Бібліотека №115

26.04.2019

«Свято Пасхи йде до хати
Будемо Великдень зустрічати»

Бесіда

Напередодні Великоднього свята бібліотека завітала до навчально-виховного комплексу «Мрія». Великдень – найголовніше християнське свято, яке має ще одну назву – Пасха. Цей добрий і світлий день несе з собою віру, надію і любов.

Бібліотекар ознайомила дітей з історією свята, традиціями та звичаями святкування Великодня, розповіла дітям про різновиди писанок, випікання пасок. Особливе захоплення викликала у вихованців  народознавча вікторина «Традиції українського народу», яка закріпила знання про народні звичаї святкування. Кожен з діток розповів про святкування Пасхи у своїй родині.
 Бажаємо всім гарних свят та смачних пасок!
 

25.04.2019

«Цікаві історії з перших вуст»
Жива бібліотека

А ви знаєте, що таке «жива бібліотека»? Основна ідея "живої бібліотеки" у тому, що замість книг тут виступають люди. У кожного – своя історія, якою можна поділитися із іншими. А читання –  це розмова віч-на-віч.

У такому незвичайному форматі пройшла зустріч учнів 8 класу ЗЗСО № 238 з «живими книжками»: Стасею Кравченко – ученицею 8 класу, за покликанням – митцем-художником-філософом; Олександрою Пономар – старшим лейтенантом Національної поліції України; Олексієм Смірновим – науковцем, співробітником Малої академії наук; Олегом Смалем – журналістом.
Читачі поділилися на невеликі групи та "читали" по черзі кожну Книгу. На прочитання однієї Книги-особистості відводилося 15 хвилин, за цей час можна було розпитати гостя про що завгодно! Потім читачі "обмінювалися" Книгами.
За годину кожен із старшокласників встиг перечитати всі Книжки. Діти активно ставили запитання, а гості з задоволенням на них відповідали. По закінченні заходу ще певний час у різних куточках бібліотеки продовжувалось спілкування із цікавими особистостями, всі фотографувалися на згадку, обмінювалися електронними адресами…
 

24.04.2019

«Чи зможеш ти стати Марією Кюрі або Альбертом Ейнштейном?»
Театральні мініатюри

Чергова зустріч у рамках клубу «Територія Н» пройшла в незвичному форматі. Учасники клубу отримали завдання відтворити цікавий епізод із життя видатних вчених за допомогою театральних мініатюр.
Діти відповідально поставилися до завдання. Вони поділились на дві команди і ознайомились з життям та науковою діяльністю свого героя – першою жінкою, яка була двічі удостоєна Нобелівської премії, Марією Кюрі та німецьким вченим, теж Нобелівським лауреатом,  Альбертом Ейнштейном. Відтворюючи  життя видатних вчених у театральних мініатюрах,  діти поринали у неймовірні пригоди  своїх персонажів та відкривали для себе  найнесподіваніші періоди їхнього життя.
«Територія Н» - це завжди несподівано, креативно та пізнавально! Долучайтесь до нас!
 

19.04.2019

«Важкий шлях України до себе»
Театральний подіум

        Сьогодні користувачі бібліотеки, учні старших класів гімназії «Троєщина» та ліцею № 293, познайомились з сучасним українським театром «Перетворення», його керівником Володимиром Завальнюком та моновиставою «Вой (не) мой волчицы», яку блискуче представила актриса театру Ганна Яремчук.
 
 
      Емоційно насичена, неочікувано гостра вистава про дух Майдану, про важкий шлях України до себе, до свого відродження.
    Режисер вистави Володимир Завальнюк  надзвичайно талановито втілив на сцені п’єсу Оксани Танюк, в якій монологи наповнені біблійною силою та проходять електричним ударом крізь серце та розум.
 
 
      Безмежно вдячні Володимиру Завальнюку та Ганні Яремчук за чудову, незвичну виставу, за талант, творчу атмосферу та унікальну можливість живого спілкування.


 
 

10.04.2019

«Наука проти псевдонауки»
Диспут

    Чергова зустріч членів клубу "Територія Н" пройшла у формі диспуту. Запропонована науковим керівником Олексієм Смірновим тема засідання «Чи справді Земля кругла?» визвала неабияку зацікавленість.
     Діти поділилися на дві команди: «плоскоземці» та «кругловіри». Аргументи «кругловірів» посилалися на наукові дослідження, а інша команда долучила фантазію. Палка дискусія дійшла свого піку: команди ігнорували будь-які аргументи.
 
 

     На прикладі цього невеличкого експерименту діти зрозуміли - якщо керуватися емоціями та недостовірними доказами - дискусія стає безплідною.
   Друга частина засідання клубу була практичною. Учасники зробили власний папір з приготовленої заздалегідь суміші для виготовлення паперових аркушів.
 
 

 Кожне засідання клубу для учасників завжди несподіване та неймовірне, вражаюче та цікаве. З нетерпінням чекаємо наступної зустрічі.


 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter