Бібліотека №119

21.10.2021

Сова з осіннього листя
Майстер клас

Осінь-чарівниця розмальовує листя на деревах яскравими фарбами. Воно опадає і поступово покриває землю. Чим не розвага для дітлахів? А ось у що може перетворитися листя в умілих руках, дізналися відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!».
Сухе різнобарвне листя, прозорий пакетик, кольоровий папір, клей і, звісно, натхнення – все це знадобилося юним відвідувачам для виготовлення об’ємної поробки «Сова з осіннього листя». Анімаційний фільм за мотивами казки Ліліан Мур «Совеня і окуляри» нагадав дітям, що мудрість, якою наділяють цього загадкового птаха – це, передусім, книжки, читання і знання. Тож нехай створені власноруч поробки стануть і для читачів бібліотеки символом розуму, уважності, допитливості та навчання.
 

07.10.2021

«Бебі books»
Урок читання
 
Маленькі читачі завітали до бібліотеки № 119 для дітей, щоб зробити черговий крок до читання та знань.  Абетка в загадках, гра з кубиками «Буквограйка», мультфільм «Уроки тітоньки Сови», дидактична гра з картками «Склади слово», розвивальне доміно – разом із бібліотекарями дошкільнята активно опановували нові бібліосходинки, знайомилися з цікавими книжками та обирали їх для читання.

 

04.10.2021

Дивимось буктрейлер – читаємо книгу!
Відеозал
 
   Знайомство юного читача із книжкою може бути різним. Можна почитати анотацію до книги, можна зацікавитися яскравими ілюстраціями, можна дослухатися до порад друзів, а можна переглянути… буктрейлер, створений бібліотекарями.
   Тож відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей залюбки здійснили незвичайну відеоподорож сторінками книг відомих сучасних українських письменників, серед яких особливу увагу привернув новий буктрейлер за книжкою Еліни Заржицької «Легенди про козаків».
 
  З інтересом  школярі вирушили у славетні козацькі часи і познайомилися із звитяжними січовиками, бравою козачкою Стешею та хоробрими побратимами, що сміливо йдуть назустріч небезпеці. А чи зуміють герої пройти випробування, діти дізнаються, коли прочитають захопливі пригодницькі оповідки, адже «книжки в кадрі» дуже сподобалися учням і заохотили до подальшого читання.
 

21.09.2021

«Осінні сувеніри»
Майстер клас

   На занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» юні відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей створювали осінні листочки-оригамі з паперу. Для цього школярам знадобилися ножиці, кольоровий папір, уважність, натхнення і допомога бібліотекаря.
 
 
 
 

  Жовті, помаранчеві та зелені, як спогад про літо, кленові листочки-гармошки вже через деякий час тішили своїх майстрів. Для дівчаток витвори стали брошками-прикрасами, а для хлопчиків – сувенірами. Також діти охоче знайомилися із журналами-новинками та обирали книжки для читання. 
 

17.09.2021

«Я + Ти + Книжка!»
Голосні читання

 Бібліотека № 119 для дітей запросила учнів інклюзивного 3 класу ЗЗСО № 213 на голосні читання «Я + Ти + Книжка! У світі українських казок».
 
 
 
 
 
  Залюбки діти не тільки слухали казки, а намагалися читати самостійно.
 
 
 
 
 
  Знайомство з цікавою літературою, участь у казковій вікторині, перегляд мультфільмів і навіть опанування азів роботи в Інтернеті – все це сприяло більшій зацікавленості школярів та бажанню знову відвідати бібліотеку.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter