Бібліотека №119

09.10.2023


Осінь — дивовижна пора. Все навколо буяє різнокольоровими, яскравими барвами та надихає на творчість. Не оминули осінні настрої та спостереження і творчу майстерню «Мисли кольорово» у дитячій бібліотеці № 119.
Залюбки діти долучилися до майстер-класу «Осінні пейзажі» та поринули у творчий процес. Оригінальна техніка малювання на папері губкою і гуашшю дуже зацікавила юних художників. Натхнення також додали підібрані бібліотекарями книжки про осінь та бесіда-роздум «Осінь… Яка вона?». Результат не забарився – малюнки вийшли дуже гарні, емоційні та по-своєму унікальні!
 

04.10.2023

 
У Всесвітній день тварин маленькі читачі бібліотеки № 119 познайомилися з цікавинками тваринного світу. Особливу увагу дітей привернули книжки та презентація про тварин-рекордсменів, що відрізняються незвичайними розмірами і забарвленням, дивовижними повадками і хитромудрими способами захисту. Безліч запитань від малят, загадки про природу, література із серії «Допитливій малечі» – юні відвідувачі дізналися багато нового. А бесіда з дітками про домашніх улюбленців та гра «Хвостата вікторина» нагадали про відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох родин стали дійсно незамінними у цей нелегкий час.
 
 

02.10.2023

 
Дитяча бібліотека № 119 долучилася до відзначення Дня українського козацтва та провела для читачів історичний мікс «Козацькі вітрила».
Цікава інформація про виникнення козацтва, побут та звичаї запорожців, книжки про славні козацькі традиції, вікторина «Ми - нащадки козаків», лабіринти квізу «Таємниці Запорізької Січі» - все це додало юним відвідувачам патріотичного настрою та віри в нашу Перемогу.
 

26.09.2023

 
Що таке безпека мобільних додатків? Мобільне шахрайство - правда чи міф? Мобільні месенджери - довіряй, але перевіряй! Відповіді на ці та багато інших питань юні відвідувачі бібліотеки № 119 отримали на занятті з особистісного розвитку «Онляндія - безпечна веб-країна» з циклу «Smart-додатки рулять!». Цікавий тест «Пропала грамотність», відеопрезентація «Безмежний ліс мереж», творче завдання «Мій безпечний смартфон» – все це допомогло дітям розібратись в основних аспектах користування мобільними застосунками та інтернетом.
 
 

25.09.2023

     Дитяча бібліотека № 119 влаштувала для своїх читачів дуже цікаву зустріч з адміністраторкою проєкту «Читаймо» Наталією Степанчук і художницею-ілюстраторкою та дизайнеркою Валентиною Єсіповою-Левіч.
 
 
 

    Гості презентували книгу Олени Фінберг «Неймовірні історії кота Бучика». Пані Валентина є авторкою малюнків до книжки.
 
 
 
   А спілкування з письменницею, яка  перекладає з котячої мови на українську, відбулося в онлайн-форматі. Діти познайомилися з хоробрим котом з маленької Бучі, який є символом Великої незламної України. Книжка, що втілює дитячі уявлення про мужність, винахідливість, відданість, дружбу, дуже сподобалася юним читачам. Безліч запитань до письменниці, автограф-сесія з художницею, майстер клас «Колаж з книжкових ілюстрацій», дружнє спільне фото – зацікавлені діти будуть чекати на нові історії кота Бучика.
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter