Бібліотека №115

18.04.2014

Додаємо читання.
Зустріч з письменницею Євгенією Пірог

Хто читає – в того друзі!
Рух іде по всій окрузі!
Нас пригод накрила хвиля!
У книжках! В читанні – сила!

18 квітня наші бібліотекарі разом з Казкаркою Джинні (Євгенія Пірог, письменниця, керівник творчого об'єднання «Всі мрії», ініціаторка проекту «Додай читання») додавали читання в Центрі естетичного виховання "Гармонія". Головний бібліотекар Наталя Леонідівна познайомила дітей з "живою письменницею" Євгенією Пірог, відомою дітям як Казкарка Джинні. Діти отримали листи від Балакучого Шпакаіз запитаннями про книжки. Бібліотекарі допомогли юним читачам, які наступного року підуть до школи, прочитати та відповісти на телеграми-запитання. За влучні відповіді Казкарка Джинні «начаклувала» казкові історії про «Дідову ріпку».

Разом з Джинні діти і співали, і танцювали, і наввипередки переповідали улюблені казки та грали у різноманітні ігри. Завершилась зустріч поповненням книжками, які приносили читачі бібліотеки для дітей №115, вільної бібліотеки-шпаківні. Нагадаємо, що під час традиційного вуличного свята «Місто майстрів», яке проводить Центр «Гармонія», відкрилась перша «вулична бібліотека» в Деснянському районі. Бібліотека оформлена у вигляді дерев'яного будиночку, схожого на шпаківню. Коло наших читачів збільшується!

Додавати читання завжди цікаво!
 
 
 
 
 
 

15.04.2014

Музи Шевченка

«Не весело на світі жить,
Коли нема кого любить».
Т. Шевченко

Сьогодні у нас відбулась відверта розмова з колежанками гімназії "Києво-Могилянський колегіум" про кохання Великого Кобзаря. Хоча Тарас Шевченко жив 200 років тому, але і сьогодні ми хочемо знати як склалася його доля, з ким він дружив, кого любив, а кого ненавидів, який він був у побуті та особистому житті, які були його погляди, переконання, смаки, уподобання. Про це та ще багато цікавинок про потаємні закутки поетового серця, про муз натхнення: Ядвигу Гусиківську, Марію Європиус, Ганну Закревську, княжну Варвару Репніну, комендантшу Агату Ускову, артистку Катрусю Піунову, просту дівчину Лікерію Полусмакову – розповіла старший науковий працівник Національного музею Т. Г. Шевченка Т. О. Холоша під час відвертої розмови «Троянди Шевченкової любові» (клуб «Чомусик»). Вона представляла образ за образом, демонструвала портрети жінок, що викликали його щире захоплення, створених Шевченко-художником, цитувала Шевченко-поета, починаючи з дитячих років і до останніх днів.
 
Дівчата із захопленням спостерігали за строкатою життєвою долею Кобзаря. Вони сказали, що такого Шевченка не знали і не уявляли. Тепер його творчість та особистість стали для них ближче та більш зрозумілі.
 
 
 
 

31.03.2014

Вечір пам’яті "Небесній сотні"

Небесній Сотні шана й молитви,
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий, Боже, освяти.
І в мирі, Господи, прийми до себе.

Цими днями по всій Україні та й за кордоном вшановуються поминальні 40-і дні за загиблими Небесної Сотні. Не залишаються поза увагою ці події і в бібліотеці №115 для дітей.

Через сорок днів після трагічної загибелі героїв ми зібрались, щоб віддати шану тим, хто поклав своє життя заради великої мети – єдиної та вільної України. На концерті-реквіємі звучали патріотичні українські пісні, лемківська пісня «Гей, плине кача по Тисині» та сучасні «Воїни світла», «Не стріляй», «Стіна» та інші.

Події, що відбуваються в Україні надихнули нашого читача, учня 5-го класу Романа Красюка на написання пісні «Небесна сотня», яку він присвятив пам'яті загиблих героїв. Ця пісня не залишила байдужим нікого серед присутніх. Романа та ще кілька учасників відзначили подяками.

Бібліотекарі також стежили за подіями, які відбуваються в Україні, висвітлюючи їх на тематичних поличках, виставках, інформаційних стендах, в читальному залі діє тематична викладка “Пам’яті Небесної Сотні”, на якій відображена хроніка подій від 18 лютого 2014 року і до сьогоднішніх днів, імена загиблих з Небесної Сотні, останні події — вшанування поминальних 40-их днів за загиблими.

Вічна пам'ять героям! Колектив бібліотеки висловлює співчуття родинам загиблих патріотів "Небесної сотні". Їх імена і подвиг в ім'я України будуть вічно жити в наших серцях. Вечір завершився хвилиною мовчання за загиблими під час останніх подій в Україні. Небесна Сотня тепер завжди стоятиме на варті наших душ.
 
 
 
 
 
 
 

25.03.2014

Літературне доміно
«Як ми читаємо Шевченка»

 
«Душа поетова святая,
Жива в святих своїх речах,
І ми читая, оживаєм
І чуєм Бога в небесах.»
Шевченко

Рік Шевченка триває і бібліотека продовжує вшановувати пам’ять поета. Цього разу ми вирішили дізнатись як читачі знають поезії Шевченка. Учням 6 класу ЗОШ № 282 запропонували літературне доміно за творами Кобзаря. Треба було вірно скласти обидві половинки кісточки доміно (на одній уривок із твору, а на другій – назва твору). Ця форма гри передбачає знання саме текстів віршів. За винятком двох уривків, все було зроблено правильно та зайняло небагато часу, всім учасникам гри було приємно, що твори поета  знають і пам’ятають.
 

 

19.03.2014

Це до книги йдуть на свято і дівчата і хлоп’ята

Щороку впродовж весняних шкільних канікул в дитячих бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Цього року в нашій бібліотеці він проходить під гаслом „З книгою ми дружимо, живемо не тужимо”. На відкритті Тижня в читальній залі для дошкільників та учнів 1-4 класів зібралося біля 100 юних читачів 2-4 класів ЗОШ №№ 249, 259 та школи-дитячого садка „Мрія”. Приємним подарунком для них була зустріч з дитячим пізнавально-розважальним журналом „Стежка”. Головний редактор Ірина Гаюр познайомила дітлахів з цікавими рубриками журналу, з віршами, загадками, іграми, казками. Дітей зацікавили ігри та конкурси, які оголошуються в кожному номері.
 
Під час заходу наші читачі продемонстрували неабияку активність: брали участь у вікторинах, рухливих іграх, в розгадуванні загадок. Слухали вірші та казки надруковані в журналі. Зустріч пройшла в теплій атмосфері. По закінченні заходу всі учасники отримали по примірнику журналу.
Читачі та колектив нашої бібліотеки щиро вдячні редакційній колегії за позитивні емоції, які вони подарували дітям, та бажають всім, хто створює це видання – успіхів та гарного настрою.
 
Отож Тиждень дитячого читання триває. Запрошуємо всіх до бібліотеки!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter