Бібліотека №115

8.08.2012

"Найкращі ліки для всіх – сонце, повітря і сміх"
Валеологічні хвилинки


Стало доброю традицією кожної п’ятниці в літній читальній залі проводити тематичні зустрічі з читачами.
 
Цього разу бібліотекарі організували валеологічні хвилинки "Найкращі ліки для всіх – сонце, повітря і сміх": облаштували виставку книжок «Рухливі, веселі, винахідливі», цікаво і доступно розповідали молодим мамам про режим дня, корисне харчування, загартовування діточок та знайомили з літературою про здоровий спосіб життя.
 
З читачами-підлітками грали в настільну гру "Крок за кроком". Мета гри: формування навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров'я.
 
За допомогою підлітків-волонтерів організували акцію - конкурс малюнків на асфальті з популяризації здорового способу життя “Хочу рости здоровим!”, рухливі ігри, загартовування.
   
 
 
 
 
 

 

13.07.2012

Щасливий дар творити для дітей
Ігор Січовик
Знайомство з творчістю дитячого письменника – мешканця Троєщини Ігоря Січовика

Для дітей Ігор Прокопович написав дуже багато веселих та пізнавальних віршиків і казочок: «Казки та казочки», «Спритні пальчики», «Математичні ігри», «Тисяча скоромовок», «Котячі дражнилки», «Веселі загадки», «Дитячі усмішки», які вчать логічно мислити, збагачують словниковий запас, розвивають пам’ять малечі. Ігри з буквами та словами відчиняють перед дітьми двері у цікавий світ рідної мови, розвивають інтелект, прилучають їх до творчості. Саме ці навчально-пізнавальні методи використав автор у своїх книгах „Словограй” та „Мовограй”, які користуються надзвичайною популярністю у дітей, їхніх батьків, вихователів та вчителів початкових класів.

А ми - бібліотекарі - завжди раді познайомити читачів з цікавою літературою. Тому на літній галявинці облаштували виставку книжок Ігоря Січовика. Дітлахи та їх батьки із задоволенням цитували чотиривіршики:
 
Я читаю книжку
Про кота і мишку.
А котик і мишка
Сміються під ліжком.
 
каламбури:
Їжачиха сину ш и л а
Чобітки без голки й ш и л а

Ігор Січовик є найкращим читачем нашої бібліотеки, він неодноразово влаштовував автограф-сесії для наших юних читачів. У фондах бібліотеки зберігається чимало книжок, подарованих автором.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

6.07.2012

Сьогодні Купала – срібна роса впала

Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят - Купало або Купайло.

На нашій «Книжковій галявинці» вже традиційно по п’ятницях зібралися читачі, цієї п’ятниці - щоб ознайомитись з традиціями українців. Бібліотекарі  підготували книжкову виставку «Срібна купальська роса», вікторину «що Ви знаєте про зелені свята» та народознавчу бесіду про символіку рослин, які складають український віночок, обрядодійства, пов'язані з ним. Діти власноруч плели купальські вінки та співали купальські пісні.
 
 
 

26.06.2012

У нас в гостях «Жирафа Рафа»
(Презентація журналу «Жирафа Рафа»   в бібліотеці №115   для дітей)
 19 червня до  нас завітала в гості «Жирафа Рафа» - Всеукраїнський розвивально-пізнавальний журнал.  Менеджер проекту Іщук Жанна та інші співробітники редакції ознайомили читачів бібліотеки, що відпочивають у шкільних оздоровчих таборах Деснянського району, з останнім номером  «Зін - прибулець з Космосу!». Діти із захопленням мандрували сторінками журналу, ознайомились з цікавими рубриками, отримали подарунки – різні номери «Жирафи Рафи»! Редакцію очікував сюрприз, читачі  теж підготували подарунок гостям:  зробили м’яку іграшку Жирафу Рафу - символ видавництва. Керівник проекту Юлія Сливка пообіцяла присутнім  презентацію  восени нового журналу для дітей  «Абсолют». Чекаємо  з  нетерпінням!
 
 
 
 
 
 
 

 

20.06.2012

«Крізь дзеркало, або в гостях у Білої королеви»

 

В  бібліотеці №115 для дітей пройшла  бібліоніч за мотивами книжок Льюіса Керролла «Крізь дзеркало...», або що буває з казкою після того як її прочитали.

Ніч пройшла у формі літературного квесту для дітей 10-12 років Києво-Могилянського колегіуму та ЗОСШ № 250

Мандруючи лабіринтами бібліотеки, читачі знаходили чарівні напої, підбирали ключі до «таємної кімнати», грали в Шаради, Переплутаниці, Шахи (фігурами були самі діти), в «Показуху». Знавці книжок отримували підказки, які вказували де знаходиться приз, а саме книга «Аліса в Задзеркаллі».

В книзі лежали запрошення на «божевільне чаювання». За чаюванням читали вголос книгу-приз, гадали на чайній гущі, ділилися враженнями від гри.

Батьки тим часом грали в інтелектуально-психологічну гру  за сюжетами детективів.

Опівночі діти почали вкладатись спати. Діставши спальники, вони отримали «казку на ніч» -фільм Тіма Бертона «Аліса в країні див».

Ніч в бібліотеці закінчилася. Але у дітей залишилося бажання прийти знов до бібліотеки, взяти цікаві книжки та прийняти участь у нових захоплюючих мандрах та пригодах.


 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter