Бібліотека №115

1.09.2013

«Свято знань-свято творчої дитини»

Квіти, сонце, море сміху
Рік навчальний всім на втіху

У рамках Дня знань 1 вересня на Хрещатику пройшло «Свято творчої дитини». На головній вулиці країни позашкільні заклади Києва продемонстрували і розповіли дітям та їхнім батькам про розмаїття можливостей для змістовного дозвілля юних киян. Діти прийшли показати свої здібності, знайти нові захоплення. Вони мали можливість взяти участь у майстер-класах та обрати заняття до вподоби.
 
 
 
 
 
 
Разом з позашкільними закладами Деснянського району, які займаються розвитком творчих здібностей маленьких киян, в цьому святі дитячої творчості взяли участь і бібліотеки  для дітей Деснянської ЦБС. Діти змогли проявити свої здібності відповідаючи на запитання вікторини «Таємниці шкільного ранця», побували у «Містечку веселого дозвілля», познайомились з цікавими, яскравими, дитячими виданнями, представленими на книжкових виставках.
 
Сподіваємось, що все це стане школярам у пригоді і допоможе у навчанні.
 

20.07.2013

Ось воно яке наше літо…

Вже стало традицією у вихідні дні проводити у затишних куточках району розважальні заходи для  мешканців. Так, 20 липня  бібліотека №115 для дітей взяла участь у  заході «А у нас у дворі», який організували для  громади  району управління культури, туризму та охорони культурної спадщини разом з  відділом  у справах сім’ї, молоді  та  спорту Деснянської райдержадміністрації. Розвага була веселою та пізнавальною. Поруч з спортивними змаганнями, бібліотекою  увазі відпочиваючих була запропонована яскрава екскурсія по книжково-ілюстрованії виставці «Містечко веселого дозвілля». Із захопленням роздивлялись і дорослі і малеча малюнки ілюстраторів. Творчі особистості  самі мали змогу проявити свої таланти малюючи на асфальті та  взявши участь у літературній вікторині  «Чи знаєте ви казки та їх героїв» і  конкурсі на кращу придуману історію про спорт. Свої акторські здібності можна було проявити позмагавшись у веселій плутанині. Конкурс загадки з сюрпризом завоював прихильність дітлахів. До речі, без призів ніхто не залишився.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Долучайтесь до наших літніх читань!
Перетворіть свій відпочинок в незабутню зустріч, дізнайтеся щось нове.
Подаруйте собі маленьке свято під відкритим небом.
 
 

13.07.2013

Театралізоване дитяче свято
«Піратські пригоди»
 
Під зеленими вітрилами літа тривають шкільні канікули і дітлахи весело проводять свій вільний час.

В суботу 13 липня всю малечу разом з батьками запросили на театралізоване дитяче свято «Піратські пригоди», яке проводилось за участю Центру естетичного виховання «Гармонія» та державної адміністрації Деснянського району.

Тимчасово територія Центру «Гармонія» перетворилась на острів з піратським табором. Всім дійством керував бравий пірат, а допомагали йому герої дитячих книжок Вінні-Пух та Тигра. Розважаюча частина, як завжди, цікава та насичена.

Щоб поринути в атмосферу пригод, дізнатись більше про  піратів бібліотекарі підготували захоплюючу книжкову виставку «Лицарі чорних вітрил», піратські вікторини та конкурси. Книжки про піратів помандрували до юних читачів!

Також бібліотекарі рекламували свої послуги, пропонували всім охочим долучитись до читання та стати користувачами бібліотеки. Приємно, що дорослі і діти залюбки спілкувались з нашими працівниками бібліотеки та активно гортали сторінки книжок.
 
 
 
Сподіваємось, що наступна зустріч з новими друзями відбудеться уже в бібліотеці.  
 

27.06.2013


Мандруй у літо разом з бібліотекою
Веселимося, читаємо, літечко вітаємо

Закохайся в літо!
Закохайся в книгу!


Літні канікули – це справжнє свято для школярів, найкращий відпочинок для них.
Гамірно та весело розпочала роботу літня читальна зала нашої бібліотеки акцією «Міняю кульку на віршика». Ми запросили всіх друзів книги – дітей, батьків, бабусь, дідусів разом цікаво та весело із користю провести час.
    У нас можна було:
-    читати та роздивлятись книжки;
-    гратися;
-    малювати на асфальті;
-    пускати мильні бульбашки;
-    декламувати вірші;
-    спілкуватись с друзями.
    Велику увагу привернули до себе яскраві книжки з виставки «Острів читання на планеті Літо». Гратися, малювати та спілкуватись з батьками нам допомагали фахівці соціальної роботи Деснянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Драник Наталя, Герасимчук Ганна та Федорчук Ольга.

Літо набирає обертів! Не гай часу!
До зустрічі в бібліотеці!

 
 
 
 
 
 
 
 

12.06.2013

«Рицарі чорних вітрил »
«В флибустьерском
дальнем синем море
бригантина поднимает паруса»

Кого називали віталійськими братами та букон’єрами? Хто такі барбарески? Чим закінчилась епоха карибських піратів? Хто переміг корсарів? Про це та ще багато цікавого з історії піратства дізнались діти з літнього клубу дозвілля «Канікули» центру дитячої та юнацької творчості Деснянського району під час літературної подорожі «Пірати, корсари, флібуст’єри…». Подорожуючи в часі разом з бібліотекарем, присутні переконались, що насправді піратство тісно пов’язане з розвитком торгівлі, війнами, політикою і що морські розбійники з художніх творів та кінострічок не мають нічого спільного зі справжніми піратами, бо всі вони були злодіями, розбійниками, шахраями: жорстокими, безжалісними, жадібними.
Представлені книги викликали певну цікавість у школярів і багато хто виявив бажання їх прочитати.
Закінчилась зустріч переглядом відомого мультфільму «Острів скарбів» за одноіменним пригодницьким романом  Р. Стівенсона.
 
 
 
 
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter