Бібліотека №115

16.06.2012

«А історію столиці знати кожному годиться»

(краєзнавче лото бібліотека № 115 для дітей)

 
  Хто з нас не любить своє рідне місто? А чи багато киян замислювались про 1530-річну історію столиці? Бажаючи дізнатись більше про Київ, діти з пришкільних таборів району  разом з бібліотекарями  здійснили захоплюючу екскурсію. Дійство проходило у вигляді краєзнавчого лото: 2 команди -  «Кий» та «Либідь» отримали краєзнавчі карти та картки із запитаннями про Київ, його багаторічну історію. Якщо в процесі гри виникали труднощі – шукали відповіді  в краєзнавчій літературі, довідниках разом. Багато цікавого чекало нас в книжковій країні … Там ми дізнались :  скільки років нашому місту,  кількість мостів через Дніпро, знайшли першу бібліотеку Київської Русі… Перемогла дружба та любов до рідного міста,  тому наприкінці заходу весело та голосно лунала  пісня про Київ.  Сподіваємося, що  лото зацікавило  дітей і вони здійснять справжню подорож історичними та культурними пам’ятками міста.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12.06.12

Крим : дивовижна подорож

(медіа-година у бібліотеці № 115 для дітей)

    altБібліотекарі запросили читачів, що відпочивають у літньому таборі в школі №311 здійснити захоплюючу мандрівку півостровом Крим (у рамках проекту «Відкриваємо Україну!»). Перед переглядом фільму бібліотекарі познайомили юних читачів з казками та легендами Криму про сміливих грецьких поселенців, загадкове Тмутараканське князівство та легендарні походи козаків.
Під час пізнавальної медіа-години «Перлини архітектурного мистецтва Криму» діти відкрили для себе цей чарівний куточок нашої країни, його тисячолітню історію та казкову природу. Після мандрівки Кримом діти захоплююче ділились враженнями від проведеного часу в бібліотеці.

 

 

03.06.2012

Презентація проекту літньої читальної зали «Книжкова галявинка»

 

Літні канікули – унікальна можливість залучення до книги нових читачів, створення простору творчості і приємного спілкування з літературою для всіх бажаючих.
 В бібліотеці для дітей №115 стартувала програма літнього читання «Канікули з книгою». Нашим юним читачам ми пропонуємо відвідати літній майданчик «Книжкова галявинка», взяти участь в конкурсі «Я читаю більше всіх».
Гостем нашої літньої читальної зали може стати будь-який перехожий, що бажає поринути в світ дитинства. Прямо на вулиці в гарну погоду Ви зможете дізнатися про новинки художньої літератури, погортати журнали, зіграти в шахи або шашки і інші настільні ігри.
То ж ми всіх запрошуємо кожної п’ятниці з 11.00 до 14.00.
Читайте з нами і будете розумними і кмітливими!

 

 
 

02.06.2012

Свято дитинства «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти»

 

  На початку червня до нашої бібліотеки на свято «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти» (присвяченого Міжнародному дню захисту дітей) разом з вихователями завітали діти з пришкільного табору школи №311. Дитяче бібліотечне свято – це феєрверк веселощів, гарного настрою, ігор, конкурсів.

  В проведенні свята нам допомогали вихованці Київської дитячої школи мистецтв №3 з заступником директора пані Світланою Ковалевською. Юні артисти декламували гуморески, вірші, танцювали. А українські пісні разом співала вся зала. Концерт вдався! Після виступу артистів всіх читачів було запрошено на літературну галявину, де на них чекали казкові конкурси та вікторини. Свято закінчилось, але читачі не хотіли розходитись, пообіцявши якомога частіше приходити до бібліотеки.

 
 alt
 alt
 alt
 alt
 

 
 

22.05.12

 «Скарби  нації»
(Віртуальна мандрівка залами музею Східного мистецтва ім.Богдана і Варвари Ханенків)

       Цікаво та корисно в бібліотеці для дітей № 115, пройшла зустріч вихованців художньої студії «Троєшки» з науковим працівником музею  Логвін Мартою Юріївною. Всі присутні разом здійснили чарівну віртуальну подорож країнами Сходу, познайомились з культурою та традиціями народів цього регіону.  Діти також дізнались про історію створення музею  та його засновників Богдана та Варвару Ханенків, ставили багато запитань про найбільш цікаві та коштовні експонати музею, які  виставки влаштовує музей та чи проводить аукціони. На всі питання «чомусики» отримали змістовні відповіді. Зацікавились читачі і книжковою виставкою «Казкова подорож країнами Сходу», за якою було зроблено бібліографічний огляд літератури.

alt 
alt
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter