Бібліотека №119

17.05.2018

«Опановуємо аплікацію»
Заняття гуртка декоративно-прикладного мистецтва
«Творчість юних»

17 травня бібліотека № 119 для дітей перетворилася на майстерню, де відвідувачі залюбки опановували аплікацію із різноманітних матеріалів. А допомагала їм у цьому викладач гуртка «Творчість юних» Лідія Окушко.
Завзято діти долучилися до створення чудових літніх картин. І вже незабаром на кольоровому папері «засяяло» золотисте сонечко із макаронів, «зацвіли» дивовижні квіти з пелюстками із кавових зерняток, «задзижчали» жуки, виготовлені із жолудів та горіхових шкаралупок.
Увага, терпіння, творча уява і фантазія – ці якості дуже знадобилися юним майстрам. А головне, кожна аплікація, створена з душею, стала неповторною і відобразила характер та індивідуальність свого творця. Із задоволенням діти порадують прекрасними шедеврами своїх рідних та прикрасять домівки.
Також бібліотекарі нагадали дітям про патріотичне свято – День вишиванки, що відзначається 17 травня. А додали святкового настрою чарівні відвідувачки гуртка, вбрані у яскраві вишиванки.
Із вдячністю бібліотека отримала у подарунок від однієї з маленьких рукодільниць зроблену власноруч ляльку-мотанку, також одягнену у вишиту сорочку. Відтепер ця народна іграшка прикрасить куточок дитячих поробок та стане оберегом бібліотеки!
 

15.05.2018

«Дружна родина – щаслива дитина»
Голосні читання
 
«Сім’я — це те первинне середовище,
де людина повинна вчитися творити добро.»

Василь Сухомлинський
 
У Міжнародний день сім’ї бібліотека № 119 для дітей завітала до вихованців групи з вадами мовлення ДНЗ № 176, щоб провести для них голосні читання та долучити до чарівного і різноманітного світу літератури.
 
Дітки із задоволенням гортали яскраві сторінки книжок та журналів, слухали віршики та оповідання про найголовніше, що є у житті кожної дитини, - родину. Охоче малюки розповідали, як вони вітали своїх мам із прекрасним та світлим святом - Днем матері.
І от, коли мами вже отримали щирі привітання, настав час поздоровити усю сім’ю - тата, дідусів та бабусь, братиків та сестричок…У цьому дошкільнятам і допомагали бібліотекарі: разом вигадували оригінальні привітання, добирали віршики, щоб кожен член родини не залишився без уваги.

На згадку про зустріч та, як активні читачі бібліотеки, дітки отримали у подарунок по цікавій книжечці, які будуть читати вдома зі своїми рідними.
 

14.05.2018

«Чарівний ланцюжок цікавих книжок»
Казкотерапія
 
«Казка, гра, фантазія - животворне
джерело дитячого мислення,
благородних почуттів і прагнень»
Василь Сухомлинський
 
14 травня бібліотека № 119 для дітей завітала до учнів 1-х спеціалізованих класів СШ № 213, у яких навчаються дітки з особливими потребами. Адже таким дітям дуже важливо прищеплювати любов до книги з раннього дитинства.
 
Бібліотекарі читали школярам їх улюблені казки та запропонували за допомогою м’яких іграшок перевтілитися на казкових персонажів. А першачки із задоволенням гралися, вигадуючи у своїй уяві нові сюжети та пригоди для зайчика, ведмедика, мишеняти…
 
Дітлахи так захопилися, що навіть виявили бажання самостійно почитати та поділитися своїми емоціями з друзями. Охоче вони обрали для читання вдома цікаві книжечки.
 
Зустріч із бібліотекарями стала для юних читачів чудовою казкотерапією. Адже для них була створена особлива казкова атмосфера, яка дозволила діткам виявити мрії та фантазії, стати більш впевненими і отримати задоволення.
 
Бібліотека опікується особливими дітками та допомагає вносити у їх життя яскраві фарби та позитивні емоції, пізнавати щось нове та корисне, адаптувати їх до цього безмежно цікавого та різноманітного світу.
 

03.05.2018

«Золоті ворота – древня неприступна брама Києва»
Медіа-година
за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»


«Золоті Ворота збудував славний
київський князь Ярослав Мудрий
на місці бойовища, де він розгромив
 орду печенігів.»

В. Мацьків
 
3 травня до бібліотеки № 119 завітали учні 4-го класу спеціалізованого навчального закладу «Лісові дзвіночки» та діти із групи продовженого дня СШ № 213, щоб поринути у давню епоху української історії та древнього Києва.
 
Школярі здійснили віртуальну екскурсію до унікальної пам’ятки часів Київської Русі-України, що зберіглася до наших днів та є символом столиці - Золотих воріт.
 
Можливо, діти і не здогадувалися про багату історію цієї найдавнішої споруди Східної Європи, проходячи повз неї під час прогулянок Києвом. Вони зацікавлено слухали розповідь бібліотекаря та виявили бажання обов’язково відвідати музей «Золоті ворота».
Відео-сюжет «Нариси древнього міста» долучив юних читачів до часів князя Ярослава Мудрого, коли були збудовані Золоті ворота – ціла вежа, що роками захищала столицю від ворожих нападів та була величним, урочистим входом до Києва.
Літературною складовою медіа-години стали оповідання Антіна Лотоцького «Михайло-семиліток», Романа Завадовича «Де тепер Золоті ворота», українські билини, «Повість минулих літ». Уривки із них з цікавістю читали школярі.
 Перегляд мультфільму за оповіданням Сергія Плачинди «Хлопчик з вуздечкою» про хороброго юного киянина, який під час облоги Києва печенігами допоміг звільнити місто, викликав у дітей такі патріотичні почуття як любов до рідної землі, необхідність захищати її від ворогів.
    Із задоволенням відвідувачі милувалися виставкою чудових малюнків читачів бібліотеки із зображенням історичних пам’яток столиці. А бібліотекарі запросили школярів до участі у загальноміському  конкурсі дитячих малюнків та творчих робіт «Київ та кияни очима дітей».
Залюбки учні ділилися враженнями від яскравої історичної мандрівки. Вони зрозуміли, що кожній людині необхідно вивчати і шанувати історію своєї країни, збагачувати свій внутрішній світ, а бібліотека завжди готова допомогти у цьому.
 

26.04.2018

«Скарби і таємниці Хотинської фортеці»
Історична мандрівка
 за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»
 «У глибині ясного раю
Стоїть фортеця кам’яна.
І міць її не знає краю,
Неначе хвиля водяна.»

Віктор Цвіт


26 квітня учні 6-го класу СШ № 213 здійснили у бібліотеці № 119 історичну подорож до однієї з найвеличніших твердинь нашої Батьківщини – Хотинської фортеці, що височить на мальовничому березі Дністра і є одним з семи чудес України. Мандрівка відбулася у рамках культурно-історичного проекту «Пам’ятай! Відроди! Збережи!», основна мета якого – спонукати читачів до бажання вивчати власну історію і традиції, шанувати і берегти культурні надбання українського народу.
 
 
 

Діти дізналися про славетну історію Хотинської фортеці, про її оборонні функції, про легенди, пов’язані із нею.
Із задоволенням школярі дивилися відео-сюжет «Тисячолітній Хотин. Україна вражає», зачитували цікавинки про багатовіковий історичний шлях середньовічної фортеці-красуні, які підготували бібліотекарі.
Читачі довідалися, що на території фортеці було знято понад 50 художніх фільмів, зокрема, «Балада про доблесного лицаря Айвенго», «Стріли Робін Гуда», «Захар Беркут», уривки із яких вони залюбки переглянули.
Книжково-журнальна виставка «Історико-культурна спадщина України: шануємо і зберігаємо разом» надала користувачам літературу для читання. А інформаційною підтримкою заходу стали флаєри «Хотинська фортеця – одне з семи чудес світу».
Тож запрошуємо до бібліотеки усіх, хто цікавиться замками і фортецями, розкішними палацами України, які розкриють свої історії  та приховані таємниці…
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter