Бібліотека №115

11.03.2020

«Кращі видавництва книг України в одному місці –
неймовірно зручно!»
Відкриття книжкового простору

Громаді  столиці та  гості нашого міста  отримали чудову можливість на постійній основі знайомитись з новинками друкованої продукції.

Унікальна книготека  відкрилась 11 березня 2020 року в  бібліотеці  № 115 для дітей.  Вона репрезентуватиме найсучасніші видання майже  всіх літературних жанрів, які написано українськими й зарубіжними авторами. Більш ніж 27 найуспішніших книжкових видавництв України, серед яких Фоліо, Самміт-книга, Ранок, Видавництво Старого Лева та інші будуть представлені в оновленій бібліотеці для дітей № 115 Деснянського району на вул. Бальзака, 28.

Вперше в Україні в одному місці стане можливим  не тільки ознайомитись з  книжковими новинками видавництв, а  й безпосередньо взяти участь у літературних подорожах-презентаціях,  автограф-сесіях, майстер класах, і творчих зустрічах з авторами.
У заході взяли  участь директор Департаменту культури КМДА Діана Попова,  Голова Постійної комісії  Київської міської Ради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, депутатка Київської міської ради Ганна Старостенко, заступниця Голови Деснянської РДА Ірина  Алєксєєнко, голова Всеукраїнської асоціація видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, директор видавництва «Самміт-книга» Ігор Степурін, представники  книговидавництв України.
 

05.03.2020

Разом ми – сила!
 
     Незабаром буде відкрито оновлений простір бібліотеки № 115 для дітей – сучасного Biblio Hubу, який  стане «центром тяжіння» для дітей та молоді Троєщини. А поки облаштовуються приміщення бібліотеки, закуповуються меблі та обладнання, наші добрі друзі вже турбуються про те, як  забезпечити  ігровий процес у бібліотеці, щоб він став логічним продовженням виховання інтелектуальної особистості дитини.
 
 

     Щиро вдячні  депутату Київради Петру Кузику та його команді за допомогу, підтримку та розуміння необхідності  формування справжнього маленького українця спільними зусиллями!
     
 
 

03.03.2020

«Крок у своє майбутнє»
Профорієнтаційний квест
 
Які професії починають зникати, а які з’являться у майбутньому? Яку професію опанувати? На ці та інші питання отримали відповіді учні 9 класу ЗЗСО № 249, які прийшли сьогодні до бібліотеки.
Фахівці Центру підготовки та підвищення кваліфікації Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського дали молоді уявлення про важливість вибору професії в житті людини, узагальнили знання про різновиди професій, їхні особливості. Під час виконання завдань квесту учні отримали можливість ознайомитися з окремими професіями майбутнього, які можливо буде опанувати навчаючись в Університеті, формували вміння працювати в команді та виховувати працелюбність і культуру спілкування.
А краще зорієнтуватися у виборі майбутньої професії дітям допомогла література, запропонована бібліотекарями.
 

26.02.2020

«Створи свою маску для Венеціанського карнавалу»
Майстер клас

     Венеційський карнавал - традиційний карнавал, який щорічно відбувається в італійському місті Венеції, символом якого є венеціанська маска.
 
 

     Віртуально відвідати найромантичніше і найяскравіше свято Італії пощастило читачам, які завітали до бібліотеки. Вони взяли участь у майстер класі по виготовленню венеціанських масок, приуроченому до року Європи в Україні. Тож, наші відвідувачі створили свою дивовижну, несподівану, неповторну венеціанську маску і стали на хвилинку повноправними учасниками карнавалу.
 
 
 

 
 

25.02.2020

«Лесин дивосвіт»
Голосні читання

   Перше знайомство маленьких читачів з видатною українською письменницею, поетесою Лесею Українкою відбулося у бібліотеці у її день народження.
   Діти дізналися про багатогранний творчий і життєвий шлях поетеси, її жагу до життя, безмежно міцну силу волі та щиру любов до Батьківщини.
 
 
 

    Малеча, разом з батьками та бібліотекарем, натхненно читала її вірші та повчальні казки, які надихають, додають сил та впевненості, зачаровують своєю поетичністю, багатством тем та мотивів.


 
 

21.02.2020

«Магія українського слова»
День рідної мови

Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема
В. Сосюра

Вихованці спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Деснянка», в оновленій бібліотеці, здійснили екскурс в історію походження української мови, познайомились з новенькими книжками українських дитячих письменників та взяли участь у мовній грі. Діти дізналися, що неповага до рідної мови є рівноцінною неповазі до батька й матері. А обов’язок кожної людини – це знати, берегти та примножувати рідну мову.
Міжнародний день рідної мови в бібліотеці відзначили іграми, колажами, мовними змаганнями та  різноманітними вікторинами
 

20.02.2020

«Як козаки Київ рятували»
Голосні читання

Сьогодні вихованці Приватної Лінгвістичної Гімназії  відкрили перше заняття незвичайного краєзнавчого гуртка любителів голосного читання. Адже читати дітям про найкраще місто у світі, золотоверхий Київ, будуть дорослі різних професій.

Першим гостем гуртка «Дорослі читають про Київ» став художник-карикатурист Олег Смаль.  Він познайомив дітей з  особливостями своєї професії та розповів про значення карикатури у житті людини. А прочитав він учням чудову казку В.Р. Амінова про козаків, які врятували своє рідне місто від забруднення.
Додатковим бонусом для слухачів стало знайомлення з оновленим, надзвичайно колоритним,  простором бібліотеки.
 

19.02.2020

«Зима, що нас змінила»
Зустріч з героєм

    Бібліотека вшанувала пам'ять трагічних подій на Майдані 2014 року, провівши зустріч для учнів 6 класу ЗЗСО № 247 з учасником Революції Гідності, військовим добровольцем Ярославом Лисенко.
 
 

    Спогади активного учасника Майдану про ті трагічні та величні події, про неординарні вчинки задля спасіння людини, про участь у бойових діях на Сході України не залишили байдужим жодного учасника зустрічі.
 
 

   Діти дізналися хронологію подій Революції гідності, від перших мирних днів - до відкритого протистояння у лютому 2014 року та вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
    Зустріч відбулася за сприяння депутата Київської міської ради Петра Кузика.


 
 

13.02.2020

«Світ витканий з любові»
День романтики

     Найромантичніше свято - День Святого Валентина - відсвяткували юні читачі у бібліотеці.
 
 

    Відвідувачі були вражені історією про єпископа Валентина, який був покараний за те, що всупереч імператорському наказу вінчав римських легіонерів із їхніми коханими. Діти взяли участь у грі-вікторині, познайомилися з книжками сучасних авторів, які розповідають про романтичні відносини.
 
 

    Свято продовжилося майстер класом, на якому руками малечі були створені неповторні дизайнерські валентинки у 3D вимірі.


 
 

12.02.2020

«Як розмовляти з дітьми про мистецтво?»
Тренінг

    Як зацікавити дітей картинами? Як виявити талант у дитини? На ці та інші питання отримали відповіді вихователі навчального дошкільного закладу № 94, завітавши на зустріч з художником, карикатуристом  Олегом Смалем.
     Простими словами і в зручній формі художник підказав, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її і відчувати. Спираючись на свій досвід роботи з маленькими дітьми, Олег Смаль розповів, як знайти підхід до малечі, навчити її малювати та ліпити з пластиліну і глини.
 
 
 

   Активне спілкування заохотило вихователів  до нових форм роботи з дошкільнятами, щоб  світ мистецтва став для них  близьким і зрозумілим.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter