Бібліотека №119

22.11.2019

«Стильні прикраси для дівчат»
Майстер клас

Кожна дівчинка хоче бути модною та стильною. А допомогти у цьому можуть… бібліотекарі. Саме до порад бібліотекарки пані Олени дослухалися відвідувачки гуртка «Творчість юних», коли створювали яскраві квіткові прикраси.
Юні майстрині із задоволенням поринули у творчу атмосферу та із натхненням працювали над своїми витворами. Колоритна заколка для волосся, браслетик, розкішна брошка – такі чудові аксесуари отримали рукодільниці у результаті своїх старань. Власноруч виготовлені прикраси будуть і надалі радувати дівчаток та додавати жіночого шарму модницям.
 

19.11.2019

«Незвичайна країна Мумі-тролів»
Медіамандрівка

«Кожна дитяча книжка має містити в собі стежку,
перед якою дорослі зупиняються, а дитина йде далі.»

Туве Янссон

Чарівний світ казкових героїв дитячої фінської письменниці та художниці Туве Янссон відкрили для себе вихованці ліцейної групи ДНЗ № 176, які здійснили у бібліотеці подорож країною Мумі-тролів (за проєктом «Маленькі кроки у світ великої літератури»).
Дітки залюбки знайомилися із таємничими казковими створіннями: слухали уривки із повісті-казки про чудернацьких тваринок, переглядали веселий мультик про цю милу, кумедну родину, обговорювали із бібліотекарями уподобаних персонажів.
А виявити свої враження, творчі здібності, старанність та фантазію дошкільнята змогли, коли малювали головних героїв. Усі маленькі художники за свої таланти отримали від бібліотеки нагороду – книжечки коміксів «Джунглі в Долині Мумі-тролів» з ілюстраціями авторки, щоб  вдома, разом із батьками, продовжити захопливу подорож. Втім, і бібліотека не залишилася без подарунків: дітки разом із вихователями подарували їй цікаві книжки, які сподобаються юним читачам  та заохотять їх до читання.
 

08.11.2019

«До мови серцем пригорнусь»
Поетичні читання

«Чужу мову можна вивчити за шість років,
а свою треба вчити все життя.»

Франсуа Вольтер

Чи можуть поезії про українську мову хвилювати до глибини душі, викликати почуття поваги до неї? Так! У цьому переконалися читачі-старшокласники, у виконанні яких з нагоди Дня української писемності та мови у бібліотеці лунали чудові вірші про рідну мову.
Напередодні зустрічі школярі обрали у бібліотеці твори як класиків української літератури, так і сучасних поетів, і на вшанування свята натхненно читали напам’ять уподобані вірші. Кожен виступив відмінно, передав всю глибину почуттів та емоцій поезії та отримав від бібліотеки заохочувальний приз – цікаву книжку.
Спілкуючись із бібліотекарями, дівчата і юнаки дізналися багато цікавинок про українську мову, ділилися своїми думками щодо її значення та впливу на розвиток суспільства, про диктант єдності, який писали у школі. А книжки з виставки «О мово вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну» нададуть школярам допомогу у вивченні рідної мови, поглиблять знання про її витоки та культуру, спонукають до спілкування українською мовою як мовою нашої Батьківщини.
 

29.10.2019

«Хеловін у бібліотеці»
Вечірка

Наближається найзагадковіше і наймістичніше свято, що прийшло з Ірландії та знайшло своїх прихильників та шанувальників і в Україні - Хеловін. На це свято існує традиція одягатися привидами, монстрами та іншою нечистю із кельтських повір’їв. Вважалося, що якщо переодягнутися демоном або духом, то можна таким чином захиститися і справжні духи тебе не помітять.

Ось і відвідувачі гуртка «Творчість юних» забажали поринути у таємничий світ, влаштувати містичну зустріч у бібліотеці та підготуватися до свята Хеловіна. Казковий та незвичаний макіяж, що зробили собі школярі, вніс яскраву родзинку у святкову атмосферу і перетворив дівчат на милих відьмочок, а хлопців – на загадкових вовкулаків.
 
Діти розповідали одне одному страшні історії, ділилися містичними моментами з життя та фантазіями, грали у лякливі ігри та читали за ролями  книжки із магічними оповіданнями, вживаючись у образи чудернацьких персонажів.
А коли у бібліотеці вимкнулося світло та з’явився символ Хеловіну - гарбуз, який засяяв у темряві, читачі були просто у захваті!
На завершення такого чарівного заходу дітей чекало частування – запашна піца із хрусткою скоринкою, якою школярі залюбки ласували у приємній компанії друзів та ділилися емоціями і враженнями від чудового вечора.
 

25.10.2019

«Перші кроки до бібліотеки»
Бібліоподорож

Протягом декількох днів до бібліотеки на екскурсії завітали вихованці ДНЗ №12 та учні перших класів ЗЗСО №213. Знайомство із бібліотекою дуже захопило маленьких відвідувачів. Дітлахи уважно слухали про те, де живуть книжечки, як правильно з ними поводитися, що таке формуляр читача та як записатися до бібліотеки.
Під час екскурсій дітки охоче знайомилися з книжковим простором, спілкувалися із бібліотекарями. Залюбки дошкільнята і першачки гортали сторінки книжок та журналів, роздивлялися яскраві ілюстрації, впізнаючи у них героїв своїх улюблених казок та мультфільмів. Бібліотекарі допомагали читачам поринути у світ дитячої літератури, зачитували для них віршики та казочки, пояснювали, як важливо багато читати і пізнавати світ за допомогою книжок.
Знайомство із бібліотекою виявилося напрочуд цікавим, і маленькі відвідувачі радо долучилися до лав її читачів.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter