Бібліотека №119

25.01.2017

«Іще трапляються дива!»
Поетична година
з циклу «Чарівний світ природи у творах дитячих письменників»,
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»


Іще трапляються дива!.. Якщо хто скаже, що – ні, не трапляються, - нехай розкриє книжки відомого українського поета, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки Анатолія Качана. У цьому переконалися юні читачі бібліотеки № 119 – учні 4-го класу СЗШ № 213, завітавши 25 січня на поетичну годину з нагоди 75-річчя письменника, котрий вже 45 років плідно працює на ниві дитячої літератури.
Із розповіді бібліотекаря та відеопрезентації школярі дізналися, що Анатолія Качана називають співцем моря і степу, адже народився він на півдні України та не просто закоханий у пахощі рідного Степу, Моря і Слова, - а як чарівник творить дива зі Словом, воно в нього виблискує неповторністю, має здатність запалити іскру в дитячих серцях. І в бібліотеці зазвучали теплі, щирі поезії Анатолія Качана у натхненному виконанні читачів, які разом із бібліотекарями готувалися до заходу. Також діти із задоволенням сміялися над веселими забавлянками і скоромовками, відгадували дотепні загадки зі збірки ліричних, ігрових і розважальних поезій „Чари ворожбита” з книжкової викладки «Поет незабутніх дитячих вражень», бібліографічний огляд якої провели бібліотекарі; мультфільми про природу нагадали про красу її чарівного світу, а флаєри про знаного українського поета, створені бібліотекарями та отримані школярами, допоможуть у подальшому знайомстві з його творчістю.

Юні читачі зрозуміли, що у віршах Анатолія Качана багато природи, бо письменник переконаний, що природа виховує не менше, ніж мова матері, чи пісні, чуті в дитинстві. У своїх творах Анатолій Качан ніколи не розлучається з дитинством, і його серце не розучилося дивуватися саме і дарувати дива іншим. Тож будемо із вдячністю приймати ці подарунки, шановні читачі!
 

20.01.2017

«Суму Вінні-Пух не знає, залюбки пісні співає»

20 січня юні читачі бібліотеки № 119 – учні 1-го класу СЗШ № 207 -  мали змогу виявити свою кмітливість та спостережливість, взявши участь у літературній вікторині, присвяченій чудовій книжці «Вінні-Пух та всі-всі-всі» Алана Мілна, до 135-річчя від дня народження відомого англійського письменника. Адже вже більше 90 років кумедний ведмедик Вінні-Пух та його друзі несуть радість у життя кожної дитинки.
Щоб допомогти дітлахам краще упоратися із завданнями, бібліотекарі розповіли історію написання цього всесвітньо відомого твору – домашньої казки, яку письменник спочатку розповідав своєму синові Крістоферу Робіну, а пізніше перетворив на улюбленішу книгу дітвори. Зі сміхом школярі переглядали мультики і разом із Вінні-Пухом співали веселі пісеньки та переживали цікаві пригоди у Зачарованому Лісі.
Пригадавши захопливі історії про славнозвісного ведмедика, юні читачі наввипередки відповідали на запитання вікторини та залюбки отримали від бібліотеки невеличкі презенти – книжкові закладки. М’які іграшки – герої казки, які підібрали бібліотекарі, надихнули дітлахів на рольову гру «В гостях у Вінні-Пуха». Із задоволенням школярі обирали для читання книжечки Алана Мілна із викладки «Славетний батько Вінні-Пуха». Адже виявляється, той, хто щодня читає, чинить іще мудріше, ніж той, «хто на гостини зранку йде». Тому що, читаючи, він може посміхнутися, зажуритися, розкрити таємницю, поміркувати. А також - кожного дня мати чудовий настрій!
 

16.01.2017

Сніжна зіронька горить
Заняття гуртка «Творчість юних»

Зима триває, і дітлахи радіють пухнастому сніжку, веселим розвагам, новорічно-різдвяним святам, а також долучаються до читання та творчого дозвілля у бібліотеці № 119 для дітей.
На початку січня школярі відвідали заняття гуртка декоративно-прикладного мистецтва, на якому створювали дивних зимових чарівниць – сніжинок. Майстер-клас провели викладачі пані Лідія та пані Наталя, а бібліотекарі підготували книжкову добірку «Рік Новий несе гостинці – книги, іграшки, дива.
В чарівній його торбинці щедрість світлого Різдва», яка дуже зацікавила юних читачів. Незабаром мереживо сніжинок-витинанок  прикрасило бібліотеку, а світлини біля ялинки додали усім святкового настрою.
 

16.01.2017

«В гості до білого світу»
Літературна подорож
з циклу «Чарівний світ природи у творах дитячих письменників»,
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»

«Вмійте ж природу любити,
Кожній стеблині радіти.»
Петро Петрич

Світ навколо дитини – це світ природи з безмежним багатством явищ, із невичерпаною красою. З давніх-давен природа зачаровувала людину, вона не лише давала їй життя, а й надихала на творчість. Художники створювали чудові картини, композитори писали прекрасну музику, а письменники відображали дивосвіт природи  у своїх творах. До таких відомих українських письменників-природолюбів належить і Євген Гуцало, до 80-річчя від дня народження котрого у бібліотеці 16 січня відбулася літературна подорож «В гості до білого світу» для вихованців групи з вадами мовлення ДНЗ № 176.

Зацікавлено дошкільнята слухали оповідання та віршики Євгена Гуцала про красу рідного краю, про любов до всього живого, відгадували загадки, залюбки гортали дитячі журнали та переглядали повчальні мультики про бережливе ставлення до природи.
Книжкова викладка «Торкнутися краси природи можна тільки серцем» ознайомила маленьких читачів з іншими творами Євгена Гуцала, прочитавши які дітки краще зрозуміють навколишній світ, вмітимуть відрізняти добро від зла, стануть більш милосердними, ніколи не скривдять ні рослинки, ні тваринки, бо вони уособлюють життя на нашій землі:
«Оберігаймо ж повсюди
Шлях і стежиночку в гаї, -
Все те окрасою буде
Нашого рідного краю.»
 

21.12.2016

День Святого Миколая серця добром зігріває
Народознавча мандрівка
за проектом «Два храми духовністю єдині»

Народні зимові свята прийшли на українську землю. А для дітлахів одним із найулюбленіших празників є День Святого Миколая, якому 21 грудня у бібліотеці № 119 була присвячена народознавча мандрівка. На гостини до бібліотекарів завітали вихованці  групи з вадами мовлення ДНЗ № 176 і священик Храму святих мучеників Адріана та Наталії протодиякон Василь Склезь.
Уважно малята слухали розповідь отця Василія про Святого Миколая, життя якого було сповнене добрими справами і який є почесним охоронцем діточок. Дошкільнята охоче ділилися враженням від подаруночків, що їм вдома поклав Микола-Чудотворець у святковий чобіток за гарну поведінку, слухняність, чемність та допомогу батькам.
Під святково вбраною ялинкою дітлахи величали Святого Миколая віршиками та піснями. А познайомитися із новими творами про доброго дідуся маленькими читачам допомогла книжково-журнальна добірка «Святий щедрий Миколай йде щороку в рідний край». Дуже порадував малюків мультик про Святого Миколая  із серії «Маша та Ведмідь», а отець Василій та бібліотекарі потішили солодкими гостинцями.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter