Бібліотека №119

19.09.2024

 
З нагоди Міжнародного дня пірата (International Talk Like A Pirate Day) дитяча бібліотека № 119 влаштувала пригодницький book-абордаж «Пірати Книжкового моря» для вихованців з особливими освітніми потребами ДНЗ № 176.
Маленькі читайлики стали «юнгами» та пройшли «посвяту у пірати», разом із героями книжки Галини Малик «Піратський маршрут» здійснили грайливу подорож, підкорюючи моря та океани, позмагалися у конкурсі «Довга нога», розгадали мовний квест «Піратський сленг». А на майстер класі «Веселий Роджер» діти виготовили іграшкових шукачів пригод, які вийшли дуже кумедними.
 

16.09.2024

      У День народження Google бібліотека № 119 провела для читачів пошуковий навігатор «Google – Планета інформації» з циклу занять з особистісного розвитку «Smart-додатки рулять!».
 
 
 

   Пізнавальна відеопрезентація «Google - символ технологічних інновацій», вікторина «Розшифруй дудл», майстер клас «Doodle cat» – все це допомогло допитливим юним відвідувачам розібратися в основних аспектах користування пошуковою системою Google та розширити знання з інформаційних технологій.
 
 
 
 
 




 
 

09.09.2024

   У Міжнародний день грамотності (International Literacy Day) у бібліотеці № 119 для дітей відбулося заняття ігрової студії «Мовні витребеньки».
 
 

   ГоловоМовки від професора Макарончика з книги Лесі Мовчун, квіз «Екологія мови», мовний тюнінг «Суржикова мішанина», лабіринт «Зашифровані прислів’я», настільна гра «Буквоїд», змістовно підібрані бібліотекарями книги - юні відвідувачі залюбки пригадали правила українського правопису. А отримані додаткові знання з української мови знадобляться дітям на шкільних уроках та у спілкуванні.
 
 

   Розмовляємо українською правильно та пишемо грамотно!


 
 

05.09.2024

 
До Дня читання книг бібліотека № 119 запросила відвідувачів на free reading «Я читаю - ти читаєш».
Обговорення літературних уподобань, творчий пінг-понг «Відгадай книжку за моєю ілюстрацією», майстер клас з виготовлення закладок-оригамі  «Метелик-книголюб» - юні поціновувачі книги залюбки долучилися до свята. А оскільки розпочався перший в історії України Національний тиждень читання нонфікшн-літератури, бібліотекарі ознайомили дітей з книжковими новинками, зокрема, з книгою Павла Єремєєва «Міфи та фейки з історії України. 33 спростування». Цей твір з категорії «Дитячий non-fiction» не тільки допоможе дізнатися справжню історію нашої держави та зруйнує застиглий набір стереотипів, над якими працювала радянська пропаганда, а й заохотить допитливих читачів до подальшого вивчення правдивої історії України.
 

01.09.2024

 
До бібліотеки № 119 на книготерапію «Ти + Книжка!», присвячену Дню знань, завітали діти, які вимушено переїхали до столиці через війну.
Юні читачі залюбки поділилися своїми читацькими захопленнями, розповіли про книжки, які влітку обирали у бібліотеці для читання та які стануть їм в нагоді під час навчання. Для покращення ментального здоров’я школярів бібліотекарі ознайомили їх із книжковою добіркою «Я і Здоров’я». Ця література допоможе дітям не тільки отримати корисну та цікаву інформацію, а й сприятиме позитивним емоціям та підтримці.
 

28.08.2024

 
До Дня пам’яті захисників України юні відвідувачі бібліотеки № 119 завітали на заняття творчої майстерні «Мисли кольорово». Література про загарбницьку війну росії з Україною, зворушлива розмова про захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, майстер клас «Символ пам’яті» – зустріч з дітьми вийшла щирою, з відтінком смутку, але і надії на нашу перемогу.
 

 

22.08.2024

 
До Дня Незалежності України та Дня Державного прапора України  бібліотека № 119 для дітей влаштувала патріотичний ракурс «Народжена бути вільною!». Історичні цікавинки «Шлях до перемоги», філворд «Доброго вечора, ми з України!», головоломка «Рідні наші кольори», майстер клас «Патріотичний букет» – юні читачі розширили свої знання про Україну, її культуру, багатогранність та непростий шлях до Незалежності.
 
 

12.08.2024

 
З нагоди Дня піску бібліотека № 119 влаштувала сенд-play «Пісочні фантазії» для вихованців ДНЗ № 176. Пізнавальна бесіда «Диво пісок», гра-асоціація «Чиї сліди?», пошукова експедиція «Хто заховався?» – маленькі дослідники залюбки слухали, грали, розкривали таємниці пустель та поповнювали свої знання з природознавства.
 
 

08.08.2024

 
До Всесвітнього дня книголюбів (Book Lovers Day) дитяча бібліотека № 119 запросила відвідувачів ігрової студії «Мовні витребеньки» на коло спілкування «Читаємо книгу – вдосконалюємо мову».  Квіз «Знайди помилку», анаграма «Спритні літери», розповіді дітей про  улюблені твори українських та зарубіжних письменників, творче завдання «Відгадай персонажа» – юні поціновувачі книги залюбки долучилися до свята у бібліотеці.
 
 

11.07.2024

    Як зацікавити дитину читанням, як долучити до книги? Можна, зокрема, влаштувати ранкову прогулянку з улюбленою книжкою та іграшкою, що і зробили працівники дитячої бібліотеки № 119 для вихованців ДНЗ № 176.
 
 
 

    Малюки принесли свої улюблені іграшки, познайомили з ними один одного та розказали, чому саме ця іграшка є найулюбленішою. Під час сонячних читань «Граємо – читаємо» дошкільнята залюбки пригадали іграшок-персонажів у казках, які для них підібрали бібліотекарі. Розповідь «Як з’явилися іграшки?» стала пізнавальною для маленьких читачів, а свою кмітливість дітки виявили під час літературного квізу. 
 
 

   Тож обрані малятами для читання книжки запросять до пригод улюблених та нових героїв, а виготовлені на майстер класі кольорові закладки будуть «мандрувати» сторінками, які діти прочитають разом з батьками.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter