Бібліотека №119

22.11.2017

«Дивимось буктрейлер – читаємо книгу!»
Презентація буктрейлера
у рамках проекту «Читаючи, подорожуй світом!»


Знайомство юного читача із новою книжкою може бути різним. Можна почитати анотацію до книги, можна зацікавитися яскравими ілюстраціями, можна дослухатися до порад друзів або батьків, а можна переглянути … буктрейлер, створений бібліотекарями.
Так, 22 листопада учні 4-го класу спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Лісові дзвіночки» здійснили у бібліотеці № 119 незвичайну відео-подорож сторінками книг із серії «Життя видатних дітей», яка була присвячена дитинству відомих американських діячів.

Переглядаючи буктрейлер, школярі дізналися про непрості дитячі роки знаменитого письменника Марка Твена з оповідання Любка Дереша «Марк Твен – глибина достатня!», про мрії та прагнення майбутнього режисера Стівена Спілберга, описані Олександром та Наталею Шевченками в історії «Хлопчик, який не хотів ставати дорослим», про геніального школяра Білла Гейтса із оповідання Валерія Воскобойникова «Коли Білл Гейтс був маленький».
«Книги в кадрі» дуже сподобалися учням і спонукали до подальшого читання. Адже добірка книг із серії «Життя видатних дітей» запропонувала читачам твори сучасних українських письменників про дитинство інших визначних особистостей, які своєю творчістю, своїм талантом збагатили цей світ.

Тож, юний друже, читай, мрій, твори, досягай своєї мети
і обов’язково відвідуй бібліотеку!

 

17.11.2017

«Осінні квіти»
Заняття гуртка «Творчість юних»

Кожній порі року притаманна своя чарівність. Осінь милує око різнобарв’ям природи, яке невдовзі зміниться на холодні зимові кольори. Але зупинити час можливо, якщо виявити фантазію і бажання творити. У цьому переконалися діти, які 17 листопада взяли участь у майстер-класі «Осінні квіти», що відбувся у бібліотеці № 119 для дітей.

Майстриня Лідія Окушко допомогла школярам створити чудові букетики квітів із кольорового паперу, а для вазочок у пригоді стали пластикові стаканчики. Тепер серед морозної зими домівки дітлахів будуть прикрашати яскраві осінні квіти, зроблені власноруч. І, звичайно, відвідавши бібліотеку, учні не оминули увагою новинки із виставки «До нас нова книжка надійшла» та зацікавлено обирали літературу для читання.

Отже, юні друзі, якщо ви прагнете творчого та змістовного дозвілля,
то завітайте до бібліотеки, де на вас завжди чекають!
 

16.11.2017

«Калейдоскоп книжкових новинок»

«Читаючи вперше гарну книгу,
ми відчуваємо те ж почуття,
як при зустрічі нового друга»
Вольтер

16 листопада читачі бібліотеки № 119 знайомилися із новими надходженнями літератури, огляд яких провели бібліотекарі.

Серед творів українських і зарубіжних письменників особливо зацікавили користувачів пригодницько-історичний роман Володимира Рутківського «Сині води» про події у Європі XIV століття, повість Олександра Гавроша «Пригоди тричі славного розбійника Пинті», в основу якої лягли народні перекази про опришків, повість Валентина Берта «Все починається в тринадцять».

Окрему увагу бібліотекарі приділили повісті для підлітків Зірки Мензатюк «Як я руйнувала імперію», книжці для родинного читання Лариси Ніцой «Незламні мураші» про трагічні сучасні події в Україні, повісті Андрія Бачинського «140 децибелів тиші» про дітей з особливими потребами.

Тож запрошуємо усіх до бібліотеки, де нові цікаві книжки дуже чекають на нових друзів – читачів!
 

15.11.2017

«Поки є діти – будуть казки»
Медіа-подорож

Дзвінкий  сміх лунав 15 листопада у бібліотеці № 119 для дітей, до якої завітали учні 1-го класу СШ № 207 на медіа-подорож, присвячену 110-й річниці від дня народження славетної шведської письменниці Астрід Ліндгрен, двічі удостоєної Міжнародної премії ім Г. К. Андерсена – найпочеснішої нагороди дитячих письменників.

Зацікавлено слухали школярі уривки із оповідання Лариси Денисенко «Дитина назавжди» та оповідання Ірини Хомин «Казка триватиме вічно» із серії «Життя видатних дітей» про дитинство неперевершеної фантазерки та казкарки, яка дуже любила читати і вже змалку виявила свій письменницький  хист.

Книжкова викладка «Веселі шибеники Астрід Ліндгрен» запросила юних читачів до кумедного світу героїв, вигаданих письменницею. Серед них найулюбленішим виявився знаменитий шибайголова Карлсон, що живе на даху і радує маленьких читачів більше 50 років. До пригод найбільшого у світі ласуна діти із задоволенням  долучилися, переглянувши мультфільм «Малюк і Карлсон».
Наввипередки школярі відповідали на запитання вікторини «Найвідоміший літун з моторчиком» та залюбки обирали для читання твори Астрід Ліндгрен, сповнені тепла, пригод і забавок.

Тож, юний друже!
Якщо тобі сумно, не вагайся – приходь до бібліотеки та приєднуйся
до веселого товариства книжкових бешкетників. І ти не пошкодуєш!

 

03.11.2017

«Про дітей і для дітей»
Голосні читання

Третього листопада вихованці групи з вадами мовлення ДНЗ № 176 мандрували сторінками чудових книжок відомого дитячого поета Самуїла Маршака, до 130 річчя від дня народження. А провідниками у цій подорожі стали бібліотекарі, які провели у дитячому садку голосні читання для дошкільнят.
Залюбки малята слухали веселі вірші «Казка про безглузде мишеня», «Кицькин дім», «Дітки в клітці», спілкувалися із бібліотекарями. Зацікавлено маленькі читачі розглядали книжечки з тематичної добірки, відгадували гумористичні загадки, складені письменником–фантазером.

З нетерпінням дітки будуть чекати на наступну зустріч із книжками і бібліотекарями, які їх прилучають до читання та допомагають робити маленькі кроки у світ великої літератури.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter