Бібліотека №119

06.03.2018

«Добрий світ дитячої поетеси»
Голосні читання
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»

«Від малої дитячої книжки інколи в
свідомості дитини залягає слід на все життя»
Наталя Забіла

До 115-річчя від дня народження відомої української письменниці Наталі Забіли бібліотекою №119 для дітей було проведено голосні читання для вихованців спецгрупи ДНЗ № 176. Діти познайомилися з творчістю  відомої  української дитячої письменниці, яка 60 років служила дитячій музі та видала понад 200 книжок для дітей.

Залюбки малята слухали віршики зі збірок «Веселий корабель», «Олівець-малювець», «Про малят і про звірят», що весело і цікаво розповідають про світ рідної природи, світ дитячих мрій, вчать правил поведінки, виховують повагу до старших. Також, напередодні жіночого свята, бібліотекарі допомогли діткам вивчити віршики-привітання, які стануть сюрпризом для мам. Поезії Наталі Забіли легко запам’ятовуються, діти охоче сприймають мудрі поради письменниці.

У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його отримує дитина з різних джерел, твори поетеси з честю витримують випробування на подальше життя. Їх і донині читають, знають та люблять!
 

15.02.2018

«Вишивка бісером»
Заняття гуртка декоративно-прикладного
мистецтва «Творчість юних»

15 лютого відвідувачі бібліотеки № 119 опановували непросте мистецтво вишивки бісером, взявши участь у майстер-класі «Biser-Art».

Як не дивно, зацікавилися таким рукоділлям більше хлопчики, ніж дівчатка. За допомогою майстрині Лідії Окушко діти отримували початкові навички у цій кропіткій справі: вчилися вишивати сердечко, використовуючи різнокольорові, блискучі намистинки, сріблясті та золотисті ниточки.
Ті ж, кому було складно, нанизували з бісеру красиві браслетики. Юні майстри переконалися, що необхідно володіти величезним терпінням, працьовитістю, наполегливістю, щоб навчитися працювати з бісером.
А ставши справжніми умільцями, вони зможуть створювати прекрасні шедеври, наприклад, чудові вишиті картини, і дарувати їх своїм матусям.

Тож усіх, хто цінує мистецтво hand-made,
запрошуємо до нашої бібліотеки!


 

25.01.2018

«До школи з букварем крокує хлопчик дерев'яний»
Гра «Поле чудес»
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»

«Дитяча книга повинна бути доброю книгою,
 вчити шляхетності та чесності»
Олексій Толстой

Під звуки веселої пісеньки з художнього фільму «Пригоди Буратіно» 25 січня для учнів 3-х класів СШ № 213 в бібліотеці № 119 розпочалася гра «Поле чудес» за казкою «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» відомого російського письменника Олексія Толстого до 135-річчя від дня народження.
Перед початком гри бібліотекарі розповіли юним читачам історію написання книги. Діти із задоволенням перегорнули сторінки веселої та мудрої казки, а мультфільм «Пригоди Буратіно» долучив школярів до світу пригод і пустощів дерев’яного бешкетника. Книжкова добірка «Скарбниця чарівних казок» ознайомила з найкращими творами видатних письменників світу.
Літературна гра, яку підготували бібліотекарі, виявила, наскільки уважно учні читають книжки, як запам’ятовують зміст, які висновки роблять з прочитаного. Охоче діти відповідали на цікаві запитання, допомагали один одному. Переможцями були визнані усі учасники, вони отримали призи-закладки. А головне – юні читачі запам’ятали, що найважливіше у цьому світі, за словами Буратіно, «це рятувати товаришів, от і все!»
 

24.01.2018

«Чарівне королівство Шарля Перро»
Казкова подорож
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»
 
24 січня до бібліотеки № 119 завітали вихованці ДНЗ № 176 на зустріч із чудовими казками славетного французького письменника Шарля Перро, до 390-річчя від дня його народження.

Спілкуючись із бібліотекарями, дошкільнята з радістю пригадували улюблених героїв чарівного світу відомого казкаря, а також знайомилися із новими персонажами. У цьому їм допомогло розмаїття казок Шарля Перро, представлених на книжковій викладці-інсталяції. Дітки, які вже опановують читання, намагалися його удосконалити. А малята, які ще вчать абетку, залюбки милувалися прегарними ілюстраціями.

Не оминули маленькі читачки своєю увагою і лялькових принцес, що прикрашали книжкову добірку. І навіть трохи посперечалися, хто ж буде найгарнішою з них.

Перегляд мультфільму «Кіт у чоботях» долучив дітлахів до пригод винахідливого та кмітливого героя казки. А закладки, присвячені Шарлю Перро, які отримали малята, сподіваємось, спонукають відвідати бібліотеку вже разом із батьками, щоб читати, читати, читати…
 

12.01.2018

«Hand-made: готуємо ароматне мило»
Заняття гуртка «Творчість юних»
 
Усі дітки добре знають, що чистота – запорука здоров’я. А дбати про особисту гігієну та підтримувати добре здоров’я допомагає, зокрема, і мило.  Якщо ж це оригінальне, запашне, натуральне, корисне мило створено власноруч – що може бути кращим?

Так користувачі бібліотеки № 119 залюбки відвідали майстер-клас із приготування мила, який для них провела викладач Лідія Окушко.

Для творчого процесу юним майстрам знадобилися гаряча мильна основа (її у термосі заздалегідь приготувала пані Лідія), натуральні барвники, ароматичні ефірні олії. А отримати мило різних видів допомогла гумова форма для випічки. Як справжні чарівники, діти чаклували над створенням авторського продукту. І незабаром різнокольорові унікальні метелики із мила вже тішили своїх дизайнерів.

Погодьтеся, дуже приємно користуватися милом, приготовленим своїми руками за власним рецептом. А дарувати його приємніше удвічі!

 
Тож не гайте часу, долучайтеся до цікавинок,
які пропонує наша бібліотека!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter