Бібліотека №119

28.09.2017

«З духовного ставлення дитини до літератури формується її світогляд»
Зустріч із письменницею Наталією Осипчук

Зустріти свято із друзями – що може бути більш приємним? А якщо це свято – Всеукраїнський день бібліотек, а друзі – бібліотекарі, читачі та письменник, то зустріч перетворюється на цікаве спілкування поціновувачів книги.

28 вересня учні 3-го класу СШ № 213 поринули у чарівний світ українського художнього слова письменниці Наталії Осипчук, яка завітала на гостини до бібліотеки.
Пані Наталія запропонувала дітям пізнавальну літературно-мовознавчу гру. Розділившись на команди «Юні бібліотекарі» та «Юні поети», школярі пригадували прислів’я про книгу, читання і бібліотеку, взяли участь у письменницькому майстер-класі «Рима нашвидкуруч». З усмішкою та щирою душею письменниця презентувала нову повість для дітей «Нас чекають у Щасливому», що адресована усім читачам, які не уявляють свого життя без пригод та мандрівок. Діти читали уривки із повісті та познайомилися із головними героями – школярами Даною і Данком, котрі, долаючи усі перешкоди, всіляко допомагають своєму другові Максу.
А розділ «Увага, смертельний номер: ми поїдаємо скло!» спонукав читачів пригадати фокуси, які вони усім залюбки продемонстрували.

Спільне фото на пам’ять, букет квітів авторці на знак подяки, книжки з автографом та найкращі побажання бібліотекарям – так завершилася ця чудова зустріч.
 

12.09.2017

Уславлений майстер короткого оповідання
Медіа-подорож
за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»


Долучаючись до проекту «Читаючи, подорожуй світом!», юні користувачі бібліотеки залюбки розширюють свої літературні обрії та знайомляться із творчістю знаменитих письменників, через доробки котрих можна долучитися до історії різних країн світу та життя їх мешканців.
Так,  учні 4-х класів СШ № 213 віртуально відвідали місця Сполучених Штатів Америки, де свого часу пройшло сповнене пригод непросте життя видатного американського письменника Вільяма Сідні Портера, відомого під літературним псевдонімом О. Генрі, до 155-річчя від дня його народження.

Перед школярами розкрився світ дитинства малого Вільяма, що ріс напівсиротою, без матері, виховувався у родичів і дуже любив читати.
Діти дізналися про історію написання перших оповідань О. Генрі, який, незважаючи на життєві труднощі та негаразди, зумів стати королем світової новели та залишив по собі літературну спадщину, яка становить 274 твори.
Для знайомства  із творчістю письменника бібліотекарі запропонували школярам гумористичні оповідання, зокрема, кумедну новелу «Вождь червоношкірих» - розповідь про те, як безстрашність життєрадісного хлопчика одержала перемогу над планом викрадачів дітей. Зі сміхом учні читали уривки з оповідання про витівки десятирічного бешкетника Джонні, переглядали веселий кінофільм «Вождь червоношкірих» та із задоволенням відгадували кросворд «Незвичайне викрадення», виявляючи свою увагу та кмітливість.
Інформаційною підтримкою заходу стали створені бібліотекарями флаєри, а бібліографічні огляди книжкових викладок «Добрий талант О. Генрі» та «Пізнаємо Америку разом із героями книг» спонукали юних читачів до подальшого знайомства із творчістю О. Генрі, а також із літературою про країни Північної Америки.
 

20.06.2017

«Веселий вигадник Марк Твен –
славетний письменник Північної Америки»

Медіа-година
за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»

«Хороші друзі, хороші книги -
ось ідеальне життя»
Марк Твен

Віртуальні мандрівки Північною Америкою тривають.

20 червня діти із літнього табору «Лісовий» СШ № 147 завітали до Сполучених Штатів Америки, щоб познайомитись із життям і творчістю уславленого письменника Марка Твена, якого сучасники величали «другою пам’яткою Америки» після Ніагарського водоспаду.
Відео-сюжет розповів школярам про цікаві факти біографії Семюеля Клеменса (справжнє ім’я письменника), запросив до Будинку-музею Марка Твена у штаті Коннектикут, де нібито блукає привід письменника, а про дитячі роки Сема відвідувачі прочитали у оповіданні Любка Дереша «Марк Твен – глибина достатня» із серії «Життя видатних дітей».

Залюбки юні читачі пригадали повісті Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра» та «Пригоди Гекльберрі Фінна», які увійшли до скарбниці світової літератури. Зі сміхом діти подивились уривки з художнього фільму про відчайдушних друзів, які схожі на самого письменника у дитинстві. А здобути перемогу у квесті «Невгамовний бешкетник Том Сойєр» змогли найбільш уважні та кмітливі.
Книжкова викладка «Пізнаємо Америку разом із героями книг» долучила користувачів до творчої спадщини інших відомих американських письменників, а інформаційною підтримкою заходу стала пам’ятка «Марк Твен, американський письменник, сатирик, публіцист, видавець», створена бібліотекарями.

Тож ми і надалі запрошуємо знайомитися із іменами відомих
 діячів, котрими пишається американська земля та через
 творчі доробки яких можна більше пізнати Америку.
 

15.06.2017

В гостях у японської народної казки
Медіа-мандрівка до Року Японії в Україні

«Казка кожного народу – це своєрідне дзеркальце,
в якому відображено уявлення  про добро і зло.»
Іван Дзюб

15 червня діти із літнього табору «Лісовий» та інші читачі бібліотеки № 119 потрапили до чарівного і таємничого світу японської народної казки, адже мешканці сучасної високорозвинутої Японії дуже люблять і шанують свої давні традиції, особливо, фольклорну спадщину.

Саме література, присвячена фольклору на книжковій виставці «Японія – країна вранішнього сонця», подарувала школярам знайомство із казкою про відважного Момотаро, або Хлопчика-Персика, який виявився дуже схожим на українського Котигорошка, із легендами про мужніх японських воїнів – самураїв, найвідчайдушніших із яких називають «камікадзе», тобто «священний вітер».
Інтернет-центр запросив юних користувачів до перегляду цікавих японських мультказок. І діти зрозуміли, що казки світу не мають кордонів, бо вони прославляють хоробрих, що борються за правду і справедливість, вихваляють душевну доброту, щедрість, вчать поважати старших, засуджують пихатість, зарозумілість, заздрощі й скупість.

Свою увагу та спритність хлопчаки виявили, складаючи пазли. Особливо їх зацікавила гра «Створи мапу світу», у якій вони долали шлях до Японії.
Спілкуючись із бібліотекарями, читачі пригадали, що Київ уже 45 років дружить із містом Кіото – стародавньою столицею Японії, і, як виявилось, вихідними днями вони залюбки відвідали парк «Кіото» і отримали велике задоволення від культурних заходів, які проводили бібліотеки нашого району.
 

09.06.2017

«Діснейленд – світ дитинства та казки»
Відео-подорож
за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»


Мандрівка найцікавішими куточками Північної Америки триває.
9 червня діти із літнього табору «Лісовий» здійснили віртуальну екскурсію до грандіозного парку розваг у Каліфорнії – Діснейленду – чарівного королівства мультфільмів і казок, де вже побувало понад 600 мільйонів людей з усього світу. Адже чи не кожна дитина на Землі знайома з веселим мишеням Міккі Маусом, смішними песиками Гуффі та Плуто, впертим качуром Дональдом, прекрасною Білосніжкою,  веселими гномами – персонажами чудових мультфільмів, які створив Уолт Дісней.
Зацікавлено школярі слухали уривки із оповідання Сашка Дерманського «Дитинство без олівців» із серії «Життя видатних дітей».

Зі сміхом діти переглядали веселі мультики про пригоди Міккі Мауса; читали твори з добірки «Герої Уолта Діснея – на сторінках книжок», милуючись яскравими ілюстраціями; долали казкові лабіринти з журналів «Дісней»;«подружилися» із Попелюшкою, Русалонькою, Бель, Рапунцель – героїнями журналів «Чарівна принцеса».

Із гарним настроєм наші читачі залишали бібліотеку, щоб із задоволенням знову відвідати цікаві заходи, які пропонують гостинні бібліотекарі.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter