріотична дилогія «Пригоди козака Сивого», а третю книжку «Морські пригоди козака Сивого» автор наразі пише на замовлення своїх читачів.
Безліч запитань, що виникли до письменника, підкреслили неабияку зацікавленість учнів та велике значення живого спілкування читачів з авторами книг. А на питання: «Ваша найбільша мрія?» Анатолій Володимирович відповів: «Щоб у нашій країні настав мир. Щоб ви, діти, коли станете дорослими, не залишили Україну та зберегли її».
Автограф-сесія, спільні світлини на згадку, величезне задоволення від зустрічі та бажання читати нові книжки – так завершилося літературне рандеву.
 

13.03.2019

«Починаймо рідне слово зі сторінки «Кобзаря»
Поетичний турнір

         З нагоди вшанування 205-річниці від дня народження  генія українського народу, видатного поета, письменника та митця Тараса Григоровича Шевченка читачі бібліотеки залюбки взяли участь у поетичному турнірі за творами Великого Кобзаря. А проводили конкурс майбутні бібліотекарі - студенти Університетського коледжу Київського університету ім. Бориса Грінченка.
 
 

       Разом із школярами студенти обговорили нелегке дитинство обдарованого Тарасика, ознайомили учнів із його непростим життєвим шляхом. А коли торкнулися творчості відомого поета, діти охоче продемонстрували свої знання. Вони по черзі та навіть хором декламували улюблені вірші Шевченка.
 
 

       Жодної хвилини школярам не довелося нудьгувати, адже на них чекали ще захопливі вікторини, ребуси, кросворди, квести. Бойовий дух учасників підігрівало ще й те, що вони розділилися на команди «Кобзарики» та «Юні українці». Капітан кожної команди над усе прагнув принести своїм друзям перемогу і отримати подарунки. За допомогою учні зверталися до книжок з виставки «Крізь мужню музу Кобзаря ростуть співці сучасні і майбутні», які пізніше обрали для читання вдома.
 
 

      Цікавий, пізнавальний захід приніс дітям величезне задоволення. А схвильовані студенти також були задоволені знайомством із азами своєї майбутньої професії та першим  безцінним досвідом спілкування зі своїми майбутніми читачами.

 
 

06.03.2019

«Весняний настрій для мами»
Голосні читання
 
«Матінко моя єдина!
Ти для мене цілий світ!»

І. Савицька
 
Весна вже поволі починає тішити першим теплом та сонячними промінчиками, а на порозі - чудове тепле свято 8 Березня. Тож в очікуванні передсвяткових цікавинок малюки з групи із вадами мовлення  ДНЗ № 176 радо зустрічали бібліотекарів, які відкривають для маленьких читачів світ художнього слова та заохочують їх до читання з раннього віку.
З інтересом дітки слухали твори, присвячені найдорожчій людині на світі – мамі. Дошкільнята гортали сторінки книжечок і журналів та навіть робили перші спроби читати самостійно.
Віршики-привітання, які малята вивчили напам’ять, та поцілунки стануть для мами яскравим подарунком. А бібліотекарі отримали у подарунок – щирі дитячі посмішки, сяючі очі та запрошення до нових зустрічей!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter