Бібліотека №119

26.12.2017

«Новорічна ялинка зі стрічок»
Заняття гуртка декоративно-прикладного
мистецтва «Творчість юних»

Чудовий передноворічний настрій панує у бібліотеці № 119 для дітей!

А створюють його привітні бібліотекарі, святково вбрана ялинка і, звісно, читачі, котрі із задоволенням приходять до бібліотеки не тільки за книжками, а і поділитися своїми творчими здобутками.

26 грудня майстерня новорічних прикрас запросила до бібліотеки усіх охочих відчути наближення казкового зимового свята. Використовуючи атласні стрічки, блискучі намистинки, а головне, із великим бажанням і натхненням, за порадами майстрині Наталії Дунаєвої відвідувачі створювали чарівні ялинки-іграшки. Із найкращими побажаннями діти подарували частину прикрас бібліотеці, які ж одразу засяяли на ялинці.


Тож вітаємо із прийдешніми Новорічно-різдвяними святами!
Нехай здійсняться всі ваші мрії! І у наступному році бібліотека завжди буде найкращим другом і порадником!
 

14.12.2017

«Святий Миколай не обмине жодну хатинку
та обдарує кожну дитинку»

Народознавча мандрівка
за проектом «Два храми духовністю єдині»


Незабаром, 19 грудня, в Україну прийде чарівне зимове свято – День Миколая-Чудотворця. А читачі бібліотеки - учні 2-го класу СШ № 207 – уже відчули атмосферу прийдешнього свята, коли здійснили 14 грудня народознавчу мандрівку разом із священиком Храму святих мучеників Адріана та Наталії ієреєм Ігорем Кам’яним.

«У цьому святі прихована історія життя людини, яка прославилася своєю добротою, чуйністю, допомогою нужденним», - так отець Ігор почав свою розповідь. Школярі дізналися, як людина у реальному житті змогла перетворитися на святого, звідки пішов звичай писати листи Святому Миколаю, очікувати від нього подарунків.
Мультфільм «Зимова казка» запросив читачів до офісу Миколая-Чудотворця, звідки вони разом зі Святим мандрували світом та дарували радість чемним і слухняним діточкам. А хто допомагає Миколаю пакувати подарунки, хто впрягає коників, що роблять янголи та чортики, які його супроводжують – про це школярі прочитають у книжках із викладки «День Святого Миколая серця добром зігріває».

Подарунки від священика, книжки від бібліотеки, спільні світлини на згадку – так чудово завершилася ця цікава зустріч. А прохання до Святого Миколая діти щиро висловили словами вірша Віри Багірової:

«Святий отче Миколай, мою хату не минай.
Подаруй мені потіху і торбину, повну сміху,
І здоров’я для родини, красну долю для Вкраїни»
 

22.11.2017

«Дивимось буктрейлер – читаємо книгу!»
Презентація буктрейлера
у рамках проекту «Читаючи, подорожуй світом!»


Знайомство юного читача із новою книжкою може бути різним. Можна почитати анотацію до книги, можна зацікавитися яскравими ілюстраціями, можна дослухатися до порад друзів або батьків, а можна переглянути … буктрейлер, створений бібліотекарями.
Так, 22 листопада учні 4-го класу спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Лісові дзвіночки» здійснили у бібліотеці № 119 незвичайну відео-подорож сторінками книг із серії «Життя видатних дітей», яка була присвячена дитинству відомих американських діячів.

Переглядаючи буктрейлер, школярі дізналися про непрості дитячі роки знаменитого письменника Марка Твена з оповідання Любка Дереша «Марк Твен – глибина достатня!», про мрії та прагнення майбутнього режисера Стівена Спілберга, описані Олександром та Наталею Шевченками в історії «Хлопчик, який не хотів ставати дорослим», про геніального школяра Білла Гейтса із оповідання Валерія Воскобойникова «Коли Білл Гейтс був маленький».
«Книги в кадрі» дуже сподобалися учням і спонукали до подальшого читання. Адже добірка книг із серії «Життя видатних дітей» запропонувала читачам твори сучасних українських письменників про дитинство інших визначних особистостей, які своєю творчістю, своїм талантом збагатили цей світ.

Тож, юний друже, читай, мрій, твори, досягай своєї мети
і обов’язково відвідуй бібліотеку!

 

17.11.2017

«Осінні квіти»
Заняття гуртка «Творчість юних»

Кожній порі року притаманна своя чарівність. Осінь милує око різнобарв’ям природи, яке невдовзі зміниться на холодні зимові кольори. Але зупинити час можливо, якщо виявити фантазію і бажання творити. У цьому переконалися діти, які 17 листопада взяли участь у майстер-класі «Осінні квіти», що відбувся у бібліотеці № 119 для дітей.

Майстриня Лідія Окушко допомогла школярам створити чудові букетики квітів із кольорового паперу, а для вазочок у пригоді стали пластикові стаканчики. Тепер серед морозної зими домівки дітлахів будуть прикрашати яскраві осінні квіти, зроблені власноруч. І, звичайно, відвідавши бібліотеку, учні не оминули увагою новинки із виставки «До нас нова книжка надійшла» та зацікавлено обирали літературу для читання.

Отже, юні друзі, якщо ви прагнете творчого та змістовного дозвілля,
то завітайте до бібліотеки, де на вас завжди чекають!
 

16.11.2017

«Калейдоскоп книжкових новинок»

«Читаючи вперше гарну книгу,
ми відчуваємо те ж почуття,
як при зустрічі нового друга»
Вольтер

16 листопада читачі бібліотеки № 119 знайомилися із новими надходженнями літератури, огляд яких провели бібліотекарі.

Серед творів українських і зарубіжних письменників особливо зацікавили користувачів пригодницько-історичний роман Володимира Рутківського «Сині води» про події у Європі XIV століття, повість Олександра Гавроша «Пригоди тричі славного розбійника Пинті», в основу якої лягли народні перекази про опришків, повість Валентина Берта «Все починається в тринадцять».

Окрему увагу бібліотекарі приділили повісті для підлітків Зірки Мензатюк «Як я руйнувала імперію», книжці для родинного читання Лариси Ніцой «Незламні мураші» про трагічні сучасні події в Україні, повісті Андрія Бачинського «140 децибелів тиші» про дітей з особливими потребами.

Тож запрошуємо усіх до бібліотеки, де нові цікаві книжки дуже чекають на нових друзів – читачів!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter