Бібліотека №119

13.02.2020

«Вітальні валентинки власноруч»
Майстер клас

«До Дня святого Валентина
Приготую подарунок.
Своїми ручками малими
Намалюю візерунок.
На словах вам побажаю
Щастя, радості й добра!
Добрих друзів я згадаю,
Щоб любов повік жила!»

Наталія Козленко

     Напередодні чудового свята, Дня святого Валентина, відвідувачі творчої майстерні «Мисли кольорово!» із натхненням створювали валентинки, щоб порадувати рідних і близьких серцю людей найщирішими та теплими привітаннями.
 
 

    Дослухаючись порад бібліотекаря, школярі старанно розфарбовували вітальні листівки, малювали на них символ свята – червоне сердечко, дбайливо оздоблювали червоною стрічкою, яка підкреслює любов до тих, кому листівка буде подарована.
 
 

  Весела рухлива гра «Впізнай мене», запропонована бібліотекарями, на деякий час перервала кропітку роботу юних митців, та, поки підсихали фарби, діти зі сміхом розважалися.
 
 

   Із задоволенням дітлахи поласували солодкими подарунками від бібліотеки – смачними цукерками, звичайно ж, у формі сердечок. А читач бібліотеки Олежик у одній зі своїх листівочок висловив повагу та щиру подяку бібліотекарям.
   Додому юні творці пішли у гарному настрої та із прекрасними валентинками для мам, братиків і сестричок, друзів та однокласників. Адже так важливо дарувати одне одному свою увагу та любов і не забувати про це не тільки у День святого Валентина!


 

03.02.2020

Казка з підказкою
Book-гра

«Казка – це свіжий вітер, що роздмухує
вогник дитячої думки і мови.»

Василь Сухомлинський

У чарівний світ казок дитина потрапляє у самому ранньому віці. Слухаючи їх, малюк вчиться мислити, співчувати, робить висновки та відкриває своє серце добру і любові.

Тож учні 1-го класу спеціалізованого навчального закладу «Лісові дзвіночки» з радістю завітали до бібліотеки на зустріч, присвячену саме казці.

Пізнавальна розмова із бібліотекарями, голосні читання казок, книжечки із підказками допомогли дітям у розгадуванні кросвордів за мотивами улюблених казок та грі «Відгадай героя казки». А назви казочок школярі охоче складали із кольорових літер, чим виявили своє уміння читати.
Потішив маленьких читачів мультфільм «Три коти» про пригоди веселих друзів-котів у бібліотеці. А бібліотекарі нагадали правила користування бібліотекою і влаштували для дітей екскурсію книжковими рядами. Залюбки першокласники стали мешканцями дружного та гостинного дому, у якому живуть книжечки.
Тож бібліотека завжди рада гостям та запрошує усіх охочих на цікаві зустрічі!
 

24.01.2020

«Читання з письменницею Лесею Мовчун»

«Діти в книжках шукають світ,
де панують закони добра і справедливості.»

Леся Мовчун

Що може бути кращим для знайомства із новою книгою, ніж презентація книги самим автором? А якщо читачі ще мають можливість пофантазувати та намалювати свої ілюстрації до цієї книги – зацікавленість зростає ще більше.

Саме таке плідне спілкування відбулося у бібліотеці під час зустрічі юних поціновувачів книги із відомою письменницею Лесею Мовчун, яка є автором понад 100 публікацій у журналах для дітей та безлічі цікавих і захопливих книжок та повчальних оповідань. А завітали діти на… «Равликові читання». Чому саме «Равликові читання»? Тому що пані Леся є письменницею, у якої вдома живе равлик - домашній улюбленець - друг та натхненник письменниці. Тож Леся Вікторівна пояснила дітям, що равлик є істотою неквапливою та спокійною, і саме таким чином потрібно читати – не поспішаючи, вдумливо та зосереджено.
Письменниця зачитала школярам свою повість-казку «Рожевий записник детектива Стасика» та запропонувала намалювати її сюжети і зобразити головного героя, яким вони його бачать. Згодом діти обговорювали веселі пригоди малого детективчика та залюбки демонстрували свої малюнки, які від щирого серця подарували і письменниці, і бібліотеці.
 Школярі з нетерпінням будуть чекати на наступну зустріч із Лесею Мовчун та її чарівним равликом, який завітає до бібліотеки разом із письменницею за сприятливих погодних умов!
 

16.01.2020

«Зима-чарівниця»
Майстер клас

        Цьогоріч зима тішить нас яскравим сонечком та неочікуваним теплом. Але дехто із дітей вже дуже скучив за пухнастим снігом, за улюбленими зимовими забавами.
 
 
 

        Тож читачі разом із бібліотекарями вирішили «влаштувати» зимові розваги для казкових героїв у стінах бібліотеки. Виявилось, що усім школярам до вподоби став дитячий символ року – мишеня Міккі Маус. І вже незабаром на льодову арену, виготовлену із картону, різнобарвного паперу та снігу із вати, на ковзанах «виїхали» одразу декілька мультиплікаційних мишенят. Фігурки Міккі Маусів, які юні майстри старанно вирізали з паперу та розфарбували у яскраві кольори, вийшли не схожими одна на одну та по-своєму оригінальними.
 
 
 

    Чарівна зимова композиція, із натхненням створена відвідувачами, чудово прикрасила добірку поробок творчої майстерні «Мисли кольорово!», яка запрошує усіх охочих до бібліотеки.



 
 

14.01.2020

 «Щедрий вечір всім, щаслива година!»
Святкова карусель

«Щедрик, щедрик, щедрівочко,
Йди з хати до хати!
Добрих друзів добрим словом -
Серцем привітати!»
(Народна творчість)

          Чудова пора казкових зимових свят триває. По домівках лунають щедрівки, різдвяні вірші, дзвінкі дитячі голоси та радісний сміх.
       Ось і бібліотека не залишилася осторонь свята та залюбки приймала привітання від вдячних читачів. Веселі щедрівки, святкові вірші та пісні наповнили бібліотеку чарівною атмосферою. А кольорові вишиванки, у які були вбрані гості, додали поваги до українських звичаїв.
 
 
 

   «Нащедрувавши» подарунків, діти із задоволенням частувалися запашним чаєм і розповідали про святкування Нового року та Різдва у своїх родинах, про яскраві враження від зимових канікул.
    Завершенням святкової зустрічі стала дружня фотосесія біля новорічної ялинки, що прикрашає бібліотеку.

 
 

     Тож долучаймося до надзвичайно багатих та самобутніх традицій українського народу! Це золотий спадок далекої минувшини, що допомагає увійти у світ духовної краси і культури. Нехай щоразу наші душі зігріває незгасне світло прадавніх українських свят!
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter