Бібліотека №119

12.03.2012

Під звуки пісень на вірші Тараса Шевченка 12 березня для учнів 2-х класів СШ № 213 в бібліотеці розпочався літературно-художній ранок, присвячений річниці від дня народження Великого Кобзаря.

 

Українські національні костюми, у які були одягнені деякі маленькі гості, підкреслювали урочистість свята і велику повагу дітей до геніального сина українського народу.

 

Зацікавлено юні читачі :

  • дивилися фільм „Тарас Шевченко. Поет. Художник
  • уважно слухали аудіо повість-казку Євгена Білоусова „Тарасове перо” і мріяли знайти Чарівне Перо, яке допомагає у скрутні хвилини.
  • передивлялися книжкову виставку „У неволі, без забав ріс малий хлопчина, славним він поетом став, сином України”,
  •  виразно  читали напам’ять вірші Тараса Шевченка, які вчать любити рідну природу, Батьківщину, рідне слово, що починається зі сторінки „Кобзаря”.

Найбільш активні учасники Шевченківського свята були відзначені книжками-подарунками.

alt 

alt 

alt 

alt 


alt


 
 

25.01.2012

„Човен плив у Край Чудес”
„А в тім човні малюки
Наслухають залюбки,
Як їм кажуться казки.”

25 січня до бібліотеки вперше завітали вихованці ліцейної групи ДНЗ № 176. Щоб знайомство з чарівним царством книжок було більш цікавим і змістовним, бібліотекарі запросили малюків до казкової подорожі „Човен плив у Край Чудес” за книгою Льюїса Керролла „Аліса в Країні Чудес”до 180-річчя від дня народження англійського письменника.

Уважно дітки слухали історію написання казки, роздивлялися яскраві книжки з тематичної розкладки, разом з героями твору весело подорожували чудернацькою країною, сміялися, переглядаючи мультфільм „Аліса в Країні Чудес”.

Маленьким читачам дуже сподобалася чарівна мандрівка у Країну дива, добра, незвичайного гумору, а про нові пригоди улюбленої героїні вони дізнаються з інших книжок Льюїса Керролла, що взяли у бібліотеці. 

 title
 title
 title

alt

 

 

 

 

 

 

16.01.2012

16.01.2012
Світ річки, світ моря, світ степу, увесь багатоманітний світ природи, що казково оживає у віршах Анатолія Качана, розкрився перед маленькими читачами бібліотеки у поетичній годині, яка була проведена 16 січня з нагоди 70-річчя письменника за проектом Деснянської ЦБС „Відкриваємо Україну”.
Бібліотекар ознайомила юних читачів з біографією поета, який уже 40 років плідно працює на ниві дитячої літератури, його спогадами про дитинство. А  також малята із задоволенням читали вірші про природу, про вигадливих дітей, закоханих у степ і море, в барвисті квітники рідної мови, сміялися над веселими забавлянками і скоромовками, відгадували дотепні загадки зі збірки ліричних, ігрових і розважальних поезій „Чари ворожбита” та обирали  книжечки додому.

 

 

З неба у святкових шатах Миколай дари несе

9.12.2011

           З неба у святкових шатах Миколай дари несе

           „Ти, дідусю Миколаю,

            Йди до нас, тебе благаєм.

            Ми тебе весь рік чекали,

            Все з віконця виглядали”,

- такою привітальною піснею у виконанні вихованців дитячого закладу № 176 розпочалося 19 грудня казкове свято „З неба у святкових шатах Миколай дари несе” у бібліотеці № 119 для дітей.

 „Високо-високо в небі у зимову ніч 19 грудня можна почути срібні дзвіночки  - то на санчатах їде Святий Миколай. Їдуть золоті санчата поміж зірочками, переїджають із хмарки до хмарки, дзвоники ніжно дзвонять, а місяць весело посміхається. Кожній чемній дитинці кладе Чудотворець під подушечку бажані подарунки,” – зачаровано маленькі гості слухали бібліотекаря Карпінську Н. О., яка в образі Зимової Феї розповіла про добрі та милосердні вчинки Святого Миколая.


Мальовнича книжкова виставка „Святий щедрий Миколай йде щороку в рідний край”, оформлена бібліотекарем Шевченко С. Ю., ознайомила дошкільнят із цікавими творами та яскравими ілюстраціями про Миколая Чудотворця – доброго друга та захисника дітей.

Малята добре підготувалися до свята: в бібліотеці лунали пісні і віршики про зиму та Святого Миколая, колядки і щедрівки, а літературна гра „Казка – це світ чарівний і незвичний” показала плідність давньої співпраці дитячої бібліотеки і дошкільного закладу – так блискуче маленькі читачі відгадували казки й казкових героїв.

За працелюбність, вихованість, чемність малюки одержали очікувані подарунки і подякували за це Святому Миколаю:

„Дякуємо тобі, Святий Миколаю.

Приходь знов до нас із раю.

Принеси нам дари

Кожному до пари:

Цукерки смачненькі,

Булочки пухкенькі,

Книжечок багато

Читати у свято.”
 

День народження – в бібліотеці!

23.09.2011

День народження – в бібліотеці!

                                                                                                                                                        В бібліотеці – ясне свято,

                                                                                                                                                                  Чути музику і сміх.

                                                                                                                                                                        Тут ми раді привітати

                                                                                                                                                                  Іменинників своїх.

   День народження в бібліотеці! Саме таку нову форму роботи з найменшими користувачами запропонували співробітники бібліотеки № 119.

    День народження – це яскраве  свято для кожної дитинки. А щоб воно запам’яталося надовго і було не зовсім звичайним, працівники бібліотеки запрошують своїх маленьких читачів відзначати іменини у бібліотеці.

    23 вересня до бібліотеки завітали малята старшої групи “Сонечко” із садка-школи “Лісові дзвіночки”. Маленькому вихованцю групи  Альоші виповнилося 5 років.

    Завідуюча бібліотекою Бойко Т.Д. щиро привітала малюка  з днем народження і подарувала цікаву книжку, а дітки заспівали пісню “День народження” з мультфільму “Чебурашка”. Розважальна програма була цікавою та змістовною: бібліотекар Шевченко С. Ю. в ігровій формі ознайомила дітей з книжковою виставкою “Казкарі – володарі душ”, бібліотекар Карпінська Н. О. провела вікторину “Казковими стежинками”. Також малята пригадали твори для дітей, де герої святкують день народження. Родзинкою свята стала рольова гра за казкою “Колобок”, де головні ролі

із задоволенням виконали діти.“До нових зустрічей, чекаємо на вас знову ”, - прощалися працівники бібліотеки з маленькими читачами. Сподіваємося, що цей день назавжди залишиться в пам’яті малюків, як яскрава подія першої зустрічі з бібліотекою.

 

1.06.2011

        1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у бібліотеці № 119 для дітей відбулося свято „Миру і щастя всім дітям на світі” для вихованців дитячого закладу № 176.

     Про історію свята і права дитини малятам розповіли бібліотекарі Карпінська Н. О. і Дорошенко М. О., бібліотекар Шевченко С. Ю. ознайомила маленьких читачів із літературою книжково-журнальної викладки „Хай сонцю і квітам всміхаються діти”.

      Продовжилося веселе літнє свято на ігровому майданчику дитячого садочка. Дошкільнята читали вірші, співали, танцювали. Родзинкою заходу став конкурс дитячих малюнків на асфальті „Світ очима дитини”, де юні художники виявили чудові здібності й отримали від завідуючої бібліотекою Бойко Т. Д. подарунки – цікаві книжечки.

      Міжнародний день захисту дітей – це особливий день, що нагадує суспільству про необхідність дотримання прав дитини, адже дитинство – чудова пора пізнання світу, розвитку і сподівань на світле життя. Від того, якими стануть діти, залежить майбутнє світу, кожної країни, кожного із нас.
 title

title

 title
 title
 title
 
 
 

   

 

Вшанування видатного українського поета Тараса Шевченка

9.03.2011

Вшанування видатного українського поета Тараса Шевченка стали  традиційними  заходами, що проводяться в бібліотеці. Вони глибше знайомлять читачів зі шляхами Тарасової долі, вчать розуміти і  відчувати поетичне слово Великого Кобзаря.  Цього року 9 березня в читальному залі бібліотеки цікаво і змістовно пройшов літературно-художній ранок „Шевченкові твори сяють, як зорі”, в якому взяли участь учні 4-х класів СШ № 147. Бібліотекар Шевченко С. Ю. ознайомила юних читачів із яскравим талантом Шевченка-художника, його мистецькими доробками, провела бібліографічний огляд книжкової викладки „Шевченкове слово в віках не старіє”.  Родзинкою Шевченківського свята стали конкурси на кращого  читця віршів Тараса Шевченка і на кращу ілюстрацію до його творів. Переможці конкурсів отримали заохочувальні призи.

 
 

18.02.2011

Найкращий читач України 2011
   18 лютого 2011 року в бібліотеці для  дітей № 119 відбувся 1-й етап Конкурсу дитячого читання „Найкращий читач України-2011”.
  У конкурсі взяли участь 20 читачів нашої бібліотеки-учнів 6-7 класів шкіл №№ 39, 147, 207, 213. Учасники конкурсу представили членам журі свої читацькі щоденники, у яких вони записують враження від прочитаних книг, цікаво, з творчою уявою розповіли про улюблені книжки, улюблених героїв, улюблених письменників, відповіли на запитання членів журі, демонструючи розуміння тексту, вміння його аналізувати.Враховуючи читацьку активність дітей-учасників, їх зацікавленість у систематичному читанні, співпрацю з бібліотекою, члени журі обрали переможців 1-го етапу Конкурсу, які отримали звання „Найкращий читач бібліотеки” та цінні подарунки і візьмуть участь у 2-го етапі. Ними стали Савченко Антон (СШ № 213, 7-А) і Семенчук Ірина (СШ № 213, 6-А).

 

6.01.2011

„...Усе на світі
Починається з краси”
Г. Чубач

 
6 січня 2011 року для маленьких читачів бібліотекарі провели голосне читання „Слово горнеться до слова....” за творами відомої української поетеси, лауреата літературних премій імені Павла Усенка, Марусі Чурай, Євгена Гуцала, заслуженого діяча мистецтв України Ганни Чубач з нагоди її 70-річчя.


Дотепні й цікаві твори Ганни Чубач давно полюбилися дітям. Працівники бібліотеки запросили малят до жартівливої Країни звірят, до веселого міста Алфавіт, до таємничого і неповторного світу природи, з натхненням створеного письменницею. Її поетичні рядочки дихають любов’ю до праці – трудяться люди, трудяться звірята. У творчій праці оживають речі та явища природи.


З великою увагою діти слухали вірші зі збірки „Батьківщина Україна”, що знайомлять із невід’ємними поняттями Батьківщини – сім’я, державні символи, столиця країни, рідна мова.


Талановиті вірші Ганни Чубач дуже сподобалися маленьким читачам. Вони вчать дітей любити рідний край, рідну природу та зростати щирими і працелюбними.
 

 

Миколая щедре свято є дарунками багате

17.12.2010

 

                   Миколая щедре свято є дарунками багате                           

"Святий Миколаю,
Всій нашій родині
Подаруй щасливо
Жити на Вкраїні"

 

  Щороку пам’ять про чудеса Святого Миколая символічно оживає, коли у його день діти цілого світу дістають подарунки. В Україні, крім того, це ще й веселе народне свято.
  17 грудня в бібліотеці для дітей № 119 напередодні Свята Миколи-чудотворця був проведений літературно-художній ранок  «Миколая щедре свято є дарунками багате» для дітей 6-ої групи дошкільного закладу № 176 (вихователь Гурин Л. В.).
  Маленькі гості потрапили у справжню зимову казку: яскраво виблискувала іграшками ялинка, таємниче приваблювали очікувані подарунки, чудові дитячі малюнки і поробки прикрашали бібліотеку.
Бібліотекар Карпінська Н. О. розповіла діткам казочки і легенди про Святого Миколая.
  З історією свята та найбільш цікавими книжками з тематичної добірки «Хай кожен з діток пам’ятає ім’я Святого Миколая» малят ознайомила бібліотекар Шевченко С. Ю.
  Дошкільнята із задоволенням, дуже активно відгадували загадки про зимові свята, читали віршики і співали пісеньки про зиму, вітали всіх колядками та щедрівками, подарували на щастя паперових ангелочків, зроблених власноруч.
  На завершення свята малюки отримали цікаві подарунки від Українського Діда Мороза.
Тепер вони напевно знають: то дарунки від Святого Миколая, який не оминає жодної чемної, слухняної дитини в Україні.

 

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter