Бібліотека №115

06.04.2018

«Весна наповнена чудес: «Христос Воскрес»
Великодній кошик
 
В рамках загальносистемного культурно-історичного проекту «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» у бібліотеці передсвятковий тиждень відзначено низкою заходів, присвячених Великодню.

До уваги читачів книжкова виставка «Світле Христове Воскресіння!», тематична полиця «Весна… Великдень… Боже Воскресіння!», де на вас чекають книжки про історію свята, про традиції, обряди та народні промисли, збірки традиційних та сучасних рецептів для найсмачнішого святкового столу.
Школярі 3-го класу 293 ліцею дізнавалися про історію та традиції свята під час народознавчої мандрівки «Великодня писаночка» бібліотекар  розповіла дітям великодні легенди та біблійні оповідки, познайомила із традиціями святкування.
Вже гарною традицією стало у бібліотеці до відзначення свят проводити майстер-класи за участі майстринь хенд-мейду. Вихованці Освітньо - культурного центру "Дивосвіт" разом з майстринею Сокольчук Надією навчалися декорувати яйця паперовими салфетками.

А майстер-клас з виготовлення великодніх писанок технікою  розпису яєць із використанням писачка та воску припав до душі слухачам курсу «Основи журналістики».

Дізнатися більше про свято Великодня та його символ - Писанку можете і ви - у бібліотеці.
Бажаємо всім гарних свят та смачних пасок!
 

03.04.2018

Додай читання з Євгенією Пірог
творча зустріч

«Читання – яскравий, гомінкий світ
твоїх кольорових фантазій»
Казкарка Джінні

У рамках проведення святкових заходів, присвячених Тижню дитячого читання до нашої бібліотеки завітала дитяча письменниця Євгенія Пірог.

Євгенія Пірог – авторка й кураторка дитячих проектів «Додай читання», «Тату, почитай!», «Срібна читацька Книга», спрямованих на популяризацію книги. Її проекти «Срібна Книга» та «Казковий гопак» визнано Національними рекордами України.

Любов до книжок, до читання, до всього нового і цікавого привела  учнів 1 та 2 класу приватної лінгвістичної гімназії до затишної зали дитячої бібліотеки на зустріч із Казкаркою Джінні (творчий псевдонім письменниці). Вона відразу залучила малечу до живого спілкування. Діти грали в гру «Пташина пошта», співали пісні, танцювали, відгадували загадки.
 
В образі веселої і мудрої Казкарки Джінні авторка презентувала свої нові книги: музично-художнє видання для дітей «Кольорові голоси» та смачну детективну історію "Кіт Мармур та різдвяні пряники".
 
Безліч позитивних емоцій, яскраві враження та приємні несподіванки – таким запам’ятався учням цей день. Діти щиро подякували Євгенії Пірог за свято, адже було весело, цікаво та казково. Зустріч завершилася автограф-сесією та дружнім фото на згадку.
 

26.03.2018

«Мандри книжковим Всесвітом»
Бібліоекскурс

Триває Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Виховати любов до книги, інтерес до читання – головне завдання бібліотеки в наш комп’ютерний час.

Під час шкільних канікул  на екскурсію до бібліотеки завітали учні 2-б класу 292 школи.

На мандрівку книжковим Всесвітом вирушили всі разом з молодшого абонементу. Бібліотекар абонементу розказала школярам про те, що кожна книжка у бібліотеці має свою адресу, про те, за яким принципом книжки розселяються відділами й полицями та про правила видачі книжок додому. Познайомились з ілюстрованими книжками та журналами. Діти мали можливість обрати щось до смаку серед різноманіття книжкової виставки «Читай-місто».
 
У читальній залі діти з цікавістю слухали розповідь про бібліотеку, історію книги, демонстрували свої знання, відповідаючи на запитання улюблених казкових героїв та відгадували літературні загадки.
А бібліотечний кінозал, як завжди, порадував улюбленими мультфільмами. Гарний настрій та веселощі панували в бібліотеці протягом всього заходу: діти виявили і активність, і ерудицію.
До нових зустрічей в бібліотеці!
 

19.03.2018

«Екологічна економіка»
Лекція-тренінг

Чергове засідання науково-популярного клубу «Територія Н» було присвячене актуальній і надзвичайно важливій темі – екології.

Питання, які ставлять перед суспільством масштаби екологічних змін, локальні, глобальні ризики та  небезпеки обговорювала із дітьми 7 класу ЗОШ № 249 засновниця громадської ініціативи «Екологічна сотня» Тетяна Чорнооченко.

Наочною можливістю зрозуміти, що всі ми несемо  відповідальність за навколишнє середовище  стала інтерактивна гра «Я – політик, я – бізнесмен, я – громада». Свідомі, рішучі та солідарні у своїй меті учасники клубу склали план дій із вирішення екологічних проблем: сортування та переробка сміття, розумне споживання, зняття з виробництва пластикових пакетів, розвиток екологічних центрів – усе це  стало можливим просто тут і зараз.
А ви міркували про те, що робить батарейка з нашою природою? Скільки розкладається пластик? Чи безпечною є вода, що тече з-під крану?


Будьте свідомими й відповідальними та приєднуйтесь до наукових мандрівок нашого клубу!
 

12.03.2018

«У нас в гостях «Мамине сонечко»
Творча зустріч

12 березня до бібліотеки №115 для дітей завітала на зустріч з юними школярами приватної лінгвістичної гімназії Оксана Давидова, письменниця та редактор видавництва. Після знайомства з аудиторією пані Оксана розповіла багато цікавого про сам процес створення і підготовки до друку видань та познайомила маленького читача із періодикою, створеною для нього видавництвом «Мамине сонечко»: журнали «Маленький розумник», «Маленька фея та сім гномів», «Мамине сонечко», «ВДГ: Вигадуй, думай, грай». У кожному тематичному номері журналів, окрім пізнавального, містяться інтерактивні рубрики, які допомагають дітям сприймати інформацію не лише на слух, а й освоювати новий матеріал за допомогою рухів, уяви й фантазії.

А також презентувала новий проект «Оповідання про наших героїв». Думаєте герої живуть десь далеко, чи бувають у фільмах? Або їх створюють письменники, описуючи неймовірні пригоди? Ні! Герої живуть серед нас. Разом з Оксаною діти читали уривки з книг патріотичних оповідань «Героям слава!», та дізналися про героїчні вчинки сучасників, які захищають нашу державу на Сході України.


Наприкінці зустрічі діти мали змогу поспілкуватися з гостею, охочі придбали журнали та книги з автографом письменниці.

Зустріч відбулася творчо та цікаво. До нових зустрічей у бібліотеці!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter