Бібліотека №115

І знову свято

  15.04.2010

alt"І знову свято"

 

15 квітня в бібліотеці №115 відбулася презентація журналу "Стежка"
 
  15 квітня в бібліотеці №115 відбулася презентація журналу "Стежка". Це тематичний, пізнавальний і розважальний журнал для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Кожне число журналу присвячується окремій темі. Видання дуже барвисте, яскраве, привабливе, містить  багато віршів, оповідань, завдань, цікавих конкурсів. Про все це жваво, емоційно розповідали нашим читачам головний редактор журналу Степан Богданович Андрійович та сучасний дитячий письменник Олександр Дерманський, який вже більше 10 років творчо співпрацює з цим дитячим журналом. На зустріч прийшли наші читачі з СШ № 312 3-і класи та учні 4-го класу школи "Мрія" для дітей з фізичними вадами. Всі вони мали дуже велике бажання поспілкуватись с "живим" письменником. Автор розмовляв з дітьми, як зі своїми друзями, відповідав на питання, а Коваленку Данилу зі школи "Мрія" (який пробує писати) - давав творчі поради, як молодшому колезі. Діти читали вірші, навіть заспівали власних пісень. Все це Степан Андрійович пообіцяв надрукувати в журналі. Дуже цікавим був розіграш книги та диска Сашка Дерманського. Без подарунків не залишився ніхто.
 alt
 alt
 

alt

 
 

  

 



 

 



                                                

 

Іменини, іменини всі книжки святкують нині..

 

                                                  «Іменини, іменини всі книжки святкують нині..»

 У рамках Всеукраїнського тиждня дитячого читання в нашій бібліотеці була проведена низка цікавих масових заходів. Головна мета всіх заходів – заохочення дітей до систематичного читання, популяризація найкращої дитячої літератури.
Для дошкільнят та учнів перших класів провели бесіду «Автор однієї казки» (до 115-річчя від дня народження П.Єршова) з переглядом цієї казки. А наші читачі з 4-го класу СШ №264 мали змогу перевірити свої знання, взявши участь у цікавій та веселій вікторині «Сонячна країна добра» за творами Всеволода Нестайко, яка присвячена 80-річчю письменника. СШ №307 нам допомогла провести старший науковий співробітник дому-музею Пономаренко Ганна Зотівна. Подорож вилилась в емоційну, ліричну розповідь про долю великої людини, яка викликала бажання у присутніх продекламувати вірші Шевченка. А книжкова виставка про життя та творчість поета з репродукціями його картин додала наочності. Заочну подорож «Скарби Шевченкового дому» для учнів 6 кл.
Діти-інваліди дитячого садка-школи «Мрія» були запрошені взяти участь у поетичній сторінці «Мандруємо світом поезії». На прикладі поезії Л.Українки, П.Воронька, О.Олеся, Л.Костенко діти вчилися розпізнавати поетичний твір, змагались у виразному читанні віршомовних творів. Підсумком стало бажання зустрітись з сучасним поетом. Також під час Тижня дитячого читання були організовані книжкові виставки, присвячені поетам-ювілярам Д.Білоусу, Л.Костенко, М.Рильському. 

 

 alt
 alt
 alt
 alt
 
 

Ліна Костенко


      "Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох"

                                                                                                  Ліна Костенко

  Долучаючись до відзначення 80-річчя ювілею Ліни Костенко, в бібліотеці № 115 для дітей учням старших класів 259 середньої школи і всім бажаючим була запропонована літературна композиція "Ще слів нема, поезія вже є...". Присутні переконались, що творчість Ліни Костенко свідчить про те, що слова "гідність", "свобода", "незалежність" існують не просто так.Під час заходу звучали пісні на слова Л.Костенко та звучала їїпоезія. Із цікавістю читачі прослухали огляд творчості поетеси, познайомились зі збірками її поезії. Багато присутніх виявили бажання взяти збірки поезії з собою, щоб  ще раз перечитати вдома. 

 

 alt

 

 

Найкращий читач України – 2010

 

II тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання

"Найкращий читач України – 2010"

   22 січня 2010 року в районній дитячій бібліотеці № 115 відбувся II тур Всеураїнського конкурсу. В конкурсі приймали участь 60 учнів 6-7 класів загальноосвітніх навчальних закладів - переможців I-го (шкільного) туру. Була проведена письмова "Ерудит - вікторина", конкурс читацьких щоденників. 10 найкращих читачів, які отримали найбільшу кількість балів, мали змогу довести, що їхня улюблена книга - найкраща. Переможцями конкурсу стали учень 6-го класу Сальков Артем (гімназія "Троєщина") та учениця 7-го класу Проценко Евеліна (середня школа № 307). Вони отримали дипломи II-го туру Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Найкращий читач року " та подарунки.
   Переможці конкурсу вибороли право приймати участь у III (міському) турі конкурсу.


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter