Бібліотека №115

27.04.2013

Готуємось до Великодня
  27 квітня у творчій майстерні «Скарбниця ідей» відбувся майстер-клас   «Пасхальний декупаж», який провела майстриня Дикун Вікторія Анатоліївна. Діти  дізнались про історію  виникнення мистецтва виготовлення писанки, секрети розпису і значення різних символів на великодньому яйці та опановували техніку декупажу на  яйцях. А ще юні майстри навчились виготовляти пасхальні листівки.
   Гортаючи літературу книжково-ілюстрованої виставки «Звичаї українського народу» наші читачі ще більше дізнались про історію виникнення писанкарства, значення різних символів і кольорів, а також познайомились з легендами та переказами про Великдень та писанки.
 
 
 
 
 
 
 
 

26.04.2013

Літературний набат «І все перекреслив урановий атом…»
(до річниці Чорнобильської трагедії)

Чи знаєш ти, світе,
Як сиво ридає полин,
Як тяжко, як тужно
Моєму народу болить
(Б.Олійник)

26 квітня 1986 року чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. В цей скорботний день колектив бібліотеки №115 разом зі своїми користувачами взяли участь у мітингу-реквіємі, який пройшов на території Меморіального комплексу "Героям Чорнобиля" в Деснянському районі м. Києва. Вони поклали квіти до пам'ятного знака Героям-чорнобильцям, зустрілись з письменником, Народним депутатом України В. О. Яворівським, автором роману «Марія з полином у кінці століття», «Криза».
 
В бібліотеці для користувачів розгорнуто книжкову виставку-реквієм «Чорнобиль гіркий полин, на серце ліг незримо й тяжко», присвячену 27-й річниці Чорнобильської трагедії. Всі охочі зможуть ознайомитися з матеріалами виставки, яка буде діяти до кінця квітня 2013 року.
 
 
 
 
 
 
 
 

13.04.2013

Подорож до країни драконів
(засідання клубу «Чомусик»)
 
Велика імперія Азії колись і одна із провідних економічно розвинутих держав світу сьогодні – ось, що таке Китай. Тому наші читачі мали бажання більше дізнатись про цю країну. Зробити це їм допомогла науковий співробітник Національного музею Варвари та Богдана Ханенків Логвин Марта Юріївна. Завдяки їй учні 6-го класу Києво-Могилянського колегіуму здійснили цікаву мандрівку в загадковий світ китайських символів. Вони почули і побачили що таке «мова малюнку», вчились її розуміти. Китайські символи дуже давні, вони з’явилися багато тисячоліть тому: яскраві, барвисті, екзотичні вони передають колорит давньої китайської культури. Хлопцям найбільш сподобався дракон, як відомо наймогутніша і найзагадковіша істота на світі. Вони професійно і майстерно малювали їх впродовж другої частини заняття на майстер-класі «Доброзичливі символи старосвітського Китаю». Істоти вийшли яскравими, таємничими і зовсім не страшними.
 
Наші читачі захопились цією тематикою і домовились продовжити подорож загадковими країнами Сходу в травні під час «Ночі в музеї».  
 
 
 
 
 
 
 
 

11.04.2013

«Це знають дорослі, і знають це діти: Книжкова Країна найкраща у світі!»

     Кожен рік під час весняних канікул в бібліотеці № 115 для дітей галасливо та весело. Це й зрозуміло: розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який крокує по нашій країні вже 20 років, починаючи з 1993 року. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час сповнений чарівного розмаїття: зустрічі з найулюбленішими  та новими книжками, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси та акції, майстер-класи. Буває, що Свято читання виходить за рамки зазначеного терміну і продовжує тривати далі.
 
Цього року Тиждень проходив під гаслом «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає». Звісно наші читачі не тільки слухали розповіді бібліотекарів , а і самі багато чого робили: залюбки відповідали на питання книжкової вистаки-вікторини «Про дядю Стьопу, Зайку- зазнайку, жадного Вартана та інших» (до 100річчя від дня народження російського поета Сергія Михалкова), активно декламували вірші Наталії Забіли на голосних читках "Веселим малюкам"(до 110 річчя від дня народження української поетеси, драматурга Наталії Забіли), разом з бібліотекарями мандрували до Австралії під час медіагодини "Край, де люблять кенгуру" (за загальносистемним проектом  Деснянської ЦБС "Щаслива Австралія – прекрасний  край вічної весни"), брали участь в акції «Прочитай! Мені сподобалось» та залишали свої відгуки про найулюбленіші книги. Всі бажаючі мали можливість проявити свої здібності під час майстер-класів «Творча майстерня» та навчитись робити вироби із солоного тіста та солодкі квіти. Як це відбувалось можна побачити на світлинах.
 
 
 
 
 
 
 
 

13.03.2013

Розумники і розумниці
На черговому занятті  члени клубу «Чомусик» в бібліотеці №115 «посмакували» вікторинним коктейлем «Все про все». Під час споживання цього «напою» юні ерудити поринули у світ давньогрецьких легенд, згадали про сім чудес світу та все, що з ними пов’язано, виявили кмітливість та почуття гумору на конкурсі «Всяка всячина» та поетичній вікторині.  Сподобалось також учасникам  складати з різних карток літературний ланцюжок (автор, назва твору, герої книги).
В пошуках відповідей допомагали книги відповідної тематики представлені на виставці «Сто тисяч «Чому?», якими дозволялось користуватись.
Переможці отримали вітамінні призи та задоволення від перемоги.
 
 
 

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter