Бібліотека №119

17.01.2013

Під звуки веселої пісеньки з кінофільму «Приключения Буратино» для учнів 3х класів СШ № 213 розпочався в бібліотеці  захід «До школи з букварем крокує хлопчик дерев’яний» за творчістю відомого російського письменника Олексія Толстого. Особливо діти зацікавилися казкою «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно», що була написана ще 1936 року і сьогодні є улюбленим дитячим твором. Гра «Поле чудес», яку провели бібліотекарі, показала, наскільки уважно учні читають книжки, як запам’ятовують зміст, які висновки роблять з прочитаного. Переможцями у літературній грі були визнані всі маленькі учасники, вони отримали призи-книжки. А головне, юні читачі запам’ятали, що найважливіше у цьому світі, за словами Буратіно, - «це рятувати товаришів, от і все!».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27.11.2012

Крим – край казок та легенд
«Історію своєї землі треба знати.
Де початок любові до Вітчизни?
У повазі до її минулого.» 
Євген Білоусов
 
27 листопада в бібліотеці № 119 для учнів 3-х класів СШ № 213 відбулася літературна подорож «Крим – край казок та легенд» за проектом «Відкриваємо Україну». Юні читачі здійснили незвичайну мандрівку у глибину століть, на дивовижну Кримську землю, перегортаючи сторінки книги «Казки та легенди Криму» відомого дитячого письменника, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки, володаря міжнародного диплому ім. Г.-К. Андерсена, мешканця Феодосії Євгена Білоусова .
 
З цікавістю діти поринули у ті далекі часи, коли по землі нашій ходили динозаври, разом із відважним хлопчиком Рисеням із племені мисливців полювали на мамонтів, разом із дівчинкою Гікією рятували Херсонес, зустрілися зі скіфським царем Савмаком, узнали, чому стало солоним Чорне море. А захоплюючі розповіді про сміливих грецьких поселенців та безстрашних правителів-воїнів, загадкове Тмутаранське князівство та походи українських козаків очікують на школярів на інших сторінках цієї книги. Свою увагу та кмітливість діти виявили, відповідаючи на запитання вікторини за казками Є. Білоусова, яку підготували бібліотекарі.
 
 
 
 
 
Дуже сподобались читачам змістовні кольорові ілюстрації художників Тетяни Лисюк, Євгена Попова, Лади Стукан. Зі сміхом школярі переглянули мультфільм «Як козаки сіль купували».

Подорож супроводжувалась презентацією «Кримська казка»: показом слайдів із чудовими краєвидами Криму, пам’ятками історії, архітектури та культури Кримської землі, бібоглядом книжково-журнальної виставки «Крим – скарбниця історичних та культурних пам’яток України».

 

22.11.2012

Цей дивовижний і чарівний світ книжок

«Увійшли ви обережно
У країну цю безмежну.
Скрізь полиці – аж до стелі,
А на них – байки веселі.
Хочеш – вірші, хочеш – казки,
Вибирай собі, будь ласка!»


22 листопада дитячий гомін заповнив бібліотеку № 119. Для першого знайомства з бібліотекою завітали вихованці старшої групи № 9 школи-дитсадка «Лісові дзвіночки».

Бібліотекарі радо зустріли гостей і запросили до мандрівки у Книжкове Королівство – дитячу бібліотеку. В ігровій формі діти ознайомилися з правилами користування бібліотекою, бережливим ставленням до книжок, із задоволенням прослухали віршики про бібліотеку.

Для більш цікавого і пізнавального знайомства з книжковим фондом бібліотекарі запропонували дошкільнятам вікторину «Книголюбчики та казкознавчики».  Разом із бібліотекарями малята пригадали улюблених літературних героїв: Колобка і Курочку Рябу, Вінні-Пуха і Карлсона, Чебурашку і Крокодила Гену, Червону Шапочку і Білосніжку, а правильні відповіді юних читачів супроводжувалися показом відгаданих книжок із кольоровими ілюстраціями та врученням  призів і значків «Друг бібліотеки».

З цікавістю дошкільнята розглядали книжки з виставки «Поки є діти – будуть казки», оформленої до 105-річчя від дня народження шведської письменниці Астрід Ліндгрен, та виставки «Про дітей і для дітей», присвяченої творчості російського письменника Самуїла Маршака до 125-ої річниці від дня його народження; весело сміялися, переглядаючи мультфільм «Малыш и Карлсон», і запевнили бібліотекарів, що неодмінно стануть найкращими читачами і друзями бібліотеки.
 
 
 
 
 
 

4.10.2012

«Вигадка надає історії правдивості»
«Читачі хочуть правди.
Навіть у найфантастичнішій
історії повинні бути живі люди.»

Олесь Ільченко
 
4 жовтня для знайомства з творчістю відомого українського поета, прозаїка, сценариста, краєзнавця Олеся Ільченка, з нагоди його 55-річчя, до бібліотеки були запрошені учні 3-х класів СШ № 213.

З інтересом юні читачі ознайомилися з книжковою виставкою «Вигадка надає історії правдивості»: детективами, фентезі, комп’ютерними історіями, іронічними казками, історіями в малюнках, а найбільш допитливих зацікавили науково-популярні книжки, героями яких є, так звані, знайомі незнайомці: дерева, птахи, риби, комахи.

Особливу увагу школярів  бібліотекарі звернули на книгу Олеся Ільченка із серії «Життя видатних дітей», в якій автор знайомить читачів з обдарованими дітьми, чиї дорослі досягнення викликають захоплення та повагу. Художник-винахідник Леонардо да Вінчі, вчений Карл Лінней, письменник-фантаст Жюль Верн, поетеса Леся Українка, політик Вінстон Черчілль – ці люди стали особистостями в історії завдяки наполегливості, сумлінності, умінню боротися та перемагати. Разом із бібліотекарями учні здійснили літературну подорож «Історії геніального дитинства» за сторінками цієї цікавої книжки, а потім розмірковували над питанням «Чи хочу я бути в чомусь схожим на героїв твору?». Адже нічого не досягає лише той, хто не прагне нічого.
 
 
 
 
 
 

21.09.2012

 «Як блискавка серед фашистів клятих кипіла «Гвардія» в святих своїх ділах»
                                                 «…И я решил, что жить так невозможно –
                                                  Смотреть на муки, самому страдать?
                                                  Скорей, пора! Пока еще не поздно,
                                                  В тылу врага – врага уничтожать», -
такими словами молодогвардійця Олега Кошового, відповідно до постанови Верховної Ради України «Про відзначення 70-річчя з дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія», 19 вересня в бібліотеці № 119 розпочалася година-спомин «Як блискавка серед фашистів клятих кипіла «Гвардія» в святих своїх ділах» для учнів 8-х класів СШ № 213.
 
Бібліотекарі запросили читачів переглянути презентацію про трагічну сторінку історії нашої Батьківщини, яка кров'ю пломеніє і через 70 років – безсмертний подвиг «Молодої гвардії» – організації, що діяла в окупованому німцями місті Краснодоні Луганської області у 1942 році. 110 юнаків і дівчат – молодогвардійців – ціною свого життя захищали рідну землю, боролися з гітлерівськими окупантами: розповсюджували листівки, проводили диверсії.          Уважно школярі читали уривки з роману О. Фадєєва «Молода гвардія»; затамувавши подих, переглядали фрагменти з однойменного художнього фільму та документальну стрічку «Луганщина в лицах: Молодая гвардия»; слухали бібогляд книжкової виставки, здійснили віртуальну подорож залами Краснодонського музею «Молода гвардія» і замислилися над питанням «Чи зміг би я так?», поставивши себе на місце цих мужніх юнаків та дівчат, майже їх ровесників, які загинули заради миру і щастя своєї Батьківщини.
 
 
                                                               
 

20.09.2012

                                Визнаний майстер короткого оповідання

   З нагоди 150-річчя від дня народження видатного американського письменника Вільяма Сідні Портера, відомого під літературним псевдонімом О. Генрі, 18 вересня працівники бібліотеки № 119 запросили учнів СШ № 213 до літературної подорожі «Визнаний майстер короткого оповідання».

   Разом із бібліотекарями юні читачі поринули у світ непростого дитинства малого Вільяма, але дуже любив читати. Діти узнали історію написання перших оповідань О. Генрі, який  зумів стати королем світової новели.

  Бібліотекарі запропонували школярам гумористичні оповідання, зокрема, веселу новелу «Вождь червоношкірих.

  Читачі зі сміхом слухали уривки з оповідання про витівки десятирічного бешкетника, а перегляд кіноновели «Вождь краснокожих» та мультфільму «Чертенок с пушистым хвостом», знятого за мотивами оповідання, викликав у дітей гучний регіт.

     Із задоволенням школярі ділилися враженнями, обговорювали кумедні вчинки неслухняного хлопчиська, слухали бібогляд книжкової виставки. А подальше знайомство з життям і творчістю О. Генрі учні продовжать при вивченні зарубіжної літератури в школі, а також відвідуючи нашу бібліотеку. 

 
 
 

 

19.06.12

Слово до слова – весела розмова
                                                                               «Я дуже радий, що мав такого батька.
                                                                                 Я просто щасливий, що й сьогодні      
                                                                                 його творчість потрібна дітям»
                                                                                                 (Вадим Бойко, письменник)

  Музика і дитячий сміх лунали 19 червня в бібліотеці № 119. Весело із жартами для дітей, що відпочивають у літньому оздоровчому таборі при школі № 147, у рамках проекту «Відкриваємо Україну» проходило свято гумору «Слово до слова – весела розмова» за творчістю українського письменника Грицька Бойка – уродженця Донеччини, який видав близько ста книжок для дітей і натхненно створював поеми, вірші, скоромовки, лічилки, загадки, п’єси-казки.
Юні гості бібліотеки поринули в атмосферу теплого і доброго гумору та разом з персонажами чудових віршів – вередою, замазурою, ледарем, боягузом, задавакою – незлобливо висміювали різні вади дитячого характеру, кепкували над собою.
Кмітливо діти відгадували загадки, сміялися, обираючи кращого скоромовника, зацікавлено переглядали книжки з виставки «Билиці діда Гриця» і запам’ятали корисне побажання дитячого письменника:
«Розпочались канікули, а відпочити ніколи,
               Лиш наступає ранок – за книжку і на ганок».

 

09.06.12

Ми зростаєм сильні,  дужі, ми із спортом завжди дружим

 
    title30 травня і 8 червня для дітей, що відпочивають у літніх пришкільних таборах, у бібліотеці № 119 відбулися заходи, присвячені спорту і проведенню в нашій країні футбольного чемпіонату  ЄВРО-2012.
  З інтересом школярі знайомилися з героями книги – всесвітньо визнаними майстрами спорту старшого покоління, які прославили Україну ще за часів Радянського Союзу,  і сучасними молодими спортивними кумирами, узнали багато цікавого про їх нелегкий шлях до олімпійських вершин, як їх праця, наполегливість та мужність ставали
рекордами сили, спритності і майстерності.title
  Також діти пригадали прислів’я про спорт і здоров’я, активно відповідали на питання вікторини «Світ спорту», відгадували віршовані загадки про спорт, зі сміхом переглянули мультфільми «Незвичайний матч» і «Матч-реванш».
  Великий інтерес викликала у дітей добірка тематичної літератури «Коли спорт полюбиш – сильним, спритним будеш!»

  
 

30.03.2012

 „Ці веселі книжки треба читати вголос ”

А. Костецький

 

Дзвінкий дитячий сміх лунав у бібліотеці 30 березня. У рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги весело, із жартами пройшла для вихованців ДНЗ № 176 святкова зустріч із незабутніми творами Корнія Івановича Чуковського.
В оточенні іграшок-персонажів казок Корнія Чуковського, підібраних бібліотекарями, малята разом із Комариком із „Мухи-Цокотухи” перемагали злого Павука, разом із добрим лікарем Айболитом лікували звірят і мандрували далекою Африкою.
Із цікавістю дошкільнята перегорнули сторінки книжок із виставки „Здрастуй, сонце золотеньке. Здрастуй, небо голубеньке ”, жваво відгадували дотепні загадки дідуся Корнія.
Родзинкою заходу стала рольова гра за казкою „Телефон”, у якій малята-читачі із задоволенням перетворилися на акторів і самі виконували ролі звірят за допомогою м’яких іграшок. Зі сміхом діти переглянули мультфільм „Мийдодир”, що вчить малюків чистоті та охайності.
Дітки прийняти участь у конкурсі малюнків „Мій улюблений казковий герой ”.

 

alt

alt


 
 

27.03.2012

„Знавець казкової Країни Дитинства”

Чи хочете ви знати, чому горобці не літають у вирій? Чому танцюють білі журавлі, а птахи грицики люблять жити біля людей? Стільки дивовижного навколо нас!
Саме про цей незвичайний світ розповідають казки українського письменника Олександра Зими, до 75-річчя від дня народження якого (за проектом „Відкриваємо Україну”) в бібліотеці 27 березня відбулася літературна подорож-гра „Знавець казкової Країни Дитинства” для вихованців з вадами мовлення дитячого садка № 176.
Із радістю малята поринули у казкові мандри, сповнені пригод, небезпек .
Охоче маленькі читачі прийняли участь у грі „Казка мудрістю багата”, зацікавлено знайомилися з творами О. Зими з книжкової викладки, роздивлялися кольорові ілюстрації художника Анатолія Фролова до книжок „Казки Дивогляда”, „Зачарований хлопчик”, „Малий повадир”.

 

alt

alt

alt

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter