Бібліотека №119

"У Каневі вклоняється Тарасу не тільки Україна -- цілий світ"

7.05.2010

                                                                                           

„Як умру, то поховайте
Мене на могилі,
Серед степу широкого,
На Вкраїні милій.”

        Т. Г. Шевченко   

  У Каневі вклоняється Тарасу не тільки Україна – цілий світ. До Дня перепоховання геніальногоукраїнського поета Т. Г. Шевченка в бібліотеці № 119  для учнів 7-8-х класів була проведена година-спомин „У Каневі вклоняється Тарасу не тільки Україна – цілий світ”.
   Тарасова гора має магічну дію. Ось уже другесторіччя всенародна любов до Т. Г. Шевченка веде до „українського Єрусалима” – Канева, до могили Кобзаря, мов на духовну прощу, нові й нові покоління.
Літературна сторінка заходу булапредставлена поезіями Т. Г. Шевченка і віршами, що вшановують пам’ять видатногопоета.
   Прочитане раз Кобзареве словозмушує нас знову і знову повертатися до сторінок його творів, шукати відповідіна ті проблеми, які постають перед людьми незалежно від часу, від покоління і відісторичних обставин
  
 
alt
            alt
 alt
 

Посвята в читачі

28.04.2010

Посвята в читачі
  В бібліотеці № 119 для дітей у рамках програми „Мої перші кроки до бібліотеки” цікаво пройшло свято „Посвята в читачі” для дошкільнят, що відвідують Центр сприяння розвитку дитини „ІНДІГО” при благодійному фонді „Бізнес для дітей”, який очолює Н.Є. Родічева.
  За участю малят, їхніх батьків працівники бібліотеки і Центру „ІНДІГО” організували театралізовану подорож до Країни Казок, познайомили дітей з новими казковими персонажами, згадали улюблених героїв казок за допомогою веселих конкурсів, загадок.
   На свято була запрошена музикант, композитор Шевчук Ольга, яка зіграла власну музичну казкову композицію. З великим інтересом діти ознайомилися з виставкою книжок „Казкарі – володарі дитячих душ”, поробками та малюнками до народних казок читачів бібліотеки.
  Усім діткам, запрошеним на свято, були вручені читацькі квитки бібліотеки № 119 для дітей.                  
 alt
 alt
 alt

 

З голосу нашої Кліо

28.04.2010

З голосу нашої Кліо

 
В бібліотеці № 119 для дітей для учнів 9-го класу ЗОШ № 147 була проведена історична година „З голосу нашої Кліо” до 300-річчя прийняття першої Конституції України.
Творцем однієї з перших у світі державних конституцій під назвою „Конституція прав і свобод Запорізького Війська” був гетьман Пилип Орлик.

У статтях цієї Конституції яскраво відображено тогочасні ідеали української нації. Вона стала для свого часу маніфестом державної волі українського народу перед усім цивілізованим світом.
 
 alt
 

 

 
 

Ганс Хрістіан Андерсен

Ганс Хрістіан Андерсен


    Є у світі країaltна, яку ми всі добре знаємо з раннього дитинства. Це Данія. Вона захоплює нас тому, що в ній жив і писав найвідоміший казкар світу Ганс Хрістіан Андерсен.

 

 

Детальніше...

 

До Міжнародного дня птахів

До Міжнародного дня птахів

alt   До Міжнародного дня птахів 1 квітня працівниками бібліотеки № 119 для дітей була проведена природознавча вікторина „У пташиному царстві” із циклу заходів „Мандрівка у дивосвіт” з учнями 4-х класів ЗОШ №213.

Детальніше...

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter