Бібліотека №115

11.01.2016

Новорічна бібліогірлянда
 
Яким ще може бути новорічне вбрання  в бібліотеці як не пізнавальним! Оздобою зимових канікул для читачів бібліотеки на абонементі старшого відділу обслуговування стала новорічна бібліогірлянда, яка палала цікавими питаннями та виблискувала влучними відповідями усіх, хто вирішив прикрасити свої канікули книгою, за якою зайшов до бібліотеки.

Відповіді на питання, приховані у вигинах гірлянди бібліотекарки міняли на приємні подарунки. Тяжіння до знань завжди заохочується. Тож тяжійте!
 
 
 
 

26.12.2015

Новий рік по всьому світі

Новорічне свято у бібліотеці №115 ми відсвяткували разом із музичною студією «Ритм» великим концертом, присвяченим родичам, друзям та просто суботнім читачам. Вихованці студії представили всі свої музичні вміння та здобутки, які тренували протягом року, у спеціальній святковій програмі «Новий рік по всьому світі».

Читальну залу щільно заповнили охоплені приємним хвилюванням родичі музикантів та гості свята. На новорічній ялинці на усю міць запалали ліхтарики, нагострили вуха усі працівниці бібліотеки. І от, нарешті, прозвучали перші гітарні акорди, які нам подарували маленькі мушкетери, озброєні гітарами. Згодом, трохи освоївшись пісня стала лунати голосніше і впевненіше. Ми мали змогу почути у виконанні студійців усім відомі старі музичні композиції, популярні нині пісні, авторські твори. Діти співали різним мовами та виконували музику різних напрямів.
 
Шкода, що ми не маємо змоги передати звуки, які прикрасили сьогоднішній день у бібліотеці, а фотографії відтворюють лише малу частину святкової та натхненної атмосфери, яку створили винуватці свята. Тож, вам доведеться повірити нам на слово: у бібліотеці відбулося прекрасне передноворічне свято. А хто не вірить, - може прийти і пересвідчитися, адже ми чекаємо на вас із понеділка по суботу із цілим стосом цікавого, веселого та повчального.
 
З прийдешніми святами!

 
 

18.12.2015

..пісня квітам
(до 115-річчя з дня народження української художниці К. Білокур)
Засідання гуртка «Дивовижний світ мистецтва

У зимню, може й не сніжну, але досить холодну пору, аби зігрітися, у бібліотеці ми говорили про квіти та про людину, яка присвятила їм багато любові і сил – Катерину Білокур.
 
7 грудня виповнилося 115 років з дня народження великої художниці, цій події ми присвятили наше чергове засідання клубу «Дивовижний світ мистецтва». Бібліотекарка розповіла біографічні подробиці з життя Катерини Білокур, які допомогли уявити особистість художниці – вольову, натхненну, незламну. Але справжнє одкровення мисткині можна побачити саме в її роботах. Ми підготували добірку картин Катерини Білокур, які показали на великому екрані. «Наївне» мистецтво художниці-самоучки зазвичай, як і у нашому випадку, близьке та зрозуміле дітям. Можливо є щось спільне у кольорах полотен Білокур та фарбах дитинства.
 
У переддень Святого Миколая лишити малих відвідувачів без подарунків було неможливо. Майстер-клас для діток провела майстриня з ОКЦ «Дивосвіт». У результаті усі, хто гарно себе поводив, старанно працював пішов до своєї родинної ялинки із власноруч створеною іграшкою.
Новорічні свята тривають. Тож, не забудьте привітати свою бібліотеку.
 

15.12.2015

Баба-Віхола прийшла, купу свят нам принесла

Сьогодні, 15 грудня, у бібліотеці відкрито сезон привітань з новорічними святами! Кожен відділ обслуговування читачів вже прикрашають вбрані ялинки, по залах літають білосніжні сніжинки і різними барвами горять мерехтливі ліхтарики. На відміну від погоди на вулиці у нас тут справжня зима!

В очікуванні Святого Миколая своїми бажаннями сьогодні ми ділилися разом із вихованцями школи-дитячого садка «Мрія». У атмосферу новорічної казки занурила гостей бібліотекарка читальної зали молодшого відділу обслуговування читачів. Бібліотекарка причинила завісу новорічної історії. Разом ми згадали народні різдвяні традиції, та поділилися сімейними звичаями святкування. Тут, біля ялинки для дітей розташувалася книжкова виставка чудових різдвяних казок, історій, таємничих дійств і містерій «День Святого Миколая серце добром зігріває».

А що може бути краще «під ялинку», ніж магія «блакитного екрану»? Із задоволенням, розташувавшись у новорічному кінозалі, діти подивилися мультфільми на різдвяну тематику.

Запрошуємо до бібліотеки. Вже час і вам підхопити порцію новорічного настрою, найкращим резервуаром якого, є книжки!

 
 
 

25.11.2015

«Уроки людяності, добра й любові у творах Дмитра Чередниченка»
(до 80-річчя від дня народження українського письменника»

Знайомитися із бібліотекою сьогодні прийшли учні 3 класу ЗОШ №294. Під супроводом розповіді бібліотекарки про те, де живуть книжки, діти пройшлися усіма залами, користуватися якими кожному пропонує бібліотека №115. 

Найбільш вподобаною виявилася читальна зала молодшого відділу обслуговування читачів. Саме тут ми зупинилися, аби разом поруч із добіркою книжок письменника Дмитра Чередниченко привітати автора дитячих книжок, поета, перекладача із прийдешнім 80-тим днем народженням 30 листопада.

У середовищі, збагаченому світом книжок Дмитра Чередниченка зростає кожна українська дитина, тому привітання на його адресу були досить палкими аби забарвити цей хмарний осінній день. 
 

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter