Бібліотека №119

Чи знаємо ми, що таке демократія

12.10.2010

Чи знаємо ми, що таке демократія
„Великий дім – Держава,
лад у ньому - Закон”
  12 жовтня в бібліотеці № 119 для дітей для учнів 1-х класів була проведена бесіда „Чи знаємо ми, що таке демократія?” в рамках Європейського тижня місцевої демократії в Україні.
   Уважно юні читачі слухали бібліотекаря читального зала Карпинську Н. О., яка розповіла  про те, що люди завжди намагалися знайти такий устрій життя, який найкраще б поєднував у собі свободу, справедливість і порядок. Таким державним устроєм, як показала історія, може бути тільки демократія, а найголовніший у державі розвиненої демократії – закон.З інтересом діти пригадали казки, в яких розповідається про встановлення народної влади, зокрема „Чарівник Смарагдового міста” О. Волкова, „Три товстуни” Ю. Олеші.
   Бібліотекар Шевченко С.Ю.  провела  огляд літератури, представленої на книжково-журнальній виставці „Твої права і обов’язки”. Наприкінці заходу організаторами та  дітьми був зроблено висновок : «  Наш демократичний Дім – Держава Україна – ще будується. І всім громадянам, дорослим і малим, треба бути її будівничими, дуже уважно пильнувати, щоб будівля вийшла і міцна, і простора, і світла.»
 
 

Україна, Україна, славний край козаччини

14.10.2010                                                

                                                                             

Скрізь гриміла ваша слава,
Що живе й донині.
Стала слава козацькая
Славою Вкраїни.

      

  В бібліотеці для дітей № 119 з нагоди Дня українського козацтва була проведена історична година „Україна, Україна, славний край козаччини” для учнів 4-х класів СШ № 147.
Разом з працівниками бібліотеки діти здійснили цікаву історичну подорож у славне минуле нашої Батьківщини, узнали, в які часи і за яких умов виникло українське козацтво, як утворилась Запорозька Січ, про боротьбу козаків проти панської Польщі, турецьких і татарських завойовників, про Визвольну війну українського народу під проводом уславлених гетьманів, про вирішальну роль козацтва у становленні нашої держави.
  Юні читачі ознайомилися з книжками, представленими на тематичній полиці „Колиска наша – ненька-Україна, сини її – преславні козаки”, згадали вірші, прислів’я, народні пісні, присвячені героїчним діянням українського козацтва. Захід пройшов змістовно, пізнавально і цікаво.

 

 

 

Мандрівка книжковим містом

Мандрівка книжковим містом

  Для дітей, що відпочивають у таборах, у бібліотеці були проведені бесіда „Мандрівка книжковим містом” і конкурс загадок „Що в лісі росте? Хто в лісі живе?”

  Учні з інтересом прослухали бесіду про бібліотеку - „Книжкове місто”, у якому є свої вулиці й площі, палаци й будинки, є свої мешканці – книги, про бережливе ставлення до книг, ознайомились з правилами користування книгами, книжковою виставкою „Мама, тато і я – читаюча сім’я”.

 Охоче діти відповідали на запитання літературної вікторини, відгадували загадки.

  

alt
alt

 

На крилах мужності

8.06.2010

На крилах мужності

  У бібліотеці була проведена година бойової слави „На крилах мужності” до 90-річчя від дня народження тричі Героя Радянського Союзу, маршала авіації Івана Кожедуба в рамках святкування 65-ї річниці Великої Перемоги.
  Святкування цієї ювілейної дати проводиться в Україні на державному рівні відповідно до спеціального доручення Президента України, розпорядження Кабінету Міністрів і Постанови Верховної Ради України.
  Неповторний життєвий досвід героя знайшов відображення у двох його книгах спогадів „Служу Батьківщині” та „Вірність Вітчизні”.
  Для кращого розуміння героїчного подвигу нашого народу у Великій Вітчизняній війні дітям були запропоновані книги з виставки „Дорога в безсмертя”.
  Виховуючи нині молоде покоління незалежної України, ми не маємо права забувати імена тих, хто може бути прикладом для нас.

 alt
 alt
 alt
 

  

 
 

"У Каневі вклоняється Тарасу не тільки Україна -- цілий світ"

7.05.2010

                                                                                           

„Як умру, то поховайте
Мене на могилі,
Серед степу широкого,
На Вкраїні милій.”

        Т. Г. Шевченко   

  У Каневі вклоняється Тарасу не тільки Україна – цілий світ. До Дня перепоховання геніальногоукраїнського поета Т. Г. Шевченка в бібліотеці № 119  для учнів 7-8-х класів була проведена година-спомин „У Каневі вклоняється Тарасу не тільки Україна – цілий світ”.
   Тарасова гора має магічну дію. Ось уже другесторіччя всенародна любов до Т. Г. Шевченка веде до „українського Єрусалима” – Канева, до могили Кобзаря, мов на духовну прощу, нові й нові покоління.
Літературна сторінка заходу булапредставлена поезіями Т. Г. Шевченка і віршами, що вшановують пам’ять видатногопоета.
   Прочитане раз Кобзареве словозмушує нас знову і знову повертатися до сторінок його творів, шукати відповідіна ті проблеми, які постають перед людьми незалежно від часу, від покоління і відісторичних обставин
  
 
alt
            alt
 alt
 

Посвята в читачі

28.04.2010

Посвята в читачі
  В бібліотеці № 119 для дітей у рамках програми „Мої перші кроки до бібліотеки” цікаво пройшло свято „Посвята в читачі” для дошкільнят, що відвідують Центр сприяння розвитку дитини „ІНДІГО” при благодійному фонді „Бізнес для дітей”, який очолює Н.Є. Родічева.
  За участю малят, їхніх батьків працівники бібліотеки і Центру „ІНДІГО” організували театралізовану подорож до Країни Казок, познайомили дітей з новими казковими персонажами, згадали улюблених героїв казок за допомогою веселих конкурсів, загадок.
   На свято була запрошена музикант, композитор Шевчук Ольга, яка зіграла власну музичну казкову композицію. З великим інтересом діти ознайомилися з виставкою книжок „Казкарі – володарі дитячих душ”, поробками та малюнками до народних казок читачів бібліотеки.
  Усім діткам, запрошеним на свято, були вручені читацькі квитки бібліотеки № 119 для дітей.                  
 alt
 alt
 alt

 

З голосу нашої Кліо

28.04.2010

З голосу нашої Кліо

 
В бібліотеці № 119 для дітей для учнів 9-го класу ЗОШ № 147 була проведена історична година „З голосу нашої Кліо” до 300-річчя прийняття першої Конституції України.
Творцем однієї з перших у світі державних конституцій під назвою „Конституція прав і свобод Запорізького Війська” був гетьман Пилип Орлик.

У статтях цієї Конституції яскраво відображено тогочасні ідеали української нації. Вона стала для свого часу маніфестом державної волі українського народу перед усім цивілізованим світом.
 
 alt
 

 

 
 

Ганс Хрістіан Андерсен

Ганс Хрістіан Андерсен


    Є у світі країaltна, яку ми всі добре знаємо з раннього дитинства. Це Данія. Вона захоплює нас тому, що в ній жив і писав найвідоміший казкар світу Ганс Хрістіан Андерсен.

 

 

Детальніше...

 

До Міжнародного дня птахів

До Міжнародного дня птахів

alt   До Міжнародного дня птахів 1 квітня працівниками бібліотеки № 119 для дітей була проведена природознавча вікторина „У пташиному царстві” із циклу заходів „Мандрівка у дивосвіт” з учнями 4-х класів ЗОШ №213.

Детальніше...

 

Живе Тарас в душі народу, то нам не буде переводу

 „Живе Тарас в душі народу, то нам не буде переводу”
 
  10 березня до 196-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка в бібліотеці № 119 для дітей було проведено літературно-художній ранок „Живе Тарас в душі народу, то нам не буде переводу”. У святі взяли активну участь учні 3-х класів загальноосвітньої школи № 147.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter