Бібліотека №115

Тиждень дитячого читання

23.03.2011

Тиждень дитячого читання

       Цікаво та весело пройшла літературна гра за повістями Сергія Дзюби "Кракатунчик - кленовий бог" і "Гопки для Кракатунчика" (за проектом "Відкриваємо Україну") з читачами ЗОШ № 119 3-го класу.

        Гра складалась з трьох турів. В першому турі "Друзі Кракатунчика" діти повинні були назвати якомога більше чарівних персонажів з різних казок, з якими дружать звичайні діти. Справитись з цим завданням учням допомогла викладка літератури "Чарівні друзі з чарівних книжок". А виходячи з того, що книгу прочитали усі і добре освоїли, то завдання другого і третього турів теж не здалися важкими. Але все ж таки з перевагою в один бал перемогла команда "Кракатунчик".

    Чи всі діти вже зустріли свого кленового бога чи ні, гадати не будемо. Аби це сталося, запропонуємо зустріч з письменником Сергієм Дзюбою та його Кракатунчиком.

 

 

Не забуде Україна Кобзареве слово

16.03. 2011

       "Не забуде Україна Кобзареве слово"

  Доторкнутись до духовних джерел українського народу, вшанувати пам'ять Великого Кобзаря мали нагоду  читачі 5-х класів ЗОШ № 259 під час віртуальної  подорожі залами Національного музею Т. Шевченка.
  Здійснити  зустріч з особистістю славнозвісного поета та художника, краще зрозуміти його творчу спадщину допомогла натхненна, душевна розповідь наукового співробітника Національного музеюТ. Шевченка  Пономаренко Ганни Зотівни.  Діти і дорослі  читали ліричні  твори  Кобзаря, лунали пісні українських композиторів на його вірші. Під час заходу діти  зробили відкриття:   у кожного дома є   "Кобзар", до якого   звертається вся родина. З  цікавістю хлопці та дівчата роздивлялись репродукції картин, гравюр, офортів Тараса Шевченка,  переглядали книги з  тематичної  виставки "Не забуде Україна Кобзареве слово".

 
 

2.03.2011

  Юних пізнайок і чомучок бібліотеки № 115  для дітей об’єднує клуб „Чомусик”, члени цього об’єднання  завжди прагнуть дізнатись цікавого.   Ось і сьогодні, 2 березня, пройшло засідання, присвячене історії і сучасності Києво-Печерської лаври.  Присутні на цьому заході здійснили віртуальну подорож в минуле Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.
  Подорож проводила  старший науковий співробітник заповідника Олексюк І.М., яка розповіла про заснування монастиря, його значення як християнської святині, про особистості Агапіта, Антонія, Миколи Святоші, про архітектурні пам’ятки, про печерні святині та чудеса. Учасники заходу, прослухавши розповідь і подивившись відеофільм,  задали безліч питань    співробітнику заповідника. Працівники читальної зали бібліотеки зробили бібліографічний огляд книжкової виставки „Світло духовності і культури ”, який також допоміг отримати відповіді, розширити кругозір членів клубу.

 

Зустріч з письменником О.Ільченко

15.11.2010

Зустріч з письменником Олесем Ільченко й знайомство з видавництвом "Грані-Т". 


   В дитячій бібліотеці № 115 у теплій, дружній атмосфері відбулася презентація дитячого видавництва "Грані-Т" та зустріч читачів 3-4 класів з сучасним дитячим письменником Олесем Ільченко, лауреатом премії «Найкраща українська книга – 2010».

Детальніше...

 

Вічний вогонь палає, дзвонить у далі століть, вічний вогонь заклинає: щастя живих бережіть

12.05.2010

               День Перемоги             
                                                                                                                                                                                                З нами він навічно"

Вічний вогонь палає, дзвонить у далі століть, вічний вогонь заклинає: щастя живих бережіть

 altОвіяний найкращими людськими почуттями прийшов 65 рік Перемоги. Свято Перемоги - свято зустрічі з героями-фронтовиками. Справжнім святом стала і година слави "Вічний вогонь палає, дзвонить у далі століть, вічний вогонь заклинає: щастя живих бережіть" у бібліотеці № 115 для дітей.

Детальніше...

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter