Бібліотека №119

06.12.2023

 
Під час Національного тижня читання та з нагоди Дня Збройних Сил України  бібліотека № 119 організувала для своїх читачів – учнів школи № 213 – зустріч із непересічною та дуже цікавою людиною – викладачем Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, капітаном першого рангу, мужнім підводником та неперевершеним дитячим письменником Анатолієм Грищуком. Пан Анатолій презентував патріотичні повісті «Пригоди козака Сивого», «Морські пригоди козака Сивого», «Позивний «Сумрак». Діти залюбки долучилися до захопливих історій про юних українців, які борються зі злом і перемагають. І не важливо, скільки тобі років, значно важливіше, скільки в тобі України. А прообразами героїв повістей стали вихованці Анатолія Володимировича, які дорослішають та стають на захист нашої Батьківщини. Безліч запитань до письменника підкреслили неабияку зацікавленість школярів та велике значення живого спілкування читачів із авторами книг. А на питання: «Ваша найбільша мрія?» пан Анатолій відповів: «Щоб Україна перемогла і настав мир. Щоб ви, діти, коли станете дорослими, не залишили Україну та зберегли її».
 

 

29.11.2023

 
З нагоди Всеукраїнського дня добрих справ бібліотека № 119 влаштувала флешмоб «Даруйте доброту!». Маленькі читачі з вадами мовлення завітали до бібліотеки на урок доброти. Голосні читання книжок про добро, перегляд мультфільму-позитивчику, малювання символа Щедрого вівторка «Добрятка» - дошкільнята охоче слухали, творили, спілкувалися. А на дитячих майданчиках дітки разом з бібліотекарями облаштували годівнички для пташок і пригостили пернатих зернятками та крихточками хліба. Також бібліотекарі з читачами відвідали притулок для тварин, що постраждали від наслідків війни, та пригостили їх смаколиками. У бібліотеці ж юні відвідувачі залюбки обрали для читання книжки, що вчать бути добрими, співчувати, допомагати та підтримувати один одного.
 
 

27.11.2023

 
У дитячій бібліотеці № 119 відбувся творчий перфоманс «Усі діти - талановиті!» до Дня твого унікального таланту.
 
На творчому дебюті юні відвідувачі не тільки показали свої здібності, але й ознайомилися із захопленнями інших учасників. Свої мистецькі таланти продемонстрували учениці художніх шкіл - Зафіра, Мілана та Адель. Справжнє музичне шоу влаштували Кіра (гра на синтезаторі), Амелія (соло на флейті) та  Майя (бек-біт на барабанах). Юний футболіст Антон, сподіваємось, майбутня зірка українського футболу, розповів про свої спортивні уподобання. Ярослава і Вероніка чудово декламували улюблені вірші, а Ліза познайомила зі своїми неймовірними виробами з глини. Також до твочості читачів заохочують заняття майстерні «Мисли кольорово», які проводять бібліотекарі. Тож різноманіття талантів наших дітей вражає!
 

20.11.2023

 
У Всесвітній день дитини юні читачі бібліотеки № 119 взяли участь у грі-тренінгу «Права дитини - твої права». Школярі ознайомилися з документами, що захищають їх права: Декларацією прав дитини, Конвенцією про права дитини, Конституцією України, а також розповіли, якими правами користуються вони особисто. Інтелектуальна гра «Права знай та про обов’язки не забувай», філворд та інтерактивна вікторина «Мої права – моя фортеця», створення квітки «Кожна дитина має право на…», книжковий калейдоскоп «Права літературних героїв» - діти переконалися, що знати свої права дуже важливо.
 
 

13.11.2023

    У бібліотеці №119 для дітей відбувся майстер-клас «Котик-муркотик» у творчій майстерні «Мисли кольорово» з нагоди дуже цікавого свята – Всесвітнього дня оригамі. Юні читачі мали змогу не тільки спробувати себе в цьому оригінальному напрямку творчості та ознайомитися з усіма тонкощами процесу, а й водночас дізнатися про науку, яка вивчає котів – фелінонімію. 
 
 
 
 
    Діти почули багато корисної інформації про милих та пухнастих Мурчиків, поділилися зворушливими, а часом і кумедними історіями про домашніх улюбленців та створили своїх унікальних чотирилапих друзів з паперу.
 

07.11.2023


У дитячій бібліотеці № 119 відбулися голосні читання, на які завітали вихованці групи з вадами мовлення ДНЗ № 176. Для маленьких читачів бібліотекарі підготували незабутню подорож сторінками твору відомого американського письменника Джоеля Гарріса «Казки дядечка Римуса». І це не випадково, адже нещодавно відзначався День американських авторів. Цікаві пригоди братика Лиса з братиком Кроликом та жваве спілкування захопили і додали гарного настрою дітям. Малята залюбки поринули у творчий процес та розмалювали головних героїв книжки, знайомство з якими продовжать, читаючи казочки разом з батьками.
 
 

27.10.2023

    Чи бувають діти, які не люблять мультиків? Симпатичні та кумедні персонажі так захоплюють!  Тож з нагоди Міжнародного дня анімації бібліотека № 119 запросила дошкільнят з вадами мовлення до подорожі у світ української мультиплікації.
 
 
 
 
    Під час інтерактивного спілкування з бібліотекарями маленькі читачі пригадали літературні твори, за сюжетами яких створені мультфільми, розповіли про своїх улюблених мультгероїв – Капітошку, Ведмедика, що живе в річці, маленького Поросятка. І, звісно, із задоволенням переглянули мультики, які вчать щирості, доброті, справжній дружбі, справедливості.
 
 
 
   А Слоненятко з мультфільму «Як Петрик П’яточкін слоників рахував», яке розмалювали малята, стало для них новим мультяшним другом.     

 
 

26.10.2023

 
Під час осінніх канікул школярі охоче відівідують дитячу бібліотеку № 119, щоб насолодитися читанням цікавих книжок, змістовно провести дозвілля, набути нових знань, зокрема, і з української мови. На відзначення Дня української писемності та мови бібліотекарі влаштували для дітей філологічний калейдоскоп в ігровій студії «Мовні витребеньки».
Вірші про рідну мову та Україну, відеоролик «Факти про українську мову», подорож сторінками книжки Лесі Мовчун «ГоловоМовки професора Макарончика», мовні ребуси і загадки, ігри «Збери прислів'я» та «Розумний шифрувальник» - юні мовознавці залюбки відкривали для себе таємниці рідного слова.
 

16.10.2023

 
У День словника (Dictionary Day) працівники бібліотеки № 119 підготували для юних читачів «Словникові мандри» в ігровій студії «Мовні витребеньки». Презентація «Цілий світ від А до Я», розмова про різновиди словників, гра «Перевір себе», фразеологічний кросворд «Буває, що слово відомо давно» дуже зацікавили школярів та стали для них корисними, адже вміння знайти істину у словнику – це вірний шлях до знань!
 
 

13.10.2023

 
З нагоди Всесвітнього дня здорового харчування працівники бібліотеки № 119 запросили маленьких читачів до пізнавально-розважальної мандрівки «Кошик здоров’я». Інтерактивна бесіда-розповідь «Їжа і здоров’я», голосні читання казки «Пригоди Краплинки у країні Здорової Їжі», дидактична гра «Корисне - шкідливе», мультфільм «Смачні та цілющі» - дошкільнята залюбки гралися, спілкувалися з бібліотекарями, дослухалися до їх порад.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter