Бібліотека №115

12.02.2020

«А де книжки живуть?»
Бібліомандрівка

   Вихованці дитячого виховного комплексу «Тотоша» вперше мандрували чарівною оселею дитячої книги.
 
 
 

   Дошкільнята з цікавістю знайомились та розглядали оновлену бібліотеку. Веселка книжок та журналів, які оселилися на яскравих полицях та на незвичайних меблях, вабила, манила дітей.
 
 

   Простір дозволив малечі мандрувати з новими героями сучасних українських авторів, вони залюбки гортали сторінки, читали не тільки сидячи, стоячи,  а навіть лежачи на безкаркасних яскравих, казкових кріслах.


 
 

30.01.2020

«Нові пригоди у Лісовій школі»
Голосні читання

   Всеволод Нестайко. Хто не знає цього сонячного українського письменника? Його твори добрі, світлі, з неповторними життєвими кумедностями, а подекуди - з цікавими фантастичними елементами. Вони сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов.
 
 

    90-річчя  від дня народження дитячого письменника бібліотека відсвяткувала з вихованцями навчально-виховного комплексу «Мрія», поринувши у  казкову подорож  разом з героями оповідання «Пригоди близнят-козенят». Діти з цікавістю слухали про пригоди головних героїв, обговорювали їх поведінку та вчинки, з веселими іскорками в очах  фантазували щодо можливого подальшого розвитку подій.


 
 

29.01.2020

«Всі шляхи ведуть до Риму!»
Театральні мініатюри

     Що ви знаєте про Римську імперію?А про її транспортну артерію? Дізнатися про це змогли учні 8 класу ЗЗСО № 251, прийшовши на першу зустріч «Театру науки» (в рамках об’єднання любителів науки «Територія Н») у Галерею мистецтв.
     Римські дороги  - найяскравіше свідчення сили та величі Римської Імперії Тож діти дізналися як високоякісно їх будували, як зводили різноманітні мости та який технологічний спадок, що використовується в наші дні, залишили нам римляни.
 
 
 

    Керівник Театру Олексій Смірнов запропонував любителям науки засвоїти цю інформацію у вигляді мініатюрних театральних постанов, відтворивши події тих часів. Учні перетворилися у легіонерів, варварів, римлян, на полководця Юлія Цезаря, на царицю Клеопатру, військового інженера Корнеліуса та інших персонажів. Вони відтворювали атаки, обговорювали на раді імператора будівництво доріг від Риму до Олександрії та інфраструктуру на пунктах відпочинку.
 
 

       Яскравим фінальним акордом зустрічі стало будівництво арочних мостів з  дерев’яних  брусків. Тож не пропустіть наступне заняття – буде цікаво!


 
 

16.01.2020

«Водохреща: історія, традиції та прикмети»
Народознавчий урок

Незабаром в Україні святкуватимуть Водохрещу або Йордан - третє і завершальне свято різдвяного циклу. В чому суть цього свята  допомагали сьогодні учням з ЗЗСО № 259 розібратися бібліотекарі.

Коли починається приготування до Водохрещі, що їдять на святу вечерю -  ці та інші традиції  стали предметом обговорення, але найбільший резонанс викликали народні повір’я про цілющі властивості води у цей день.
Дізналися  діти і чому не можна  сваритися, лаятися у цей день, чому заборонено скаржитися, пліткувати та обмовляти. А ще – вивчили  найпоширеніші прикмети, про що віщує людям погода на Хрещення.
Голуб – символ Святого Духу, який створили діти своїми руками, стане гарним подарунком рідним в день святкування Водохрещі та нагадуватиме протягом року про чудові різдвяні свята.
 

26.12.2019

«ХХ століття, 20 рік»
Новорічний хіт-парад

   Напередодні Нового року бібліотека разом з музичною студією «Ритм» підготувала захоплюючу новорічну ретро програму.
    Політ на дирижаблі, чорна сукня від  Коко Шанель, німе кіно та інші події 20 років ХХ ст. захопили зал з перших хвилин хіт-параду.
 
 

    Учасники музичної студії представили велику, святкову програму, яку вивчали та готували протягом усього року. Звучали найвідоміші та улюблені всіма хіти вітчизняної та світової сцени ХХ століття, повільні та запальні мелодії, інструментальні композиції й пісні. Завдяки театральній мініатюрі, глядачі перенеслися на початок минулого століття та познайомилися з німим кіно.
 
 

    Грамотами та бурхливими оплесками відзначили успіхи юних артистів.
   Дякуємо надзвичайно талановитим дітям студії та її керівниці Людмилі Олександрівні за чудовий музичний подарунок та святковий настрій!


 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter