Бібліотека №115

05.03.2018

«Чарівна скринька»
Майстер-клас

5 березня, в рамках творчої майстерні «Скарбниця ідей», бібліотека №115 для дітей провела для школярів 5 класу ЗОШ №249 майстер-клас «Чарівна скринька».

Напередодні 8 березня хочеться чимось здивувати своїх мам та бабусь. Бібліотекарка запропонувала зробити маленьку скриньку у формі серця. Але, як зробити скриньку з паперу? Дивлячись на таке творіння може здатися, що виготовити його не під силу кожному і для цього потрібні певні навички і творче натхнення. Насправді, це не зовсім так, досить виконувати все акуратно, терпляче і у вас все обов'язково вийде.

Діти власноруч виготовили подарункову чарівну скриньку, прикрасили її малюнками, аплікаціями, паєтками, фольгою, кольоровим папером. Вони перетворили її на яскраву упаковку для солодощів або невеликого подаруночка.

Завітайте до бібліотеки, де ви зможете весело провести час, отримати масу задоволення та навчитись чомусь новенькому.
 

26.02.2018

«Чорним по білому»
Мовний турнір

Сьогодні в бібліотеці панував справжній олімпійський дух! Бо в нас проходив запеклий мовний турнір «Чорним по білому».

Перевіряли свої знання в українській мові й запекло змагалися дві команди дітей 6 класу ЗОШ № 249.
Лицарям слова довелося подолати лінгвістичні задачі, розгадати мовні загадки, відшукувати синоніми, дешифрувати й вимовляти скоромовки на швидкість. А об’єднати розпечені духом мовних перегонів команди допомогла мовна гра, за умовами якої учні перетворилися на букви, завданням яких було згуртуватися у слова.

Тож якими б різними, та віддаленими духом суперництва ми не були, ми завжди можемо об’єднатися у пошуках спільної мови!

 

26.02.2018

«У морській стихії Жуля Верна»
Літературна година

Знаєте чим особливий місяць лютий? Тим, що саме в лютому відзначають 190-річчя від дня народження одного з основоположників жанру наукової фантастики  - Жуля Верна!

Вихованці  центру «Дивосвіт» під час літературної години завзято мандрували сторінками незабутніх та надзвичайних творів Жуля Верна, який здатен здійняти у повітря, спустити в надра землі, занурити в морські глибини, провести пустельними барханами та зігріти в арктичних снігах…


Книжки Жуля Верна займають друге місце в світі за кількістю перекладених на інші мови та за кількістю своїх тиражів. З україномовними виданнями усі охочі можуть познайомитись у нашій бібліотеці.

Тож  приходьте і насолоджуйтесь дивовижними творами видатного фантаста!
 

19.02.2018

«Математика та фізика паперу»
науково-популярний практикум
у рамках клубу «Територія Н»

Новий сезон науково-популярного клубу для дітей «Територія Н» розпочато! 19 лютого відбулася перша повна відкриттів зустріч із дітьми 7 класу ЗОШ № 249.

Почали, як заведено, з білого листа. Історію, властивості та таємниці паперу відкрила нам команда проекту «Наукова світлиця». Математичні просторові моделювання, фізичні властивості та реальні експерименти не лишили байдужим навіть покоління Інтернету та найсучасніших гаджетів. Діти були в захваті!


А ви зможете пройти крізь звичайний листок А4? Знаєте хто й якою ціною винайшов папір? Змогли б виростити паперову квітку? У нас вийшло! Приєднуйтесь до наших наукових мандрів – будемо розгадувати дива разом!
 

02.02.2018

«Володимир Сосюра: життєвий і творчий шлях»
Літературний портрет

2 лютого в бібліотеці разом з учнями 8 класу ЗОШ № 259 відзначали 120-ту річницю з дня народження українського поета-лірика Володимира Сосюри.
Ніщо так красномовно і вичерпно не представить поета, як його творчість. Творчий доробок письменника вражає щирістю поетичного вислову й чудово відображає цю непересічну людину, яка жила, працювала й любила в буремні часи. Його поеми «Червона зима», вірші «Третя рота», «До нас» дають відчути нестримний дух боротьби, тривоги й надії, пристрасть юного поета. Вірші «Червоні троянди», «Нові поезії», «Люблю» розкажуть про його кохання.

Доповнити портрет Володимира Сосюри допомогла біографічна довідка з цікавими фактами з життя письменника та добірка фотографій, підготовлена бібліотекаркою.

Запрошуємо всіх охочих познайомитися з творчістю поета!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter