Бібліотека №119

18.10.2017

«Козацька Покрова – найвеличніше осіннє свято»
Патріотично-народознавча година
за проектом «Два храми духовністю єдині»
 
«То – Покрова-захисниця
Людей православних.
То – Богиня-помічниця
Запорожців славних.»

Олесь Лупій
 
18 жовтня з нагоди Свята Покрови Пресвятої Богородиці до бібліотеки № 119 на патріотично-народознавчу годину завітали учні 4 класу спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Лісові дзвіночки» та особливий гість – священик Храму св. мучеників Адріана та Наталії ієрей Ігор Кам’яний.
Бібліографічний огляд книжкової виставки «Україна моя – ти колиска козацького роду», який провели бібліотекарі, привернув увагу дітей до яскраво ілюстрованої пізнавальної серії «Гетьмани України», до казок і   дитячих коміксів про козаків.
Отець Ігор розповів учням про історію, звичаї і обряди цього християнського свята, яке, за легендами, захищає та оберігає українців. Також він нагадав, що14 жовтня – це  День захисників України та День українського козацтва. Саме запорізькі козаки з великою повагою ставилися до Свята Покрови.

Охоче школярі спілкувалися із священиком, який долучив їх до віковічної традиції вшанування Покрови Пресвятої Богородиці.
 

17.10.2017

Азбука моди – у бібліотеці»
Заняття гуртка декоративно-прикладного
мистецтва «Творчість юних»

17 жовтня у бібліотеці № 119 для дітей відбувся майстер-клас «Брошка-жабо «Школярка» для дівчаток, що бажають бути модними та стильними.
Дослухаючись до порад майстрині Наталії Дунаєвої, діти фантазували та виготовляли прикраси на свій смак. Різнокольорові атласні стрічки, бісер, мереживо – такі матеріали використовували рукодільниці.
І незабаром у бібліотеці вже «літали» чудові брошки-«метелики», якими залюбки прикрасить свій одяг будь-яка юна модниця. А книжки з добірки «Як стати супердівчинкою» допоможуть бути завжди елегантними та привабливими.

Тож запрошуємо усіх відвідати бібліотеку та  приєднатися до гуртка любителів творчості, мистецтва і краси!
 

12.10.2017

«Чудеса Північної Америки»
Відео-екскурсія
за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»

 
Хіба ж не чув хтось про сім чудес світу – незвичайні творіння людського генія, що вражали уяву сучасників красою, величчю і досконалістю? Але ж є й інші, не менш захоплюючі чудеса, серед яких ми живемо. І бібліотека запрошує  юних читачів  пізнавати навколишній світ, долучає до віртуальних туристичних подорожей, які покликані розвинути інтерес до історії та культури людства.
Так, 12 жовтня учні 3-го класу СШ № 147 відкривали для себе неповторні цікавинки країн Американської Півночі. Переглянувши уроки «Тітоньки Сови» про історію Північної Америки, слайд-презентацію «Чудеса Північної Америки», створену бібліотекарями, вони ознайомилися із дивовижними творіннями природи Американського континенту – глибокими каньйонами, гримливими водоспадами, роздольними заповідниками. Вразили дітей і творіння людських рук, що милують вічною красою – давні храми, палаци та неповторні сучасні споруди. А розгадки таємниць, що їх оточують, заінтриговані читачі шукали у книжках із виставки «Північна Америка – дивовижний материк планети Земля». У нагоді також стали флаєра «Чудеса Північної Америки» та веб-бібліографічна довідка «Діснейленд – світ дитинства та казки», які отримали  діти.
Подорож у бібліотеці завершена – але вона  триває для зацікавлених школярів, які обрали книжки для читання вдома. Адже бібліотека – це скарбниця книг, що стають супутниками допитливих на все життя!
 

04.10.2017

Мову рідної природи розуміти серцем вчись
Природознавча мандрівка за проектом
«Маленькі кроки у світ великої літератури»

«Дітям потрібні прості й світлі,
але водночас пізнавальні історії.»

Олесь Ільченко

4 жовтня вихованці ДНЗ № 176 були запрошені до бібліотеки № 119, щоб долучитися до творчості відомого українського письменника Олеся Ільченка з нагоди його 60-річчя, адже він - автор понад 30 книг, серед яких 20 – казки, комікси та енциклопедичні книжки для дітей.
 
На особливу увагу заслуговують його твори  для зовсім маленьких читачів, які відкривають малюкам довколишній світ. Із задоволенням дошкільнята слухали уривки із оповідань та дізнавалися про те, як мандрувала дощинка, як крокодилові лікували зуби, як коник співати навчився, де живуть тварини… Кожна історія Олеся Ільченка – це веселі пригоди дітей, тварин, і, водночас, - відкривання дітям різноманітних явищ, відповідь малим «чомучкам» на їхні нескінчення запитання.
Залюбки дітлахи переглядали мультфільм «Лісова хроніка», відгадували загадки про природу та за правильні відповіді отримували у нагороду цукерочки. А пам’ятки, присвячені Олесю Ільченку, дошкільнята передадуть своїм батькам, які їм будуть допомагати у виборі літератури для читання при наступному відвідуванні бібліотеки.

Також діти зацікавилися книжками з викладки «Мудріші від казки природи підказки», героями яких є, так звані знайомі незнайомці: дерева, птахи, риби, комахи. Ці твори спонукають юних читачів  вслухатися у навколишній світ, сприймати його серцем та глибше пізнавати.
 

29.09.2017

«Візерунчасті закладки книгам подаруй на згадку»
Майстер-клас до Всеукраїнського дня бібліотек

Всеукраїнський день бібліотек – це свято усіх поціновувачів книги: і бібліотекарів, і читачів, і письменників, і видавців. Але це свято було б неможливе без ЇЇ Величності Книги.

Тому 29 вересня зустріч у бібліотеці № 119 для учнів 2-го класу СШ № 213 була присвячена правилам користування книгою, бережливому ставленню до книги.
Охоче діти розповідали про твори українських і зарубіжних письменників, які вони прочитали влітку і які їм сподобалися. А бібліотекарі запропонували школярам добірку інших цікавинок книжкового світу, котрі  залюбки читають усі юні користувачі. А щоб книжечки приносили радість читання якомога довше, бібліотекарі провели майстер-клас із виготовлення книжкових закладок. Закипіла робота, і незабаром армія закладок-монстриків «вишикувалася», щоб охороняти як бібліотечні книжки, так і підручники дітлахів.
Перегляд повчального мультфільму «Вовка у тридев’ятому царстві» про пригоди ледащого хлопчика, який подорожував сторінками казок, нагадав дітям про користь читання та навчання, а книжки, які школярі обрали у бібліотеці, сподіваємось, принесуть задоволення та спонукають до подальших зустрічей із Книгою та Бібліотекою.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter