Бібліотека №115

18.03.2015

«Іду з дитинства до Тараса»
(Шевченківські читання)
 
В дні  Шевченківського березня  у  Центральній міській дитячій бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка 18 березня було влаштовано літературне свято «Іду з дитинства до Тараса…», у якому взяли участь представники всіх районів нашого міста, які підготували виступи присвячені поету.
 
Вітаємо з блискучим виконанням активних читачів бібліотек Деснянського району – Лобойко Василину (читачка бібліотеки ім. Гагаріна), Лебедін Кирила (читач бібліотеки №115), які вшанували пам’ять поета виразним читанням віршів українських поетес Ліни Костенко та Людмили Яцури, присвячених Кобзареві.
 
 
 
 

19.03.2015

Канікули!!!!!!!! Час читати без перерви на школу!
 
Кожен активний читач має знати Що..? Те, що незабаром відбудеться святкування  Всеукраїнського тижня дитячого читання.
 
Щорічно в останній тиждень березня діти і книги збираються разом відзначити свято читання. Цього разу святковий тиждень під гаслом «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято!» у Деснянському районі розпочато на гостинах у ЗОШ № 249, де з ініціативи дитячої бібліотеки №115 було влаштовано книжковий фестиваль за участю наших активних читачів.
Бібліотекою була влаштована презентація нових книжкових видань художньої та науково-популярної літератури. Запрошені представниці видавництва «Мамине сонечко» (http://feya.net.ua) порадували маленьких читачів своєю продукцією – журналами «ДВГ» («Думай, відгадуй, грай»), «Маленька фея» та «Маленький розумник».
 
Натомість, господарі свята, учні та учениці молодших класів 249 школи, вітали Книгу піснями, віршами, загадками та прислів’ями. Прикрасою свята стала лялькова вистава «Книжкова лікарня», талановито відіграна м’якими іграшковими героями та школярами.
Кожна книжка – це окремий світ. Побувати усюди, пройти крізь простір і час можливо завдяки книжці. Усі прочитані книги лишаються з нами назавжди, збагачуючи наш інтелектуальний та чуттєвий досвід. Саме тому, тиждень дитячого читання – свято не лише тих, хто безпосередньо створює та працює із книгою: письменників, літераторів, видавців, бібліотекарів. Це свято стосується кожного з нас. Пропонуємо вітати один одного та себе самих прочитанням нових і нових сторінок та запрошуємо на наступні заплановані для вас бібліотекою заходи.
 

4.03.2015

Квіти для мами
(майстер-клас, заняття клубу «Дивовижний світ мистецтва»)
 
Сьогодні у бібліотеці для дітей №115 офіційно відкрито весняний сезон!
 
Разом із Надією Василівною Сокольчук з ООЦ «Дивосвіт» школярі вирощували  просто у читальній залі нашої бібліотеки декоративні гіацинти.
 
Усього 2 стрічки гофрованого паперу, 1 соломинка, ножиці, трохи клею, а також, зі слів  майстрині Надії, - «увага, терпіння та акуратність», - і в результаті маємо цілий сад різнобарвних квітів гіацинту.
 
 
Вирощені приблизно за півгодини насичені кольорами та сповнені ентузіазму паперові вазони квітів разом із новими мистецькими навичками стануть найщирішими подарунками до свята весни для найрідніших мам, лагідних бабусь та улюблених вчительок.
 
 
Результат роботи садівників та садівниць ви можете оцінити на фото, а більше дізнатися про весняні квіти та тонкощі догляду за ними - з книжок фонду нашої бібліотеки.

Поки весна ще рання та боязка, а на вулиці ще хмарно та мрячно приходьте і заряджайтеся весняним настроєм у нас, а також поглиблюйте свої знання та здобувайте нові вміння! 
 

26.02.2015

Казка-казка - наче бубликів в’язка

Що за вимір, простір і час, який об’єднує усі народи, всіх людей, здатний охопити всі розрізнення та різноманіття і скласти їх у гармонійний світ дивовиж та фантазій? Це казка. А казка родом з дитинства, де побував кожен з нас.

Найсприятливіші умови для гостин у світі казок спробували створити досвідчені у цьому питанні бібліотекарки 115 бібліотеки для дітей. У читальній залі бібліотеки ви можете потрапити у простір, наповнений іграшками, дитячими книжками, чарівними піснями, який перетворюється на справжню казку, коли сюди візитують діти.
 
26 лютого «Казковий дворик» став свідком справжнього калейдоскопу дивовижних оповідок та фантазій. Наших наймолодших читачів із ЗОШ № 270 захопила та розважила літературна вгадайка «У країні переплутаних казок». 

Діти із задоволенням розшукували у вирі оповідок бібліотекарки знайомих героїв, та відправляли їх до відповідних казок. За допомогою саморобних паперових пальчикових іграшок маленькі читачі мандрували сторінками збірок казок, що мешкають на полицях бібліотеки.
Двері «Казкового дворика» відкриті для кожного мрійника. Ласкаво просимо вас завітати у казку.
 

26.02.2015

Краса родом з Петриківки

Петриківський розпис — українське декоративно-прикладне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка приблизно в ХVІІІ ст. На   сьогоднішній день внесена до списку нематеріальної культурної спадщини людства техніка петриківського розпису стала справжньою візиткою України у світі.
 
З 26 лютого 2015 року колектив бібліотеки для дітей №115 пропонує вам відвідати виставку петриківських скарбів, створених учнями студії малюнку «Вікторія». Яскраві барви народних традицій, витончені квіти, соковиті плоди калини, полуниці, винограду та райські пташки чекають на вас у старшій читальній залі бібліотеки для дітей за адресою вул. Бальзака, 28. Усі виставкові роботи – живі, вони дивують ажурністю, витонченістю, гармонією композицій та кольору.
За передачу  великої колекції дитячих робіт до бібліотеки та за сприяння в організації виставки висловлюємо подяку керівнику студії – Вороб’євському Віталію Амфіяновичу.
 
Більше дізнатися про техніку петриківського малярства вам допоможе бібліографічна довідка «Казкові квіти Петриківки», що містить ряд книжок,  які ви можете знайти у  фондах бібліотеки. 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter