Бібліотека №115

24.04.2015

Українська разом з Дмитром Білоусом
(голосні читання)


До 95-річчя з дня народження українського поета, літературного критика, громадського діяча Дмитра Білоуса 24 квітня до бібліотеки на голосні читання творів письменника завітали вихованці школи-дитячого садка «Мрія».
 
Приємно вразило, що школярі виявилися обізнаними з біографічними подробицями життя і творчістю поета, тому активно відповідали на питання запропоновані бібліотекаркою.
Видатних людей не слід забувати, а пам'ять для нас бережуть книжки. Приходьте до бібліотеки та зазирайте у спогади людства.
 

20.04.2015

Що робить художника «великим»?
(зустріч клубу «Дивовижний світ мистецтва»)

Зустрічі клубу «Дивовижний світ мистецтва» у бібліотеці №115 тривають. 20 квітня члени клубу говорили про мисткинь і митців, про те, чому деякі з художників вважаються «великими», а деякі лишаються непоміченими.

Разом ми дізналися як вчаться художниці і художники своєму ремеслу, про замовників творів мистецтва, про художнє натхнення.
 
З революціонерами та новаторами в історії мистецтва ми знайомилися на прикладі таких всесвітньовідомих постатей як Леонардо да Вінчі, - винахідника техніки лесування та сфумато, а також Мікелянджело Мерізі да Караваджо, - майстра жанрового живопису, винахідника техніки різкого протиставлення світла і темряви.

Усіх шанувальників мистецтва запрошуємо приєднатися до наших наступних зустрічей.
 
 

16.04.2015

«Бібліотечний суд – найгуманніший суд у світі!»
 
16 квітня у бібліотеці для дітей № 115 відбулося відкриття Лабораторії наукових розваг «Цікава наука».
В рамках освітнього проекту для школярів Smart Start у нашій бібліотеці розпочинається цикл занять із знайомства з основами природничих та гуманітарних дисциплін.
 
Перше заняття, яке пройшло у четвер, було присвячено правознавчій тематиці. Учні 6 кл. ЗОШ 249 дізналися про те як важливо знати і захищати свої права. Знайомство з юриспруденцією відбувалося в інтерактивній формі. Школярі мали змогу приміряти на себе роль злочинця, світка, адвоката, судді, прокурор. Усі пішли з бібліотеки задоволеними, особливо засуджені, яким не довелося відбувати покарання.
Запрошуємо вас на наступні заходи, протягом яких ми будемо осягати освітні висоти разом, весело і з користю.
 

10.04.2015

10 квітня у дитячій бібліотеці 115 тривала довга і напружена робота з прикрашання яєць. За участі ОКЦ «Дивосвіт» у молодшому читальному залі відбувся майстер-клас «Яйце-мальованка», на якому діти молодших класів вчилися робити великодні прикраси-яйця-мотанки.
 
 
 
Про інші техніки декоративно-прикладного мистецтва, про різні орнаменти та традиційну символіку можна було дізнатися з книжок нашої бібліотеки, а отримати нові навички, вміння можна на майбутніх майстер-класах.
 
 
 
 
 

8.04.2015

На зустріч Великодню

8-го квітня у бібліотеці №115 за участю ОКЦ «Дивосвіт» (клуб «Троянда») відбувся майстер-клас з паперопластики (заняття клубу «Дивовижний світ мистецтва»).
 
Читачі молодших класів творчо готувалися до святкування Великодня. За півгодини кольорові серветки в руках кожної дитини перетворилися на великодніх кроликів, які, безумовно, пасуватимуть будь-якому святковому столу, за яким зберуться родичі і друзі. Пасхальний кролик – символ весняного пробудження природи, родючості і оновлення життя. За легендою пасхальні кролики приносять Великодні подарунки хорошим дітям. А наші паперові зайці, зроблені власними руками, безумовно, принесуть гарний весняний настрій кожному.

Запрошуємо на наступні освітні та розважальні заходи, які готує для вас бібліотека!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter