Бібліотека №115

19.12.2011

Миколай прийшов до нас:
В кожну школу, в кожен клас,
У веселий дитсадок, -
Він вітає всіх діток!

 

Всі знають, що саме 19 грудня  вся Україна святкує та прославляє Святого Миколая. З нагоди цього свята для учнів 1-а класу ЗОШ № 312 була проведена година духовності „Їде Святий Миколай в український  любий край”. 
Бібліотекар Пухно А .О. розповіла дітям про історію свята. Діти були дуже уважними та активними. А що то за радість-зустрітись із назвичайним гостем, посланцем самого Святого Миколая (отець Іоан Свято-Троїцького собору на Троєщині): особисто розповісти йому про свої найзаповітніші бажання, і порадувати доброчинця зимовими віршиками й пісеньками у власному виконанні.
До заходу також оформлена книжково-ілюстрована виставка, де діти ознайомились з цікавими легендами, розповідями, казками, загадками про Святого Миколая.
 

 title

 title

 
 

Снід обирає молодих

СНІД обирає молодих     

  7 грудня в бібліотеці № 115 відбувся захід, присвячений  Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.  На ньому були присутні учні 9 класу ЗОШ № 159 та працівник Деснянської соціальної служби для молоді Руденко Олексій Леонідович.

  Соціальне відео, яке демонструвалось, дало практичні життєві поради підліткам, як уникнути небезпечних ситуацій, які можуть призвести до інфікування, якими можуть бути  ці ситуації. Дискусія викликала зацікавленність обох сторін. Хлопці та дівчата ставили безліч запитань на які отримали змістовні відповіді. Бібліотекар, в свою чергу, звернула увагу підлітків на тематичний перегляд -  „Його ім’я – підступний СНІД”, література з якого також користувалась неабияким попитом та стала корисною для виконання шкільних завдань.
 

Духовна святиня українського народу

12.10.11         

Цікаво і незвичайно пройшло чергове заняття клубу „Чомусик” „Духовна святиня українського народу” присвячене Софії Київській. Провела його в інтерактивній формі заступник директора музею історії Києва Мороз Людмила Володимирівна. Проходила зустріч з учнями 6-го класу ЗОШ № 259 у вигляді вікторини, що дозволила школярам бути не пасивними спостерігачами і слухачами, а й активними учасниками процесу. Це в свою чергу, декому, дало можливість отримати 12 балів у щоденник. Присутні також дізнались, чому дата 1000-річчя заснування Софії Київській не визнається науковими колами, а також ще багато чого оригінального з історії Києва. До уваги учасників зустрічі був запропонований перегляд слайд-шоу „Екскурсія до Софії та по памятним місцям Києва”. З літературою про славнозвісний собор присутні ознайомились під час бібліографічного огляду.

 

 

В гості до Книжкового міста

06. 10. 11

В гості до Книжкового міста

Щоб дізнатися про бібліотеку та познайомитись з її книжковими скарбами, завітали до нас дітлахи дитячого закладу № 769. Вони цікаво та з користю провели цей час : подорожували книжковим містом, брали участь у невеличкій розвазі «візок  книжок» , присвяченій джерелу знань-книзі. Веселі ігри та пісні допомогли діткам поринути у світ книжкових фантазій, познайомитися з деякими видами книжок (збірки казок і віршиків, пісенники, розмальовки та інше). Діти взяли участь у казковій вікторині і з великим задоволенням подивились улюблені мультики.

 

 

Агнія Барто "Іграшки"

14.04.2011 р.

  Емоційно відпочити малюки та учні можуть у ігровій зоні читального залу дошкільників та учнів 1-4 класів.
  Тут завжди багато іграшок, поряд з якими влаштувалися цікаві кольорові книжкові виставки. Наприклад, книжкова виставка „Іграшковий дивокрай бережи, люби, пізнай”; за допомогою якої можна підтримувати позитивне ставлення дітей до іграшок та дій з ними, збагачувати знання про них, стимулювати бажання берегти. Біля неї зі старшими дошкільниками та учнями 1 класів проводили літературну гру „Перетвори вірш про іграшку на казку”, під час якої діти демонстрували свої творчі здібності.
Незвичайною для читачів стала виставка однієї книги за книгою Агнії Барто „Іграшки”. Кожна сторінка розкрита за допомогою іграшок, які розмістились на великих яскравих пуфах. Ця яскрава, колоритна виставка привертала особливу увагу. Адже іграшка – незмінний атрибут дитинства. Як стверджує народна мудрість:
  Хочеш бути здоровим – грайся,
  Хочеш бути розумним – грайся,
  Хочеш бути щасливим – грайся.


 

 

Тиждень дитячого читання

23.03.2011

Тиждень дитячого читання

       Цікаво та весело пройшла літературна гра за повістями Сергія Дзюби "Кракатунчик - кленовий бог" і "Гопки для Кракатунчика" (за проектом "Відкриваємо Україну") з читачами ЗОШ № 119 3-го класу.

        Гра складалась з трьох турів. В першому турі "Друзі Кракатунчика" діти повинні були назвати якомога більше чарівних персонажів з різних казок, з якими дружать звичайні діти. Справитись з цим завданням учням допомогла викладка літератури "Чарівні друзі з чарівних книжок". А виходячи з того, що книгу прочитали усі і добре освоїли, то завдання другого і третього турів теж не здалися важкими. Але все ж таки з перевагою в один бал перемогла команда "Кракатунчик".

    Чи всі діти вже зустріли свого кленового бога чи ні, гадати не будемо. Аби це сталося, запропонуємо зустріч з письменником Сергієм Дзюбою та його Кракатунчиком.

 

 

Не забуде Україна Кобзареве слово

16.03. 2011

       "Не забуде Україна Кобзареве слово"

  Доторкнутись до духовних джерел українського народу, вшанувати пам'ять Великого Кобзаря мали нагоду  читачі 5-х класів ЗОШ № 259 під час віртуальної  подорожі залами Національного музею Т. Шевченка.
  Здійснити  зустріч з особистістю славнозвісного поета та художника, краще зрозуміти його творчу спадщину допомогла натхненна, душевна розповідь наукового співробітника Національного музеюТ. Шевченка  Пономаренко Ганни Зотівни.  Діти і дорослі  читали ліричні  твори  Кобзаря, лунали пісні українських композиторів на його вірші. Під час заходу діти  зробили відкриття:   у кожного дома є   "Кобзар", до якого   звертається вся родина. З  цікавістю хлопці та дівчата роздивлялись репродукції картин, гравюр, офортів Тараса Шевченка,  переглядали книги з  тематичної  виставки "Не забуде Україна Кобзареве слово".

 
 

2.03.2011

  Юних пізнайок і чомучок бібліотеки № 115  для дітей об’єднує клуб „Чомусик”, члени цього об’єднання  завжди прагнуть дізнатись цікавого.   Ось і сьогодні, 2 березня, пройшло засідання, присвячене історії і сучасності Києво-Печерської лаври.  Присутні на цьому заході здійснили віртуальну подорож в минуле Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.
  Подорож проводила  старший науковий співробітник заповідника Олексюк І.М., яка розповіла про заснування монастиря, його значення як християнської святині, про особистості Агапіта, Антонія, Миколи Святоші, про архітектурні пам’ятки, про печерні святині та чудеса. Учасники заходу, прослухавши розповідь і подивившись відеофільм,  задали безліч питань    співробітнику заповідника. Працівники читальної зали бібліотеки зробили бібліографічний огляд книжкової виставки „Світло духовності і культури ”, який також допоміг отримати відповіді, розширити кругозір членів клубу.

 

Зустріч з письменником О.Ільченко

15.11.2010

Зустріч з письменником Олесем Ільченко й знайомство з видавництвом "Грані-Т". 


   В дитячій бібліотеці № 115 у теплій, дружній атмосфері відбулася презентація дитячого видавництва "Грані-Т" та зустріч читачів 3-4 класів з сучасним дитячим письменником Олесем Ільченко, лауреатом премії «Найкраща українська книга – 2010».

Детальніше...

 

Вічний вогонь палає, дзвонить у далі століть, вічний вогонь заклинає: щастя живих бережіть

12.05.2010

               День Перемоги             
                                                                                                                                                                                                З нами він навічно"

Вічний вогонь палає, дзвонить у далі століть, вічний вогонь заклинає: щастя живих бережіть

 altОвіяний найкращими людськими почуттями прийшов 65 рік Перемоги. Свято Перемоги - свято зустрічі з героями-фронтовиками. Справжнім святом стала і година слави "Вічний вогонь палає, дзвонить у далі століть, вічний вогонь заклинає: щастя живих бережіть" у бібліотеці № 115 для дітей.

Детальніше...

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter