Бібліотека №119

25.09.2023

     Дитяча бібліотека № 119 влаштувала для своїх читачів дуже цікаву зустріч з адміністраторкою проєкту «Читаймо» Наталією Степанчук і художницею-ілюстраторкою та дизайнеркою Валентиною Єсіповою-Левіч.
 
 
 

    Гості презентували книгу Олени Фінберг «Неймовірні історії кота Бучика». Пані Валентина є авторкою малюнків до книжки.
 
 
 
   А спілкування з письменницею, яка  перекладає з котячої мови на українську, відбулося в онлайн-форматі. Діти познайомилися з хоробрим котом з маленької Бучі, який є символом Великої незламної України. Книжка, що втілює дитячі уявлення про мужність, винахідливість, відданість, дружбу, дуже сподобалася юним читачам. Безліч запитань до письменниці, автограф-сесія з художницею, майстер клас «Колаж з книжкових ілюстрацій», дружнє спільне фото – зацікавлені діти будуть чекати на нові історії кота Бучика.
 
 

21.09.2023

 
У Міжнародний день миру та Всесвітній день подяки у бібліотеці № 119 для дітей на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» відбувся майстер клас «Голуб миру». Юні відвідувачі дізналися про історію виникнення цих свят, чому саме білий голуб є символом миру і злагоди. З найщирішими мріями про мирне і щасливе життя діти натхненно створювали голубів в техніці оригамі зі словами подяки нашим сміливим воїнам, що мужньо та героїчно здобувають перемогу України у війні з російським агресором.
 
 

15.09.2023

   До бібліотеки № 119 на книготерапію «Ти + книжка» завітали діти, які вимушено переїхали до столиці через війну.
 
 
 
 
   Юні читачі не тільки залюбки занурилися в казково-книжкову країну, а й мали нагоду поділитися своїми читацькими захопленнями та обговорити прочитане за літо. Позитивного настрою додали книжкова вікторина «Книга запитує - книга відповідає» та гра «Знайди літературну пару». А свою творчу креативність діти виявили у створенні малюнків з улюбленими героями книжок.
 

07.09.2023

 
Заняття ігрової студії «Мовні витребеньки», що вібулося у  дитячій бібліотеці № 119, було присвячене Міжнародному дню грамотності (International Literacy Day).
Експрес-гра «Шалені наголоси», мовознавчий квест «Слова зі слів», головоломка «Я почну, а ти продовж» - юні читачі корисно, з позитивними емоціями провели час, дізналися, що грамотність – це життєва необхідність, основа для навчання протягом всього життя, основа мовної культури людини. А читання книжок збагачує рідну мову, допомагає стати більш грамотними та освіченими.
 

06.09.2023

 
У День читання книг бібліотека № 119 гостинно зустріла вихованців з вадами мовлення ДНЗ № 176.
Голосні читання цікавих книжок, ознайомлення з новими дитячими журналами «Колобочок», «Малятко», «Смайлик», «Розумашки», що надійшли до бібліотеки, гра «Кмітливі читайлики» - разом з бібліотекарями малята залюбки опанували перші навички читання. «Малюнкове читання», коли в тексті деякі слова замінені на картинки, дуже сподобалося дітям та сприяло розвитку мовлення, мислення та уяви. А перегляд мультфільмів за українськими казками також заохотив маленьких читачів обрати у бібліотеці книжки, які вони вдома будуть читати разом з батьками.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter