Бібліотека №115

16.06.2012

«А історію столиці знати кожному годиться»

(краєзнавче лото бібліотека № 115 для дітей)

 
  Хто з нас не любить своє рідне місто? А чи багато киян замислювались про 1530-річну історію столиці? Бажаючи дізнатись більше про Київ, діти з пришкільних таборів району  разом з бібліотекарями  здійснили захоплюючу екскурсію. Дійство проходило у вигляді краєзнавчого лото: 2 команди -  «Кий» та «Либідь» отримали краєзнавчі карти та картки із запитаннями про Київ, його багаторічну історію. Якщо в процесі гри виникали труднощі – шукали відповіді  в краєзнавчій літературі, довідниках разом. Багато цікавого чекало нас в книжковій країні … Там ми дізнались :  скільки років нашому місту,  кількість мостів через Дніпро, знайшли першу бібліотеку Київської Русі… Перемогла дружба та любов до рідного міста,  тому наприкінці заходу весело та голосно лунала  пісня про Київ.  Сподіваємося, що  лото зацікавило  дітей і вони здійснять справжню подорож історичними та культурними пам’ятками міста.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12.06.12

Крим : дивовижна подорож

(медіа-година у бібліотеці № 115 для дітей)

    altБібліотекарі запросили читачів, що відпочивають у літньому таборі в школі №311 здійснити захоплюючу мандрівку півостровом Крим (у рамках проекту «Відкриваємо Україну!»). Перед переглядом фільму бібліотекарі познайомили юних читачів з казками та легендами Криму про сміливих грецьких поселенців, загадкове Тмутараканське князівство та легендарні походи козаків.
Під час пізнавальної медіа-години «Перлини архітектурного мистецтва Криму» діти відкрили для себе цей чарівний куточок нашої країни, його тисячолітню історію та казкову природу. Після мандрівки Кримом діти захоплююче ділились враженнями від проведеного часу в бібліотеці.

 

 

03.06.2012

Презентація проекту літньої читальної зали «Книжкова галявинка»

 

Літні канікули – унікальна можливість залучення до книги нових читачів, створення простору творчості і приємного спілкування з літературою для всіх бажаючих.
 В бібліотеці для дітей №115 стартувала програма літнього читання «Канікули з книгою». Нашим юним читачам ми пропонуємо відвідати літній майданчик «Книжкова галявинка», взяти участь в конкурсі «Я читаю більше всіх».
Гостем нашої літньої читальної зали може стати будь-який перехожий, що бажає поринути в світ дитинства. Прямо на вулиці в гарну погоду Ви зможете дізнатися про новинки художньої літератури, погортати журнали, зіграти в шахи або шашки і інші настільні ігри.
То ж ми всіх запрошуємо кожної п’ятниці з 11.00 до 14.00.
Читайте з нами і будете розумними і кмітливими!

 

 
 

02.06.2012

Свято дитинства «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти»

 

  На початку червня до нашої бібліотеки на свято «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти» (присвяченого Міжнародному дню захисту дітей) разом з вихователями завітали діти з пришкільного табору школи №311. Дитяче бібліотечне свято – це феєрверк веселощів, гарного настрою, ігор, конкурсів.

  В проведенні свята нам допомогали вихованці Київської дитячої школи мистецтв №3 з заступником директора пані Світланою Ковалевською. Юні артисти декламували гуморески, вірші, танцювали. А українські пісні разом співала вся зала. Концерт вдався! Після виступу артистів всіх читачів було запрошено на літературну галявину, де на них чекали казкові конкурси та вікторини. Свято закінчилось, але читачі не хотіли розходитись, пообіцявши якомога частіше приходити до бібліотеки.

 
 alt
 alt
 alt
 alt
 

 
 

22.05.12

 «Скарби  нації»
(Віртуальна мандрівка залами музею Східного мистецтва ім.Богдана і Варвари Ханенків)

       Цікаво та корисно в бібліотеці для дітей № 115, пройшла зустріч вихованців художньої студії «Троєшки» з науковим працівником музею  Логвін Мартою Юріївною. Всі присутні разом здійснили чарівну віртуальну подорож країнами Сходу, познайомились з культурою та традиціями народів цього регіону.  Діти також дізнались про історію створення музею  та його засновників Богдана та Варвару Ханенків, ставили багато запитань про найбільш цікаві та коштовні експонати музею, які  виставки влаштовує музей та чи проводить аукціони. На всі питання «чомусики» отримали змістовні відповіді. Зацікавились читачі і книжковою виставкою «Казкова подорож країнами Сходу», за якою було зроблено бібліографічний огляд літератури.

alt 
alt
 

13.04.2012

«Українська писанка, мов дитяча пісенька»   

Найбільшим і найрадіснішим весняним святом і для дітей , і для дорослих є Великдень. 
Як святкують Великдень в Україні, як готуються до нього, як проводять страсний  тиждень – про все це юні відвідувачі 1 класу 270 школи дізналися під час народознавчої години «Українська писанка, мов дитяча пісенька», яку провела бібліотекарка. На святі лунали у виконанні дітей великодні гаївки, веснянки. Діти з цікавістю розглядали художні роботи юних талантів художньої студії «Троєшки».

 

alt

alt 

 

 

30.03.2012

 Кожного року, в чудові весняні дні, в бібліотеці проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято згуртовує дітлахів, з ним пов’язана радісна творчість і серйозна розмова про книги, розважальні ігри, вікторини, конкурси та спілкування з друзями.Цього року Всеукраїнський тиждень дитячого читання -2012 в нашій бібліотеці проходить під гаслом «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає». А розпочався він цікавою літературною грою «Забави Вінні-Пуха» (до 130 річчя від дня народження А. Мілна), під час якої читачі-учні 4 класу ЗОШ № 119 згадали казку «Вінні-Пух і всі, всі, всі» та її героїв. Розділившись на дві команди «Червона кулька» та «Рожева кулька» - діти брали участь у вікторині «За мотивами казки…». Були також загадки про тварин які живуть у книзі, кросворд за змістом повісті, гра «Намалюй хвіст». Діти згадали, які пісеньки складав Пух, і змагались на краще виконання Гомонілок, Кричалок, Пихкалок та ще чимало чого під караоке. А на закінчення всі із задоволенням ще раз переглянули мультфільм «Вінні Пух іде у гості».

 У програму заходів Тижня було включено книжкову виставку «А у книги день народження також є!» (на якій були представлені книжки-ювіляри року), відео салон з переглядом мультфільмів «Зі сторінок казок - на голубі екрани». Маленькі читачі здійснили  захоплюючу літературну подорож разом з цікавою книжковою виставкою-вікториною «Великі пригоди малих чоловічків». Насолодитись казковим розмаїттям К. Чуковського (якому виповнюється 130 років від дня народження) допомогла книжкова виставка-персоналія «Казкове розмаїття Корнія Чуковського» та медіа година «Слава великому казкарю!».
Тож – до зустрічей в бібліотеці!

 

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

 


 

 

29.03.2012

Медіа година «Слава великому казкарю»

Під час тижня дитячого читання діти старшої групи дитячого закладу № 768 познайомились з творчістю Корнія Івановича Чуковського, відомого дитячого письменника, якому в цьому році виповнилось 130 років від дня народження.  Дітлахи погортали книжки  з казками письменника, роздивились книжкову виставку «Казкове розмаїття Корнія Чуковського», прослухали розповідь бібліотекаря про казкаря та заповіді для читання казок Чуковського: читати їх треба уголос, не один раз і гуртом, що вони і зробили. А на закінчення позмагались у розгадуванні відео-вікторини за казками ювіляра.
І всім було і весело, і втішно, і гарно!

 

alt

alt

alt

 
 

15.03.2012

Він був істинний українець; не забудеться  краєм за свої правдиві і милі, як Україна, картини і живі  картинки…
І. Рєпін
 
15 березня в читальній залі бібліотеки № 115 для дітей відбувся мистецький ранок присвячений 150-річчю від дня народження академіка живопису Миколи Пимоненка «Народні мотиви живопису українського художника Миколи  Пимоненка»
(1862-1912)
 
Мистецький ранок «Народні мотиви живопису українського художника Миколи  Пимоненка» дозволив присутнім добре роздивитись та «прожити» полотна Миколи Пимоненка, пізнати неповторний спектр української душі.
 
Під час зустрічі учні 6 класу ЗОШ №259 переглянули слайд-щоу, яке репрезентує творчість, яка виходить за межі часу, у який жив митець, демонструє багатобарвну живописну панораму життя українського народу кінця ХІХ-початку ХХ століття.
 
Більше дізнатися про Миколу  Пимоненка, збагатившого скарбницю українського мистецтва, створивши полотна світової цінності, допоміг  огляд веб-сайтів, зроблений бібліографом.

 

alt 

alt 

 
 

16.02.2012

                                    

        alt Цікаво і незвичайно пройшло чергове заняття клубу „Чомусик»,  яке було проведено у вигляді інтелект-кафе «Я пізнаю світ».

        В ігровій формі учасники засідання -  учні 8 кл. ЗОШ № 259 – ознайомилися з енциклопедичними виданнями,  вчилися користуватися  довідковою літературою і мали можливість проявити свої творчі здібності

        Читальна зала була оформлена у вигляді кафе зі столиками та стійкою, де розташовані енциклопедії серії «Я пізнаю світ». Присутнім було запропоновано незвичайне меню, яке включало суп «Країни світу»,  котлети «Спортивні» та інше. З назви страв було зрозуміло, до яких енциклопедій потрібно звертатись, щоб «спожити» інтелект-калорії. За кожну правильну відповідь нараховувалась 1 інтелект-калорія.

      У всіх був гарний настрій, працювали з ентузіазмом. Виграла та команда, що «спожила» найбільше інтелект-калорій. Переможці отримали вітамінні призи та задоволення від перемоги.

alt   alt

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter