Бібліотека №115

14.05.2018

«Мамине серце гріє щоднини…»
Голосні читання
 
«Мама! Найдорожче слово в світі!
Де б не був ти, щоб ти не робив,
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем,відданим тобі.»

А. Костецький
 
14 травня, у бібліотеці № 115 для дітей пройшли голосні читання «Мамине серце гріє щоднини…» до Дня матері, протягом яких багато розповідалося про наших мам, рідних, прекрасних, оспіваних поетами, увічнених художниками. Про те, що кожна в світі людина повинна з любов’ю і ніжністю ставитись до Матері.
Діти розповідали про своїх мам, читали вірші, висловлювали теплі, лагідні слова та найщиріші побажання своїм матусям.

Від усієї душі вітаємо усіх наших дорогих мам зі святом та зичимо щастя, здоров’я та миру!
 

14.05.2018

«Країна дитячих захоплень»
Інтелектуальні ігри
 
    Сьогодні настільні ігри стають популярними, як ніколи. І бібліотека не стоїть осторонь цього процесу. Адже у бібліотеці продовжує діяти проект #LackyTeens, який реалізовується спільно з ІТ-компанією LackyLabs, яка подарувала нашим користувачам колекцію із 25 настільних ігор на будь-який вік і смак.
 
   
 
     14 травня, у бібліотеці № 115 для дітей, відбулася чергова зустріч  усіх, хто прагне цікаво та змістовно провести свій вільний час та захоплюється  сучасними настільними іграми.
   Учні СШ № 119 школи ознайомилися з правилами ігор, взяли участь у тренінгах, які провели черговий раз представники ІТ-компанії LackyLabs  та насолодилися грою різноманітними настільними іграми. Такі ігри дають можливість в ігровій, цікавій та зрозумілій формі підготуватись до подальшого «дорослого» життя, вчать уникати помилок та досягати своєї мети. Сам процес гри сприяє розвитку та формуванню інтелекту, світогляду, розумінню різноманіття можливостей і точок зору.
 
 
 
   Кожен, хто прийде до бібліотеки, має нагоду посидіти у читальній залі та пограти. Найкраще це зробити у компанії друзів, адже ігри розраховані на двох і більше гравців. Грати можна всією родиною і це дає можливість батькам навчитися спілкуватися зі своїми дітьми, побачити в них дорослих і самостійних особистостей, зі своїм баченням життя та своєю думкою.
     Якщо ви хочете весело, цікаво і з користю провести вільний час у колі друзів або сім'ї, завітайте до нашої бібліотеки!
 
 

07.05.2018

«Виступ як шоу»
Лекція
у рамках клубу «Територія Н»
 
У бібліотеці  № 115 для дітей 7 травня відбулася зустріч членів науково-популярного клубу «Територія Н», яка була завершальною у цьому навчальному році.

Навряд чи хтось сперечатиметься з тим, що вміння правильно подати себе в суспільстві відкриває багато дверей. Люди, що володіють навичками самопрезентації, швидше і простіше знаходять друзів, і, звичайно, роботу.
Як починати виступ, що я хочу отримати, як презентувати себе за 30 хвилин, помилки презентації, доповіді – на всі ці питання учні 7 класу  249 школи змогли отримати відповіді під час лекції «Виступ як шоу» кандидата фізико-математичних наук Євгенія Артамонова.

По завершенні зустрічі керівник проекту «Наукова світлиця», популяризатор науки, філолог Олексій Смірнов показав учням науковий опит та запросив приєднатись до клубу у наступному навчальному році.

Дякуємо нашим партнерам із «Наукової світлиці» за навчальний, пізнавальний, цікавий рік та веселу компанію!

Пам’ятайте, чим більше ви отримуєте знань, тим яскравішим стає ваш світ! Приєднуйтесь до нас у наступному році!
 

04.05.2018

«Веселковий дивосвіт»
Вернісаж творчих робіт

    Бібліотека № 115 для дітей знову прикрашена яскравими барвами дитячих фантазій. Добрий світ казок подарували читачам і відвідувачам бібліотеки вихованці студій Деснянського району: студія образотворчого мистецтва «Акварель» ЦДЮТ, ЦЕВ «Гармонія», ОКЦ «Дивосвіт».

 
 
   Дитячі малюнки наповнені різними барвами і дивують своєю багатогранністю. Герої казок, мультфільмів і просто улюблені книжкові персонажі стали експонатами виставки, що розмістилася на двох поверхах вестибюлів бібліотеки. Представлені роботи в різних жанрах: є і портрети, і пейзажі, натюрморти і казкові тварини.
 
 
   Вихованці студій постійно приймають участь у районних та міських виставках і конкурсах і неодноразово ставали переможцями.
    Запрошуємо юних художників та всіх охочих на виставку, де ви зможете отримати масу позитивних емоцій і гарний настрій!
 
 
 

23.04.2018

«З чого починається мова?»
Лекція-практикум
у рамках клубу «Територія Н»
 
У бібліотеці  № 115 для дітей 23 квітня відбулася чергова зустріч членів науково-популярного клубу «Територія Н». Лекцію-практикум  «З чого починається мова?» провів керівник проекту «Наукова світлиця», популяризатор науки, філолог Олексій Смірнов.
Ця лекція є спробою розповісти допитливим учням про мову, точніше – про цікаві явища з її розвитку, про деякі особливості та про здобутки мовознавчої науки. Олексій Смірнов, у цікавій інтерактивній формі, намагався разом зі школярами розібратись у тому, як взагалі виникає мова, запрошуючи аудиторію до дискусії та участі у ряді експериментів. Наприклад, як наші органи чуття впливають на формування нашої мови: яким чином людина, що не бачить, передасть інформацію про певний предмет людині, що не чує.

А ще було цікаво спостерігати експеримент з зав'язаними очима: як дитина сприймає мову, знаходячись в утробі матері, як немовля оцінює навколишній світ і чому взагалі починає говорити.

Дякуємо нашим партнерам із «Наукової світлиці» за ще один цікавий день та веселу компанію!

Пам’ятайте, чим більше ви отримуєте знань, тим яскравішим стає ваш світ!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter