Бібліотека №115

21.02.2020

«Магія українського слова»
День рідної мови

Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема
В. Сосюра

Вихованці спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Деснянка», в оновленій бібліотеці, здійснили екскурс в історію походження української мови, познайомились з новенькими книжками українських дитячих письменників та взяли участь у мовній грі. Діти дізналися, що неповага до рідної мови є рівноцінною неповазі до батька й матері. А обов’язок кожної людини – це знати, берегти та примножувати рідну мову.
Міжнародний день рідної мови в бібліотеці відзначили іграми, колажами, мовними змаганнями та  різноманітними вікторинами
 

20.02.2020

«Як козаки Київ рятували»
Голосні читання

Сьогодні вихованці Приватної Лінгвістичної Гімназії  відкрили перше заняття незвичайного краєзнавчого гуртка любителів голосного читання. Адже читати дітям про найкраще місто у світі, золотоверхий Київ, будуть дорослі різних професій.

Першим гостем гуртка «Дорослі читають про Київ» став художник-карикатурист Олег Смаль.  Він познайомив дітей з  особливостями своєї професії та розповів про значення карикатури у житті людини. А прочитав він учням чудову казку В.Р. Амінова про козаків, які врятували своє рідне місто від забруднення.
Додатковим бонусом для слухачів стало знайомлення з оновленим, надзвичайно колоритним,  простором бібліотеки.
 

19.02.2020

«Зима, що нас змінила»
Зустріч з героєм

    Бібліотека вшанувала пам'ять трагічних подій на Майдані 2014 року, провівши зустріч для учнів 6 класу ЗЗСО № 247 з учасником Революції Гідності, військовим добровольцем Ярославом Лисенко.
 
 

    Спогади активного учасника Майдану про ті трагічні та величні події, про неординарні вчинки задля спасіння людини, про участь у бойових діях на Сході України не залишили байдужим жодного учасника зустрічі.
 
 

   Діти дізналися хронологію подій Революції гідності, від перших мирних днів - до відкритого протистояння у лютому 2014 року та вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
    Зустріч відбулася за сприяння депутата Київської міської ради Петра Кузика.


 
 

13.02.2020

«Світ витканий з любові»
День романтики

     Найромантичніше свято - День Святого Валентина - відсвяткували юні читачі у бібліотеці.
 
 

    Відвідувачі були вражені історією про єпископа Валентина, який був покараний за те, що всупереч імператорському наказу вінчав римських легіонерів із їхніми коханими. Діти взяли участь у грі-вікторині, познайомилися з книжками сучасних авторів, які розповідають про романтичні відносини.
 
 

    Свято продовжилося майстер класом, на якому руками малечі були створені неповторні дизайнерські валентинки у 3D вимірі.


 
 

12.02.2020

«Як розмовляти з дітьми про мистецтво?»
Тренінг

    Як зацікавити дітей картинами? Як виявити талант у дитини? На ці та інші питання отримали відповіді вихователі навчального дошкільного закладу № 94, завітавши на зустріч з художником, карикатуристом  Олегом Смалем.
     Простими словами і в зручній формі художник підказав, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її і відчувати. Спираючись на свій досвід роботи з маленькими дітьми, Олег Смаль розповів, як знайти підхід до малечі, навчити її малювати та ліпити з пластиліну і глини.
 
 
 

   Активне спілкування заохотило вихователів  до нових форм роботи з дошкільнятами, щоб  світ мистецтва став для них  близьким і зрозумілим.

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter