Бібліотека №115

23.11.2017

«Майже все про київських кажанів»
Лекція-презентація 

23 листопада у бібліотеці  № 115 для дітей відбулася чергова зустріч науково-пізнавального клубу  «Територія Н».
Разом з кандидатом біологічних наук Оленою Годлевською учні  6 класу ЗОШ № 119 руйнували стереотипи про кажанів: вони не летять на біле, не чіпляються до волосся, мають не лише чорне забарвлення. Рукокрилі маленькі за розмірами, найбільший вид лише трохи більше за горобця. Ці тварини не нападають на людей, натомість, самі потребують охорони. Протягом останніх десятиліть кількість популяції кажанів значно скорочується, а вони, між іншим, є вагомою ланкою екосистеми, адже регулюють чисельність комах. А як саме подбати про кажанів ви можете дізнатися з книжок, представлених на тематичній полиці «Володар нічної пітьми».

Давайте руйнувати міфи і здобувати корисні знання разом із «Територією Н». Долучайтеся до наступних зустрічей клубу!
 

15.11.2017

«Німецька для дітей»
Театрально-музична студія
з вивчення німецької мови
 
15 листопада в бібліотеці відбулося відкриття театрально-музичної студії з вивчення німецької мови для дітей молодшого шкільного віку.

Специфіка занять студії полягає в тому, що мову діти вивчають в ігровій формі, активно, весело та легко. Перше заняття було присвячене знайомству, і знайомились не лише між собою, а й з предметами. Звісно, не обійшлося без співів, танців та цікавих ігор. І все це німецькою!
До речі, освіта в усіх державних вузах Німеччини безкоштовна, тож не втрачайте часу та можливостей.
Приходьте та вивчайте мову!
За додатковою інформацією заходьте на нашу сторінку в Facebook:
 

15.11.2017

«Веселі шибеники Астрід Ліндгрен»
Літературна година

Сьогодні, 15 листопада 2017 року, дітям 2 класу ЗОШ № 264 надзвичайно пощастило! Адже екскурсія до бібліотеки збіглася з річницею святкування дня народження однієї з найбільших фантазерок в літературі – письменниці Астрід Ліндгрен.

Зі світом книжок шведської авторки наших маленьких гостей знайомила бібліотекарка. Спілкувалися про те, кого з героїв  діти вже знають та слухали ще невідомі історії письменниці. Діти дізналися й про саму дивовижну Астрід, не менш цікаву, ніж її книжки. Доповнив та збагатив незвичайну зустріч кіноперегляд мультфільму Бориса Степанцева «Малюк та Карлсон».
День народження письменниці бібліотека відзначатиме весь тиждень. Шукайте чудові видання творів авторки на книжкових виставках у залах бібліотеки та беріть участь у літературній грі «Веселі шибеники Астрід Ліндгрен»!

Чекаємо на вас у бібліотеці!
 

09.11.2017

«Побудуй вежу»
Інженерна гра
в рамках наукового клубу «Територія Н»

9 листопада «Територія Н» оголосила у бібліотеці верховенство інженерного мислення  і перетворила її на велику інженерну лабораторію.
 
Гру на кмітливість та винахідливість «Побудуй вежу»  разом із командою науково-популярного проекту «Наукова світлиця» влаштували  у бібліотеці для дітей 6 Б класу ЗОШ № 119.
Згідно з законами інженерної справи, потрібно було побудувати з найпростіших матеріальних об’єктів – пластиліну, зубочисток, паперу, соломки для пиття, скотчу та морквини – високу, стійку та естетичну конструкцію. Чотири команди трудились, мудрували та майстрували протягом 10 хвилин, після чого презентували свої проекти. Перевіряв на міцність хитромудрі конструкції керівник клубу Олексій Смірнов.
Рівень вигадливості під час виконання завдання відповідав висоті частот напруги генератора Тесла, з яким отримали можливість поекспериментувати діти.
 
Дякуємо нашим партнерам із «Наукової світлиці» та усім, хто брали участь у грі за нові звершення та відкриття, ще один цікавий день та веселу компанію! За словами Енштейна: наука ніколи не буде завершеною книгою.
 
Тож мерщій до бібліотеки в нескінченність пізнання!
 

09.11.2017

«Смак української мови»
Тиждень української писемності та мови

У День української писемності та мови бібліотекарки вже не перший рік із задоволенням підтримують акцію національної єдності та пишуть Всеукраїнський радіодиктант.
До свята ми також підготували низку заходів, присвячених українській писемності. Заздалегідь було влаштовано викладку літератури «Кращої, ніж рідна, мови не буває!», що представляє добірку книжок, які стануть у пригоді у вивченні та вдосконаленні української мови. Приходьте, беріть книжки та перевіряйте помилки свого радіодиктанту!
 
Для дошкільнят, яким поки важко багато писати, у бібліотеці пройшло окреме повчальне випробування – гра «Мовознавчі цікавинки». Слова за підказками діти відгадували на відмінно, тож сподіваємося, що скоро їх імена звучатимуть у якості переможців у щорічній мовній акції.
А на старшому абонементі визначаємо градус популярності української мови. Тут проходить акція «Подаруй усмішку українській!». Акція триває до кінця тижня! Тож  приходьте, беріть участь, та віддавайте свій «смайлик» мові, якою спілкуєтесь!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter