Бібліотека №119

29.12.2023

 
Зимові канікули тривають, і бібліотека № 119 запрошує читачів цікаво та змістовно провести своє дозвілля. Тож діти, що залишили домівки через війну, охоче завітали на книготерапію «Ти + Книжка!».
Читання зимових казок за ролями, літературні загадки, історія Різдвяних та Новорічних свят в Україні, вікторина «Забави взимку», позитивні емоції - діти залюбки поринули у подорож «Зимові свята: легенди і традиції». А Вифлеємська зірка, створена на майстер-класі, стала не тільки символом свят, а і оберегом для читачів бібліотеки.
 

25.12.2023

 
Під час зимових канікул з нагоди Дня подарунків у дитячій бібліотеці № 119 відбувся майстер-клас у творчій майстерні «Мисли кольорово».
У дружній, невимушеній атмосфері юні відвідувачі розповідали про сімейні традиції святкування Різдвяно-Новорічних свят, пригадували улюблені твори про зиму та створювали святкові скриньки для подарунків. Сюрпризи, які діти утаємничать у зроблених від щирого серця виробах, стануть приємною несподіванкою та привітанням для рідних і друзів.
 

21.12.2023

 
У День народження кросворду відвідувачі ігрової студії «Мовні витребеньки» у дитячій бібліотеці № 119 взяли участь в ерудит-геймі «Слова-павутинки».
Хвилинки інформації від бібліотекарів «Цікаві факти про кросворд», інтелект-конкурс «Хто знає, той відповідає», літературний словограй «Як не знаєш - прочитай, коли мудрий - відгадай!», скандинавські та циклічні кросворди - юні читачі зацікавлено удосконалювали свої знання з української мови.
 
 

11.12.2023

 
З нагоди Дня мобільних додатків бібліотека № 119 провела для юних відвідувачів заняття з особистісного розвитку «Okey, Google! Навчання. Дозвілля» з циклу «Smart-додатки рулять!». Адже на сьогоднішній день існує безліч мобільних програм, без яких вже важко уявити повсякденне життя. Діти з цікавістю ознайомилися з популярними і корисними додатками для мобільних телефонів та дізналися, як захистити свій гаджет від впливу шкідливих вірусів. А інтерактивні ігри «Як не потрапити в халепу в інтернеті», «Подорож в країну Play Маркету» та презентація «Фішки Google, про які ви не знали» допомогли читачам розібратись в основних аспектах користування мобільними застосунками та інтернетом.
 
 
 

07.12.2023

 
У День Святого Миколая, коли діти чекають на диво, до бібліотеки № 119 завітали маленькі читачі з особливими освітніми потребами.
Книгограй «Я чекаю Миколая» ознайомив малят із цікавими зимовими історіями, мультфільм «Різдвяна казка» запросив до офісу Миколая-Чудотворця, звідки вони разом зі Святим подорожували світом. Чудовим подарунком для дітей стали книжечки, подаровані бібліотекарями. А потім дошкільнята власноруч творили невеличке диво - янголів-помічників Миколая. Папір, ножиці, клей і гарний настрій…результат не забарився. А  зробили святкових янголів дітки не лише для себе, а і для наших захисників, яким ми вдячні за кожен прожитий день. Тож нехай ці святкові обереги надають сили і мужності нашим воїнам та наближають нашу ПЕРЕМОГУ!
 

06.12.2023

 
Під час Національного тижня читання та з нагоди Дня Збройних Сил України  бібліотека № 119 організувала для своїх читачів – учнів школи № 213 – зустріч із непересічною та дуже цікавою людиною – викладачем Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, капітаном першого рангу, мужнім підводником та неперевершеним дитячим письменником Анатолієм Грищуком. Пан Анатолій презентував патріотичні повісті «Пригоди козака Сивого», «Морські пригоди козака Сивого», «Позивний «Сумрак». Діти залюбки долучилися до захопливих історій про юних українців, які борються зі злом і перемагають. І не важливо, скільки тобі років, значно важливіше, скільки в тобі України. А прообразами героїв повістей стали вихованці Анатолія Володимировича, які дорослішають та стають на захист нашої Батьківщини. Безліч запитань до письменника підкреслили неабияку зацікавленість школярів та велике значення живого спілкування читачів із авторами книг. А на питання: «Ваша найбільша мрія?» пан Анатолій відповів: «Щоб Україна перемогла і настав мир. Щоб ви, діти, коли станете дорослими, не залишили Україну та зберегли її».
 

 

29.11.2023

 
З нагоди Всеукраїнського дня добрих справ бібліотека № 119 влаштувала флешмоб «Даруйте доброту!». Маленькі читачі з вадами мовлення завітали до бібліотеки на урок доброти. Голосні читання книжок про добро, перегляд мультфільму-позитивчику, малювання символа Щедрого вівторка «Добрятка» - дошкільнята охоче слухали, творили, спілкувалися. А на дитячих майданчиках дітки разом з бібліотекарями облаштували годівнички для пташок і пригостили пернатих зернятками та крихточками хліба. Також бібліотекарі з читачами відвідали притулок для тварин, що постраждали від наслідків війни, та пригостили їх смаколиками. У бібліотеці ж юні відвідувачі залюбки обрали для читання книжки, що вчать бути добрими, співчувати, допомагати та підтримувати один одного.
 
 

27.11.2023

 
У дитячій бібліотеці № 119 відбувся творчий перфоманс «Усі діти - талановиті!» до Дня твого унікального таланту.
 
На творчому дебюті юні відвідувачі не тільки показали свої здібності, але й ознайомилися із захопленнями інших учасників. Свої мистецькі таланти продемонстрували учениці художніх шкіл - Зафіра, Мілана та Адель. Справжнє музичне шоу влаштували Кіра (гра на синтезаторі), Амелія (соло на флейті) та  Майя (бек-біт на барабанах). Юний футболіст Антон, сподіваємось, майбутня зірка українського футболу, розповів про свої спортивні уподобання. Ярослава і Вероніка чудово декламували улюблені вірші, а Ліза познайомила зі своїми неймовірними виробами з глини. Також до твочості читачів заохочують заняття майстерні «Мисли кольорово», які проводять бібліотекарі. Тож різноманіття талантів наших дітей вражає!
 

20.11.2023

 
У Всесвітній день дитини юні читачі бібліотеки № 119 взяли участь у грі-тренінгу «Права дитини - твої права». Школярі ознайомилися з документами, що захищають їх права: Декларацією прав дитини, Конвенцією про права дитини, Конституцією України, а також розповіли, якими правами користуються вони особисто. Інтелектуальна гра «Права знай та про обов’язки не забувай», філворд та інтерактивна вікторина «Мої права – моя фортеця», створення квітки «Кожна дитина має право на…», книжковий калейдоскоп «Права літературних героїв» - діти переконалися, що знати свої права дуже важливо.
 
 

13.11.2023

    У бібліотеці №119 для дітей відбувся майстер-клас «Котик-муркотик» у творчій майстерні «Мисли кольорово» з нагоди дуже цікавого свята – Всесвітнього дня оригамі. Юні читачі мали змогу не тільки спробувати себе в цьому оригінальному напрямку творчості та ознайомитися з усіма тонкощами процесу, а й водночас дізнатися про науку, яка вивчає котів – фелінонімію. 
 
 
 
 
    Діти почули багато корисної інформації про милих та пухнастих Мурчиків, поділилися зворушливими, а часом і кумедними історіями про домашніх улюбленців та створили своїх унікальних чотирилапих друзів з паперу.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter