Бібліотека №115

18.09.2014

У книжковому царстві

Книжок у цілім світі є багато
І кожна щось розкаже нам...

За вікном теплими барвами палає осінь, а це означає, що наближається наше професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек. Ось і сьогоднішня зустріч відбулась у рамках підготовки до цієї події. Учні 4-го класу ЗОШ №263 разом з бібліотекарями здійснили захоплюючу подорож у Країну знань за допомогою книги. Мандруючи "вулицями Читай-міста" діти із задоволенням роздивлялись ілюстрації та читали цікаві історії. Кращі дитячі твори, наче в чарівному дзеркалі, відтворюють перед очима читача минуле й майбутнє, життя та пригоди ровесників, їхнє навчання, забави. І, звичайно, море радощів викликає дивовижний світ казок, байок, загадок, скоромовок тощо.

На завершення зустрічі діти висловили свої власні думки про прочитані книги та взяли активну участь у пізнавальній вікторині, з якої також почерпнули багато цікавого.

Літературне знайомство не залишило байдужим жодного учня, вони чекатимуть нової зустрічі з книгою.
 
 
 
 
 
Тож не минайте наш поріг,
Беріть скарби нетлінні в руки:
Нема прекрасніших доріг,
Ніж в цей вселюдський храм науки.
 
 

25.07.2014

Все починається з дитинства
 
"Мандруй у літо разом з бібліотекою!
Веселимося, читаємо,  літечко вітаємо!"


Вже стало доброю традицією кожної п’ятниці в літній читальній залі проводити зустрічі з читачами. Ось і цього разу,  25 липня, бібліотека запросила дітей на літературну книжкову галявину, де на них чекали вікторини та конкурси для різного віку та літературних уподобань. Велику увагу привернули до себе яскраві книжки з виставки "Все починається з дитинства".
 
 Творчі особистості самі мали змогу проявити свої таланти, малюючи на асфальті та взявши участь у вікторинах та іграх. Переможці могли поласувати цукерками та отримати приз – цікаву книжку або журнал.
Долучайтесь до літніх читань! Перетворіть свій відпочинок в незабутню зустріч з книгою, дізнайтеся щось нове. До зустрічі в бібліотеці!
  
 
 

3.07.2014

 Щоб сонцю і квітам всміхалися діти

28 червня наша бібліотека разом з державною адміністрацією району проводила дитячу розважальну програму «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти».  
 
Зі свого боку ми запропонували дітлахам та їхнім батькам казкову вікторину та гру «Міняю книжку на віршика». Малеча із задоволенням брала в них участь, а призи та сувеніри викликали море радощів, Виявилось, що віршиків майбутні читачі (бо всі виявили бажання записатись до бібліотеки) знають багато, а ось з відповідями на казкові питання були певні труднощі, навіть у батьків. А взагалі все пройшло дуже весело і цікаво. Сподіваємось, що діти все таки приведуть до нас своїх батьків.
 
 
 
 
 
       До зустрічі в бібліотеці!
 
 

6.06.2014

Нам без книг ніяк не можна!
                                        Є земля Австралія,
                                Є земля Італія,
Та іще, крім тих країв,
Диво з див я знаю :
То і не Австралія,
То і не Італія –
То земля Читалія!

Сьогодні до бібліотеки завітала казкарка Джинні (дитяча письменниця Євгенія Пірог), щоб познайомитись з нашими читачами та привітати з початком чудової пори – літніми канікулами. Наші нові читачі з лінгвістичної гімназії – учні 1-3 класів радо зустріли таку гостю. І тут почалося: разом вони мандрували сторінками нової книги письменниці „Хлопчик Вітерець та Золота планета”, розбирали пошту Балакучого Шпака, де кожен з дітей отримав конверта з цікавим запитанням. Відповіді на ці питання шукали всім товариством. В процесі пошуків знайшли не тільки відповіді, а й майбутнього громадського діяча Іллю, який виявився найобізнанішим, кмітливим та добрим. А далі Джинні (бо вона ж ще і фантазерка) навчила і дітей і вчителів робити з аркушу паперу літака, перетворювати його на голуба та дарувати людям усмішки. А закінчилось все піснями та танцями, після чого всі бажаючі отримали книги Е. Пірог з автографом. Взагалі все було добре. Розпрощалися зі сподіваннями на нові зустрічі.
 
 
 
 
 
 
 
 

4.06.2014

Коли радіють діти
Сьогодні в нашій бібліотеці в партнерстві з родинним центром «Family Education» та косметологічною студією «Щастя» проходила акція «Щастя є!» для дітей та всіх бажаючих. В рамках цього заходу відбувся і майстер-клас по аквагриму та візажу. Професійні візажисти перетворювали наших читачів на кумедних кроликів, котиків та песиків, грізних піратів та пантеру, загадкову аватарку, або просто загадкових дівчат з квітами на обличчі. Всі ці чарівні істоти деякий час пересувались залами бібліотеки викликая цікавість та здивованість у відвідувачів. По закінченні заходу всіх запросили до столу з солодощами. Не дивлячись, що «мордочки» були у всіх різні, чай всі пили з однаковим задоволенням.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter