Бібліотека №119

04.09.2019

«Пам’ятай, дитино мила, що знання – найбільша сила!»
Бібліотечний калейдоскоп
«Розумні люди – міць держави!
Тож набирайтесь, діти, знань,
Щоб Україна мала славу
Країни здійснених бажань!»
Наталія Козленко

       Щедро зігрітий сонцем вересень закликав до навчання школярів, щоб подарувати нові знання, багато вражень, емоцій та яскравих моментів.
      От і бібліотека з нагоди Свята знань протягом перших вересневих днів вітала юних відвідувачів та влаштувала бібліотечні майданчики під відкритим небом.
 
 

      У затінку, під шатром дерев та на ганку бібліотеки, діти радо долучилися до творчих завдань і конкурсів, які підготували для них бібліотекарі. Школярі власноруч створили аплікацію «Приклади долоньку – зарядись позитивом!», що символізує силу дружби та єдності. Патріотична вікторина «Ми – діти твої, Україно!» нагадала учням про повагу до Батьківщини, про цінність рідної землі. Також юні відвідувачі з інтересом розгадували кросворди, збирали пазли, складали прислів’я про книги, навчання і за свої знання та кмітливість отримали солодкі подарунки. У нагоді читачам стали книжки з виставки «Вивчаймо мову з юних літ, щоб українцями йти в світ!».
 
 

    Зовсім маленькі відвідувачі – вихованці дитячих садочків та їх батьки, що завітали до бібліотеки open air, також знайшли для себе пізнавальні цікавинки.
    Родзинкою заходів стало приготування корисного та смачного фрешу з осінніх ягід і фруктів, яким бібліотекарі гостинно частували відвідувачів. А фреш-смаколик влучно поєднався з бібліофрешем – книжковими та журнальними новинками.
      Тож запрошуємо усіх, хто прагне до нових знань та цінує книгу, до бібліотеки!

 

 
 

29.08.2019

«Острів Читалія на планеті Літо»
Сонячні читання

       Літо – це незабутня пора веселощів, відпочинку та неймовірних пригод! Ніжне сонечко ніби закликає не сидіти вдома, а насолоджуватися кожною хвилиною, проводячи дозвілля на свіжому повітрі.
 
 

      От і бібліотека влітку не тільки, як завжди, радо приймала відвідувачів, а і запросила читачів на літні галявини, у читальний зал під відкритим небом.
 
 

    Вихованці дитячих садочків, малюки на дитячих майданчиках, школярі, батьки охоче долучалися до читання книжок та журналів. Наймолодші з цікавістю роздивлялися яскраві ілюстрації та слухали віршики, які для них зачитували бібліотекарі. Діти більш старшого віку залюбки читали у затінку під кронами дерев. А знайомство з літературними новинками, спонукало охочих стати новими читачами бібліотеки.
 
 

    Дуже важливо, щоб влітку дитина проводила час активно, оздоровлювалася, та не менш важливим є і заохочення її до читання. Бібліотека завжди готова у цьому допомагати та радо запрошує у гості юних читачів!


 
 

24.06.2019

«Знай права – виконуй обов’язки»
Гра-тренінг

      Незабаром, наша країна відзначатиме найважливіше державне свято – День Конституції України – Основного закону, за яким живуть українці. І хоча літо – це пора відпочинку, вихованці оздоровчого табору «Веселка» залюбки зробили у бібліотеці наступний крок до засвоєння правових знань, за проєктом «Я маю право!».
      Школярі дізналися, що є правила, які встановлюють порядок у всій державі. Це – закони, які приймаються Верховною Радою України і які складаються на засадах Конституції України. Скориставшись літературою з книжкової виставки «Великий дім – Держава, лад у ньому - Закон», разом із бібліотекарями читачі перегорнули сторінки української Конституції, ознайомившись з її важливими статтями.
 
 
 

      Гра-тренінг «Знай права – виконуй обов'язки» допомогла школярам краще зрозуміти розділ «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина». Із задоволенням діти розповідали про свій відпочинок, про  улюблені заняття, на які, як виявилось, вони мають право за Конституцією. Але не треба забувати і про обов’язки, які нерозривно пов’язані з правами, зокрема, старанно вчитись.
      Долучила до азів правознавства відвідувачів і презентація «Абетка твоїх прав у Країні казок», переглядаючи яку вони пригадали, в яких мультфільмах порушуються права їх головних героїв. Інтелектуально-рухлива гра із м’ячиком «Правобол» спонукала школярів обговорити питання, які їх зацікавили, та похизуватися новими знаннями.
      А бібліотека завжди допоможе юним громадянам нашої країни бути більш освіченими та обізнаними!


 
 

18.06.2019

«Мудрість китайських народних казок»
Медіа-мандрівка

     Вихованці літнього табору «Веселка» здійснили у бібліотеці творчу медіа-мандрівку, присвячену Року Китаю в Україні.
 
 

       Перед читачами розкрився самобутній і неповторний світ китайського фольклору, через який вони більше дізналися про цю таємничу країну, про її звичаї, традиції, незвичайну китайську писемність, міфологічних тварин та екзотичні рослини. Учні переконалися, що казки та легенди Піднебесної імперії вчать мудрості, людяності, працелюбності та застерігають від поганих і необачних вчинків.
 
 

     Потішили дітей розповіді про унікальну тваринку панду – символ Китаю, яку вони із задоволенням малювали, прислухаючись до порад бібліотекарів. Мультфільм про пригоди Панди-малюка та його друзів доповнив враження відвідувачів і подарував багато яскравих емоцій.
 
 

    Не позаздрили читачі бібліотеки китайським школярам, коли дізналися, що їм доводиться вчити аж 50 тисяч ієрогліфів, які позначають цілі слова! Та вихованці табору виявилися не з лякливих і залюбки долучилися до такої складної грамоти і майстер-класу «Дивовижні китайські ієрогліфи».
   Книжки з викладки «Китай – Країна Піднебесся» зацікавили школярів та заохотили до читання. А гілочка «Китайська вишня», яку діти прикрасили ніжними паперовими квіточками із щирими побажаннями стала символом дружби між бібліотекою та юними читачами.




 
 

14.06.2019

«Для здорової дитини підкоряться всі вершини»
Година здоров’я

«Здоров’я - такий же унікум, як картина Рафаеля.
  Знищити його легко, відновити неможливо.» 
І. Бородін  

       14 червня бібліотека запросила вихованців літнього табору «Веселка» у подорож до Країни Здоров’я, щоб розповісти про значення здоров’я для людини, про те, що саме влітку, на канікулах, є всі можливості для загартування, прогулянок на свіжому повітрі, активних занять спортом.
 
 

     Під час спілкування із бібліотекарями школярі охоче пригадали, що таке здоровий спосіб життя, правила гігієни і здорового харчування, розповіли, якими видами спорту займаються, як збираються відпочивати влітку, дізналися, яких правил безпеки повинні дотримуватися.
   «Ромашка здоров’я» «наворожила» дітям прислів’я та приказки, інтерактивна гра «Корисне-шкідливе» застерегла від поганих звичок. Залюбки школярі складали пазли за ілюстраціями художніх творів про здоров’я, у мультзалі разом із улюбленими героями Фіксиками долучилися до Абетки здоров’я та безпеки.
 
 

    Корисні поради юні читачі отримали з книжок із добірки «В твоїх руках здоров’я і життя, тож бережи себе для майбуття!» та з рубрики «До здоров’я кроком руш!» журналу «Барвінок».
   Зарядка на свіжому повітрі, оздоровчі вітамінчики від бібліотекарів та побажання один одному «Бувайте здорові!» - так завершився цей пізнавальний захід.

 
 

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter