Бібліотека №119

26.12.2019

«Оригінальні новорічні іграшки»
Майстер клас

«В Рік Новий – чудесне свято –
Буде радості багато.
Вся родина без спочинку
Прикрашатиме ялинку.»

Тетяна Корольова


      Новий рік наближається і вже кружляє нас у святковому коловороті.
Тому на занятті гуртка «Творчість юних» відвідувачі залюбки створювали ялинкові прикраси.
   Ялинка у бібліотеці отримала від юних майстринь у подарунок «гірлянду дружби», що символізує силу єдності та взаємодопомоги. Дівчатка створили різнокольорові ланки ланцюжка,  які з’єднали у яскраву барвисту прикрасу.
 
 
 

   А під ялинкою-красунею, милуючи око читачів, затишно «влаштувалися» із шматочками сиру мишки – символ року, зроблені зі сріблястого паперу. Мишки «занурилися» у «пухнастий сніг», прикрашений різнокольоровим конфетті.
 
 

  Дуже неочікуваним для рукодільниць стало виготовлення новорічних іграшок у формі зимових шапочок, адже такі аксесуари виглядають дуже стильно та по-сучасному. І прикрашені вдома ялинки будуть оригінальними.
   Тож готуємося до чарівних свят та створюємо красу власноруч


 
 

24.12.2019

«Знову казка іде Новорічна»
Голосні читання

    Незабаром Новий рік – свято, яке приносить казковий настрій, теплі емоції та багато подарунків. Тому вихованці інклюзивних груп ДНЗ № 176 залюбки зустрічали бібліотекарів, які завітали до дитячого садочка, щоб розділити із дітками радість передчуття новорічного дива.
 
 

     А як можна дізнатися про чудеса, які трапляються на Новий рік і Різдво із Дідом Морозом, Снігуронькою та лісовими тваринками? Звісно, з добрих та повчальних казочок, які читали бібліотекарі.
    Охоче малята обирали новорічні віршики, якими привітають своїх друзів на святкових ранках та рідних біля сімейної новорічної ялинки. А допомагали їм у цьому бібліотекарі.
 
 

     Тож із прийдешніми Новорічно-різдвяними святами усіх! Нехай у Новому році панують радість та щастя, здійсняться всі мрії та бажання!
 
 

18.12.2019

«День Святого Миколая серця добром зігріває»
Народознавча мандрівка

«Миколай про діток знає все,
Подарунки кожному несе.
Ти ж робить добро не забувай,
І до тебе прийде Миколай.»
Віра Паронова

     Напередодні Дня святого Миколая Чудотворця, на який дуже очікують усі українські дітлахи, у бібліотеці  відбулася цікава, пізнавальна зустріч юних читачів зі священником Храму святих мучеників Адріана та Наталії ієреєм Ігорем Кам’яним.
 
 

       Уважно діти слухали легенди про святого Миколая,  про його благочинні  вчинки, залюбки обирали для читання книжки з добірки «Святий Миколай на землю сходить».
        Відеомандрівка ознайомила користувачів із традиціями свята у різних країнах та перенесла до Лапландії, де серед дрімучих лісів і вічних морозів живе добрий Святий Миколай і куди дітки всього світу надсилають листи. Щиро школярі розповідали, як писали свої листи Миколі-Чудотворцю, про які подарунки мріють та якими сокровенними бажаннями ділилися із ним.
 
 

     У бібліотеці панувала святкова атмосфера, що заряджала чудовим настроєм та передчуттями зимових свят. І, звісно ж, діти не залишилися без подарунків – світлих книг, сповнених добра, та смаколиків.
 
 

    Тож наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято буде для всіх святом Миру, Злагоди, Милосердя, Доброти і Любові!

 
 

26.11.2019

«Твори добро, бо ти людина!»
Флешмоб

Добро починається з тебе. Ти сам можеш творити добрі справи. Адже добро живе у серці кожного, його потрібно лише віднайти. Ось і бібліотека вирушила на пошук доброти і толерантності стежками Лісового масиву, щоб долучити юних мешканців до різних проявів доброти.

У дитячих садочках малята залюбки слухали повчальні казочки та разом із бібліотекарями годували пташок, яким зараз дуже важко знайти їжу.

Старшокласники охоче саджали дерева та прибирали сухе листя. А література про толерантність, запропонована бібліотекарями, нагадала підліткам про доброту у стосунках між людьми.
Не залишилися поза увагою і молодші школярі: вони отримали для читання книжечки, що вчать щирості, порядності, чуйності, милосердю.

Також небайдужі читачі відгукнулися на заклик допомогти безпритульним тваринам і приносили до бібліотеки їжу та іграшки для друзів наших менших, які бібліотекарі передали волонтерам.
Тож акція тривалістю у два тижні, з нагоди Дня доброти і Дня толерантності, була покликана посіяти зерна добра у дитячих душах та нагадати про те, як важливо любити світ, що нас оточує!
 

24.11.2019

Урок фінансової грамотності

Що таке податкова знижка? Хто має право на її одержання? У яких випадках? Відповіді на ці питання отримали батьки читачів бібліотеки на зустрічі із незалежним фінансовим експертом Мариною Довнич.

Відвідувачі дізналися про те, яким чином можна отримати гроші від держави, як діє право на податкову знижку, як правильно заповнювати електронну декларацію, створити електронний підпис. Найактуальнішим питанням для батьків стало відшкодування коштів за навчання дитини. Для сім’ї ж переселенців із тимчасово окупованих територій стала дуже корисною інформація про можливість повернення частини витрат за оренду житла.
Сподіваємось, що зацікавлені батьки дослухаються до компетентних порад, що надала пані Марина, та і надалі будуть відвідувати такі пізнавальні зустрічі у бібліотеці.
 

22.11.2019

«Стильні прикраси для дівчат»
Майстер клас

Кожна дівчинка хоче бути модною та стильною. А допомогти у цьому можуть… бібліотекарі. Саме до порад бібліотекарки пані Олени дослухалися відвідувачки гуртка «Творчість юних», коли створювали яскраві квіткові прикраси.
Юні майстрині із задоволенням поринули у творчу атмосферу та із натхненням працювали над своїми витворами. Колоритна заколка для волосся, браслетик, розкішна брошка – такі чудові аксесуари отримали рукодільниці у результаті своїх старань. Власноруч виготовлені прикраси будуть і надалі радувати дівчаток та додавати жіночого шарму модницям.
 

19.11.2019

«Незвичайна країна Мумі-тролів»
Медіамандрівка

«Кожна дитяча книжка має містити в собі стежку,
перед якою дорослі зупиняються, а дитина йде далі.»

Туве Янссон

Чарівний світ казкових героїв дитячої фінської письменниці та художниці Туве Янссон відкрили для себе вихованці ліцейної групи ДНЗ № 176, які здійснили у бібліотеці подорож країною Мумі-тролів (за проєктом «Маленькі кроки у світ великої літератури»).
Дітки залюбки знайомилися із таємничими казковими створіннями: слухали уривки із повісті-казки про чудернацьких тваринок, переглядали веселий мультик про цю милу, кумедну родину, обговорювали із бібліотекарями уподобаних персонажів.
А виявити свої враження, творчі здібності, старанність та фантазію дошкільнята змогли, коли малювали головних героїв. Усі маленькі художники за свої таланти отримали від бібліотеки нагороду – книжечки коміксів «Джунглі в Долині Мумі-тролів» з ілюстраціями авторки, щоб  вдома, разом із батьками, продовжити захопливу подорож. Втім, і бібліотека не залишилася без подарунків: дітки разом із вихователями подарували їй цікаві книжки, які сподобаються юним читачам  та заохотять їх до читання.
 

08.11.2019

«До мови серцем пригорнусь»
Поетичні читання

«Чужу мову можна вивчити за шість років,
а свою треба вчити все життя.»

Франсуа Вольтер

Чи можуть поезії про українську мову хвилювати до глибини душі, викликати почуття поваги до неї? Так! У цьому переконалися читачі-старшокласники, у виконанні яких з нагоди Дня української писемності та мови у бібліотеці лунали чудові вірші про рідну мову.
Напередодні зустрічі школярі обрали у бібліотеці твори як класиків української літератури, так і сучасних поетів, і на вшанування свята натхненно читали напам’ять уподобані вірші. Кожен виступив відмінно, передав всю глибину почуттів та емоцій поезії та отримав від бібліотеки заохочувальний приз – цікаву книжку.
Спілкуючись із бібліотекарями, дівчата і юнаки дізналися багато цікавинок про українську мову, ділилися своїми думками щодо її значення та впливу на розвиток суспільства, про диктант єдності, який писали у школі. А книжки з виставки «О мово вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну» нададуть школярам допомогу у вивченні рідної мови, поглиблять знання про її витоки та культуру, спонукають до спілкування українською мовою як мовою нашої Батьківщини.
 

29.10.2019

«Хеловін у бібліотеці»
Вечірка

Наближається найзагадковіше і наймістичніше свято, що прийшло з Ірландії та знайшло своїх прихильників та шанувальників і в Україні - Хеловін. На це свято існує традиція одягатися привидами, монстрами та іншою нечистю із кельтських повір’їв. Вважалося, що якщо переодягнутися демоном або духом, то можна таким чином захиститися і справжні духи тебе не помітять.

Ось і відвідувачі гуртка «Творчість юних» забажали поринути у таємничий світ, влаштувати містичну зустріч у бібліотеці та підготуватися до свята Хеловіна. Казковий та незвичаний макіяж, що зробили собі школярі, вніс яскраву родзинку у святкову атмосферу і перетворив дівчат на милих відьмочок, а хлопців – на загадкових вовкулаків.
 
Діти розповідали одне одному страшні історії, ділилися містичними моментами з життя та фантазіями, грали у лякливі ігри та читали за ролями  книжки із магічними оповіданнями, вживаючись у образи чудернацьких персонажів.
А коли у бібліотеці вимкнулося світло та з’явився символ Хеловіну - гарбуз, який засяяв у темряві, читачі були просто у захваті!
На завершення такого чарівного заходу дітей чекало частування – запашна піца із хрусткою скоринкою, якою школярі залюбки ласували у приємній компанії друзів та ділилися емоціями і враженнями від чудового вечора.
 

25.10.2019

«Перші кроки до бібліотеки»
Бібліоподорож

Протягом декількох днів до бібліотеки на екскурсії завітали вихованці ДНЗ №12 та учні перших класів ЗЗСО №213. Знайомство із бібліотекою дуже захопило маленьких відвідувачів. Дітлахи уважно слухали про те, де живуть книжечки, як правильно з ними поводитися, що таке формуляр читача та як записатися до бібліотеки.
Під час екскурсій дітки охоче знайомилися з книжковим простором, спілкувалися із бібліотекарями. Залюбки дошкільнята і першачки гортали сторінки книжок та журналів, роздивлялися яскраві ілюстрації, впізнаючи у них героїв своїх улюблених казок та мультфільмів. Бібліотекарі допомагали читачам поринути у світ дитячої літератури, зачитували для них віршики та казочки, пояснювали, як важливо багато читати і пізнавати світ за допомогою книжок.
Знайомство із бібліотекою виявилося напрочуд цікавим, і маленькі відвідувачі радо долучилися до лав її читачів.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter