Бібліотека №119

16.09.2024

      У День народження Google бібліотека № 119 провела для читачів пошуковий навігатор «Google – Планета інформації» з циклу занять з особистісного розвитку «Smart-додатки рулять!».
 
 
 

   Пізнавальна відеопрезентація «Google - символ технологічних інновацій», вікторина «Розшифруй дудл», майстер клас «Doodle cat» – все це допомогло допитливим юним відвідувачам розібратися в основних аспектах користування пошуковою системою Google та розширити знання з інформаційних технологій.
 
 
 
 
 




 
 

09.09.2024

   У Міжнародний день грамотності (International Literacy Day) у бібліотеці № 119 для дітей відбулося заняття ігрової студії «Мовні витребеньки».
 
 

   ГоловоМовки від професора Макарончика з книги Лесі Мовчун, квіз «Екологія мови», мовний тюнінг «Суржикова мішанина», лабіринт «Зашифровані прислів’я», настільна гра «Буквоїд», змістовно підібрані бібліотекарями книги - юні відвідувачі залюбки пригадали правила українського правопису. А отримані додаткові знання з української мови знадобляться дітям на шкільних уроках та у спілкуванні.
 
 

   Розмовляємо українською правильно та пишемо грамотно!


 
 

05.09.2024

 
До Дня читання книг бібліотека № 119 запросила відвідувачів на free reading «Я читаю - ти читаєш».
Обговорення літературних уподобань, творчий пінг-понг «Відгадай книжку за моєю ілюстрацією», майстер клас з виготовлення закладок-оригамі  «Метелик-книголюб» - юні поціновувачі книги залюбки долучилися до свята. А оскільки розпочався перший в історії України Національний тиждень читання нонфікшн-літератури, бібліотекарі ознайомили дітей з книжковими новинками, зокрема, з книгою Павла Єремєєва «Міфи та фейки з історії України. 33 спростування». Цей твір з категорії «Дитячий non-fiction» не тільки допоможе дізнатися справжню історію нашої держави та зруйнує застиглий набір стереотипів, над якими працювала радянська пропаганда, а й заохотить допитливих читачів до подальшого вивчення правдивої історії України.
 

01.09.2024

 
До бібліотеки № 119 на книготерапію «Ти + Книжка!», присвячену Дню знань, завітали діти, які вимушено переїхали до столиці через війну.
Юні читачі залюбки поділилися своїми читацькими захопленнями, розповіли про книжки, які влітку обирали у бібліотеці для читання та які стануть їм в нагоді під час навчання. Для покращення ментального здоров’я школярів бібліотекарі ознайомили їх із книжковою добіркою «Я і Здоров’я». Ця література допоможе дітям не тільки отримати корисну та цікаву інформацію, а й сприятиме позитивним емоціям та підтримці.
 

28.08.2024

 
До Дня пам’яті захисників України юні відвідувачі бібліотеки № 119 завітали на заняття творчої майстерні «Мисли кольорово». Література про загарбницьку війну росії з Україною, зворушлива розмова про захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, майстер клас «Символ пам’яті» – зустріч з дітьми вийшла щирою, з відтінком смутку, але і надії на нашу перемогу.
 

 

22.08.2024

 
До Дня Незалежності України та Дня Державного прапора України  бібліотека № 119 для дітей влаштувала патріотичний ракурс «Народжена бути вільною!». Історичні цікавинки «Шлях до перемоги», філворд «Доброго вечора, ми з України!», головоломка «Рідні наші кольори», майстер клас «Патріотичний букет» – юні читачі розширили свої знання про Україну, її культуру, багатогранність та непростий шлях до Незалежності.
 
 

12.08.2024

 
З нагоди Дня піску бібліотека № 119 влаштувала сенд-play «Пісочні фантазії» для вихованців ДНЗ № 176. Пізнавальна бесіда «Диво пісок», гра-асоціація «Чиї сліди?», пошукова експедиція «Хто заховався?» – маленькі дослідники залюбки слухали, грали, розкривали таємниці пустель та поповнювали свої знання з природознавства.
 
 

08.08.2024

 
До Всесвітнього дня книголюбів (Book Lovers Day) дитяча бібліотека № 119 запросила відвідувачів ігрової студії «Мовні витребеньки» на коло спілкування «Читаємо книгу – вдосконалюємо мову».  Квіз «Знайди помилку», анаграма «Спритні літери», розповіді дітей про  улюблені твори українських та зарубіжних письменників, творче завдання «Відгадай персонажа» – юні поціновувачі книги залюбки долучилися до свята у бібліотеці.
 
 

11.07.2024

    Як зацікавити дитину читанням, як долучити до книги? Можна, зокрема, влаштувати ранкову прогулянку з улюбленою книжкою та іграшкою, що і зробили працівники дитячої бібліотеки № 119 для вихованців ДНЗ № 176.
 
 
 

    Малюки принесли свої улюблені іграшки, познайомили з ними один одного та розказали, чому саме ця іграшка є найулюбленішою. Під час сонячних читань «Граємо – читаємо» дошкільнята залюбки пригадали іграшок-персонажів у казках, які для них підібрали бібліотекарі. Розповідь «Як з’явилися іграшки?» стала пізнавальною для маленьких читачів, а свою кмітливість дітки виявили під час літературного квізу. 
 
 

   Тож обрані малятами для читання книжки запросять до пригод улюблених та нових героїв, а виготовлені на майстер класі кольорові закладки будуть «мандрувати» сторінками, які діти прочитають разом з батьками.
 
 

04.07.2024

    З нагоди Міжнародного дня Дніпра дитяча бібліотека № 119 влаштувала віртуальний аквакруїз «Одна з найбільших річок Європи» для вихованців ДНЗ № 534.
 
 
 
 
   Пізнавально-екологічна експедиція до водиці «Якими бувають річки?», поетичний калейдоскоп з читанням віршів про Дніпро, літературна гра «Хто живе під водою?» захопили маленьких читачів.
 
 
 
 
   Хвилинка безпеки нагадала дошкільнятам про правила поводження на водоймах під час відпочинку, адже спекотне літо кличе усіх до води. А чудовим привітанням до свята та мрією про неймовірні річкові пригоди у мирній, щасливій Україні стали «Кораблики дружби», виготовлені дітками на майстер класі.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter