Бібліотека №115

24.02.2015

«Привіт! Я – Конфлікт»

Хто б міг уявити, що сьогодні до нас завітав сам Конфлікт? І ми разом із колежанками 8-го класу Києво-Могилянського колегіуму, на диво, радісно і весело його зустріли.

За допомогою психологів Центру у справах сім’ї, дітей та жінок – практичного психолога Хохлова Володимира Петровича та соціального працівника Наталії Анатоліївни Кочіної у бібліотеці для дітей №115 відбувся урок-тренінг з вирішення конфліктних ситуацій.  У форматі активної співучасті, ігор, вправ, обговорення конфлікт було опановано по частинах, розібрано по полицях та начисто обеззброєно усмішками та жартами учасників тренінгу.

Разом ми дійшли висновку, що конфлікт – це не те, чого слід боятися. Конфлікт є свідченням різноманіття думок, поглядів, смаків. І саме у конфлікті ми можемо віднайти консенсус, що врахує інтереси всіх сторін. Отож, конфліктуємо з користю та, за прикладом учасників нашого заняття «Привіт! Я – Конфлікт», слід робити це весело, галасливо та з усмішками на обличчях.

Бібліотекарі привернули увагу учасників заходу до книжкового фонду - розділ психологія та на підбірку художньої літератури з молодіжною тематикою.

 

 

16.02.2015

«Світ дитячої фантазії»
 
Бібліотека №115 знову прикрашена яскравими барвами дитячих фантазій. Запрошуємо вас відвідати виставку, що проходить у приміщенні бібліотеки, створенню якої ми завдячуємо вихованцям Освітньо-культурного центру «Дивосвіт» та центру естетичного виховання «Гармонія». Приходьте і насичуйте свою буденність кольорами!
 

 

29.01.2015

У нас в гостях видавництво «Мамине сонечко»
 
Бібліотека № 115 для дітей 29 січня  стала місцем зустрічі та знайомства маленьких читачів з журналами та газетами, створеними  для них  видавництвом «Мамине сонечко».

Протягом 15 років видавництво «Мамине сонечко» пропонує дітям віком від 1 до 12 років якісний, кольоровий, легкий для сприйняття медіум знайомства зі світом.

У кожному тематичному номері журналів, окрім пізнавального матеріалу, містяться інтерактивні рубрики: рухавки, ігри, розмальовки, конкурси, корисні поради, загадки, кросворди, які допомагають дітям сприймати інформацію не лише на слух або шляхом прочитання, а й освоювати новий матеріал за допомогою руху і дотику, розвивають уяву, фантазію, пам'ять, кмітливість, образне мислення, логіку, увагу юного читача.
 
 
Видавництво «Мамине сонечко» пропонує пізнавати і вивчати світ весело. У цьому ми мали змогу пересвідчитися під час презентації журналів «Мамине сонечко» і «Маленька фея» для первачків школи-дитячого садка «Мрія» та ЗОШ №259. Разом із співробітницею журналу Ольгою Воляник діти з захопленням пройшлися сторінками зимового номеру, ознайомилися з основними рубриками журналу. Презентація відбувалася шляхом вільного діалогу з аудиторією. Діти відповідали на питання редакторки, доповнювали її віршовані загадки, гортали і роздивлялися ілюстрації зимових номерів, мали можливість покрутити в руках, запропоновані журналом саморобки.
Жоден читач не лишився без сувеніру. Кілька примірників журналу редакція видавництва подарувала присутнім, а кілька передала для вас, шановні читачі. Запрошуємо прийти та познайомитися із залишеними для вас подарунками.
 

8.01.2015

Новий рік – чарівник
Ось і прийшли довгоочікувані новорічні свята та зимові шкільні канікули. Напередодні цих днів навіть дорослі очікують на дива та подарунки, а про дітлахів годі й казати, бо всі ми любимо щось незвичайне та неповторне. Тому ми вирішили разом з «Веселим календарем» влаштувати для наших читачів День чарівних рукавичок. Чому рукавичок? Рукавички – це запах дитинства, льодових гірок, снігових баб та снігових баталій.
 
 
 

«Узимку, в морозі, хуртечі й завії
Тебе і мене рукавички зігріють.
А теплі від чого вони і чому?
Скажу вам по щирості: теплі тому,
Що наші ласкаві бабусі і мами
Вплітають тепло своїх рук між нитками»
                                           А. Костецький
А до того ж ці рукавички чарівні, бо в них щось заховано. А щоб отримати те, що заховано, треба відповісти на зимові запитання вікторини, чи згадати різдвяні історії книжкової шафи. Це ж цікаво і захоплює навіть мам і татусів. На жаль, тільки подарунків вистачило не на всіх бажаючих.
 
 

Але Новий рік, так Новий рік! Приємні події тривали. Із гарним настроєм та щирими посмішками привітали свою бібліотеку з Різдвяними святами наші молодші читачі. Дзвінкими дитячими голосами вони проспівали:
«Коляду для вас співаю, дай вам Боже урожаю,
Щедрих нив, садів квітучих
Зірку в небі на Святвечір для дорослих і малечі
Коляда моя лунає, увесь світ з Різдвом вітає»
 
Вдячні бібліотекарі підтримали їх бурхливими оплесками та солодкими подарунками.
 
 

24.12.2014

Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк

«Сьогодні Зірка Мензатюк
впевнено і лагідно повертає нашим
 нащадкам рідну героїчну історію…
просвітлюючи дорогу у велике життя»
Г. Тарасюк

24 грудня 2014 року у бібліотеці відбувалось щось незвичайне: у фойє та сходами дуже швидко пересувались читачі! Це були учасники зустрічі з відомою українською дитячою письменницею Зіркою Мензатюк, яку допомогло організувати видавництво «Старого Лева».

В цей день читачі бібліотеки – учні  шкіл Деснянського району  та учні школи-дитячого садка «Мрія» для дітей з обмеженими фізичними можливостями здоров`я – разом з пані Зіркою поринули у фантастичний казковий світ з його незвичайними ситуаціями та різними героями. Гостя презентувала дітям свої нові книжки «Ангел Золоте Волосся» та «Як я руйнувала імперію», про життя і пригоди сучасних дітей. Читачі засипали гостю безліччю запитань, на які вона охоче відповідала. Повідала пані Зірка дітям і про свої дитячі роки, і про перші свої дитячі твори, захоплення та уподобання, про історію створення своїх книг. Живе спілкування з письменницею не залишило жодного байдужого з присутніх в залі. По закінченні зустрічі діти весело гомоніли, гортаючи книги  письменниці та спілкувалися з автором. Особливо пані Зірка виділила наших читачів зі школи-дитячого садка «Мрія», які ставили цікаві і дотепні запитання та продемонстрували відмінне знання її творів.
 
Результатом зустрічі стала черга в бібліотеці на читання книг письменниці. А ще кожен бажаючий міг придбати улюблену книгу з автографом Зірки Мензатюк, щирі побажання та фото на згадку разом з гостями.

У видавництві «Старого Лева» вийшло багато книжок З. Мензатюк: «Київські казки», «Таємниця козацької шаблі», «Макове князювання», «Казочки-куцохвостики» та ін. Її твори світлі, ненав`язливі, добрі, сповнені фантазії і реальності.
 
 
 
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter